Podešavanje opcija statusa

Ovaj članak opisuje prozor „Opcije statusa“ u kome navodite kako i kome želite da se vaš status prikazuje u programu Lync.

Podešavanje opcija za promene statusa „Neaktivan“ i „Nisam tu“

Kada ste neko vreme neaktivni na računaru, Lync automatski menja vaš status. Ako ne pomerite miš ili ne koristite tastaturu određeni vremenski period, Lync prikazuje žuti pokazivač statusa i reč „Neaktivan“. Nakon što status određeno vreme bude „Neaktivan“, Lync će nastaviti da prikazuje žuti pokazivač statusa i rečenicu „Nisam tu“. Podrazumevani period za ove opcije je pet minuta, ali možete navesti i duže vreme.

  1. Otvorite opcije statusa i pored stavke Prikaži moj status kao „Neaktivan“ kada je računar neaktivan ovoliko minuta kliknite na strelicu nagore ili na strelicu nadole da biste naveli koliko dugo Lync treba da sačeka pre nego što promeni status u „Neaktivan“. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti je 360 minuta.

  2. Pored stavke Promeni status sa „Neaktivan“ na „Nisam tu“ nakon ovoliko minuta kliknite na strelicu nagore ili na strelicu nadole da biste naveli koliko dugo program Lync treba da sačeka pre nego što promeni vaš status u „Neaktivan“. Maksimalni vremenski interval koji možete uneti je 360 minuta.

Navođenje osoba koje mogu da vide vaš status prisutnosti

Svi osim blokiranih kontakata podrazumevano mogu videti vaš status prisutnosti. Ovo možete promeniti tako što ćete otvoriti opcije statusa i odabrati jednu od sledećih opcija:

  • Želim da svi mogu da vide moj status prisutnosti bez obzira na postavke sistema (promena podrazumevanih postavki)

  • Želim da administrator sistema odluči – trenutno svi mogu da vide moju prisutnost, ali bi to moglo da se promeni u budućnosti

Vaša organizacija je možda omogućila režim privatnosti u programu Lync. U tom slučaju, umesto prethodnih opcija videćete sledeće opcije. Ove opcije možete koristiti da biste odabrali da li želite da ograničite vidljivost informacija o prisutnosti samo na osobe koje ste dodali na spisak kontakata.

  • Želim da svi mogu da vide moju prisutnost

  • Želim da samo osobe na mom spisku kontakata vide moju prisutnost

Napomena: Stanja prisutnosti u programu Lync su unapred određena i ne mogu se prilagođavati ili dodavati. Ako želite da svojim kontaktima obezbedite detaljnije informacije o tome gde ste i šta radite, možete napisati ličnu poruku na vrhu glavnog prozora ovog programa.

Automatsko podešavanje statusa na „Ne uznemiravaj“ uvek kada držite prezentaciju

Možete podesiti Lync da automatski blokira komunikacije koje vas ometaju kada delite sadržaj ili nešto prezentujete, a koristite računar na kome je uključen program Lync. Ako omogućite ovu funkciju, Lync će promeniti vaš status u „Prezentujem“ uvek kada delite ekran ili ga duplirate u režimu projekcije. Trenutne poruke koje dobijate od vaših kolega biće blokirane i svi koji vide vaš status znaće šta radite i da vas ne treba uznemiravati.

Da biste omogućili ovu funkciju, potvrdite izbore u poljima za potvrdu Prikaži me kao „Ne uznemiravaj“ kada prezentujem sa ovog uređaja i Prikaži me kao „Ne uznemiravaj“ kada mi je monitor dupliran.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×