Podešavanje opcija statusa u programu Skype za posao

Podešavanje opcija statusa u programu Skype za posao

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite prozor „Opcije statusa“ da biste naveli kako se vaš status prikazuje, i kome, u programu Skype za posao.

Podešavanje opcija za promene statusa „Neaktivan“ i „Nisam tu“

Kada ste neko vreme neaktivni na računaru, Skype za posao automatski menja vaš status. Ako ne pomerite miša ili ne koristite tastaturu određeni vremenski period, Skype za posao prikazuje žuti pokazivač statusa i reč „Neaktivan“. Nakon što status određeno vreme bude „Neaktivan“, Skype za posao će nastaviti da prikazuje žuti pokazivač statusa i rečenicu „Nisam tu“. Pet minuta je podrazumevani period prvo za „Neaktivan“, a zatim za „Nisam tu“, ali možete navesti duže (ili kraće) vreme za bilo koju opciju ili obe opcije ako želite.

  1. Otvorite opcije statusa i pored stavke Prikaži me sa statusom „Neaktivan“ kad računar provede u stanju mirovanja sledeći broj minuta kliknite na strelicu nagore ili na strelicu nadole da biste naveli koliko dugo Skype za posao treba da sačeka pre nego što promeni status u „Neaktivan“. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti je 360 minuta.

  2. Pored stavke Promeni status sa „Neaktivan“ na „Nisam tu“ nakon ovoliko minuta kliknite na strelicu nagore ili na strelicu nadole da biste naveli koliko dugo program Skype za posao treba da sačeka pre nego što promeni vaš status u „Neaktivan“. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti je 360 minuta.

Navođenje osoba koje mogu da vide vaš status prisutnosti

Svi, osim blokiranih kontakata, podrazumevano mogu videti vaš status prisutnosti. Ovo možete promeniti u prozoru „Opcije statusa“ tako što ćete odabrati jednu od sledećih opcija:

  • Želim da svi mogu da vide moj status prisutnosti bez obzira na postavke sistema (promena podrazumevanih postavki)

  • Želim da administrator sistema odluči – trenutno svi mogu da vide moju prisutnost, ali bi to moglo da se promeni u budućnosti

Vaša organizacija je možda omogućila režim privatnosti u programu Skype za posao. U tom slučaju, umesto prethodnih opcija videćete sledeće opcije. Ove opcije možete koristiti da biste odabrali da li želite da ograničite vidljivost informacija o prisutnosti samo na osobe koje ste dodali na spisak kontakata:

  • Želim da svi mogu da vide moju prisutnost

  • Želim da samo osobe na mom spisku kontakata vide moju prisutnost

Napomena: Stanja prisutnosti u programu Skype za posao su unapred određena i ne mogu se prilagođavati ili dodavati. Ako želite da svojim kontaktima obezbedite detaljnije informacije o tome gde ste i šta radite, možete napisati ličnu poruku na vrhu glavnog prozora programa Skype za posao.

Automatsko podešavanje statusa na „Ne uznemiravaj“ uvek kada držite prezentaciju

Možete podesiti Skype za posao da automatski blokira komunikacije koje vas ometaju kada delite sadržaj ili nešto prezentujete kada koristite računar na kome je uključen program Skype za posao. Ako omogućite ovu funkciju, Skype za posao će promeniti vaš status u „Prezentujem“ uvek kada delite ekran ili ga duplirate u režimu projekcije. Trenutne poruke koje dobijate od vaših kolega biće blokirane i svi koji vide vaš status znaće šta radite i da ne treba da vas uznemiravaju.

Da biste omogućili ovu funkciju, potvrdite izbore u poljima za potvrdu Prikaži me kao „Ne uznemiravaj“ kada prezentujem sa ovog uređaja i Prikaži me kao „Ne uznemiravaj“ kada mi je monitor dupliran.

Takođe pogledajte

Kontrola pristupa informacijama o prisutnosti

Pokaži mi kada neko status se menja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×