Podešavanje opcija za obaveštenja

Ovaj članak opisuje prozor “Opcije obaveštenja“ u kome govorite programu Lync koje vrste obaveštenja želite da primate i od koga.

Podešavanje opcije obaveštenja kada vas neko doda na svoj spisak kontakata

Kada vas neko doda na spisak kontakata, Lync tu osobu podrazumevano dodaje na spisak osoba koje ćete možda poželeti da dodate na svoj spisak kontakata. Kada god to poželite, možete pregledati ovaj spisak tako što ćete kliknuti na karticu Novo u prikazu kontakata u glavnom prozoru programa Lync. Pogledajte spisak potencijalnih kontakata, odlučite koga ćete dodati na svoj spisak kontakata, a novim kontaktima dodelite odnos privatnosti.

Međutim, ako želite, možete izabrati da automatski dodajete na svoj spisak kontakta sve one koji su vas dodali na svoj spisak. Sa ovom postavkom, nikada nećete videti kontakte na spisku Novo. Umesto toga novi kontakt se automatski dodaje na spisak vaših kontakata i dodeljuje mu se odnos privatnosti „Kolega“. Da biste podesili opciju automatskog dodavanja ovih kontakata, uradite sledeće:

  • U okviru Opšta obaveštenja opozovite izbor u polju Obavesti me kad me neko doda u svoj spisak kontakata.

Podešavanje opcije obaveštenja kada vam je status „Ne uznemiravaj“

Ako ste zauzeti, zgodno je podesiti status na Ne uznemiravaj kako bi vas ljudi manje prekidali dok radite. Međutim verovatno ćete želeti da i dalje budete dostupni za važne kontakte. Možete napraviti izuzetak za kontakte kojima ste dodelili odnos Radna grupa (to su obično najbliži saradnici).

U okviru Kad je status „Ne uznemiravaj“ izaberite neku od sledećih opcija:

  • Da biste sakrili sva Lync obaveštenja tako da vas niko ne može prekidati kada vam je status podešen na Ne uznemiravaj, izaberite stavku Ne prikazuj obaveštenja.

  • Da biste videli samo zahteve za razgovor koji stižu od članova radne grupe i sakrili sva druga obaveštenja kada vam je status podešen na Ne uznemiravaj, izaberite stavku Prikaži samo obaveštenja o razgovorima od osoba iz odnosa privatnosti „Radna grupa“.

  • Da biste videli sva obaveštenja, ali ograničili zahteve za razgovor na one koje vam šalju članovi radne grupe kada je vaš status podešen na Ne uznemiravaj, izaberite stavku Prikaži sva obaveštenja, ali samo obaveštenja o razgovorima od osoba iz odnosa privatnosti „Radna grupa“.

Podešavanje opcije obaveštenja za kontakte koji ne koriste Lync

Lync podržava da vam Skype korisnici budu kontakti (kada je Skype korisnik prijavljen sa svojim Microsoft nalogom [ranije Windows Live ID]), ako je preduzeće konfigurisano tako da podržava spoljne kontakte. Obratite se tehničkoj podršci na radnom mestu za više detalja.

Izaberite odgovarajuću opciju u okviru Kontakti koji ne koriste Lync da biste od Skype kontakata dobijali obaveštenja o svim komunikacijama, samo o pojedinim ili da uopšte ne dobijate obaveštenja.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×