Podešavanje opcija sortiranja u prikazu liste u programu SharePoint Workspace 2010

Da biste podesili opcije sortiranja u prikazu liste:

 1. Otvorite dizajner.

 2. Izaberite prikaz liste u kojem želite da podesite opcije sortiranja.

 3. Izaberite karticu Sortiranje i grupisanje.

 4. Kliknite na polje kolone na koje želite da primenite sortiranje.

 5. Potvrdite izbor opcija sortiranja na sledeći način:

  • Da biste sve stavke liste sortirali rastućim ili opadajućim redosledom, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sortiraj ove vrednosti, a zatim izaberite željeni redosled sortiranja.

  • Da biste izabrali sekundarni redosled sortiranja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Zatim sortiraj po, u padajućem meniju izaberite polje, a zatim izaberite željeni redosled sortiranja.

  • Da biste nametnuli sortiranje svih stavki u ravnom prikazu bez hijerarhija, potvrdite izbor u polju za potvrdu Navedi sve stavke, uključujući stavke odgovora, u ravnom prikazu bez hijerarhija.

   Ovaj tip sortiranja je koristan u slučajevima u kojima jednostavno želite da prikažete sve stavke rastućim ili opadajućim redosledom i zanemarite odnose između nadređenih i podređenih objekata među stavkama.

  • Da biste grupisali stavke sa istom vrednošću, potvrdite izbor u polju za potvrdu Grupiši stavke sa istom vrednošću u odeljak koji se može proširiti.

   Pored toga, stavke u okviru svake grupe možete da sortirate u skladu sa sekundarnim sortiranjem.

   U dolenavedenom primeru polje „Grupa namirnica“ izabrano je kao primarno sortiranje rastućim redosledom, a polje „Tip stavke“ izabrano je kao sekundarno sortiranje opadajućim redosledom. Pored toga, polje „Grupa namirnica“ podešeno je za grupisanje istih vrednosti u odeljak koji se može proširiti. Na kraju, kolona „Grupa namirnica“ podešena je da prikazuje preklopnik: na kartici Kolone izabrana je opcija Prikaži preklopnik u ovoj koloni ako se red može proširiti.

   Grupisano sortiranje sa sekundarnom kolonom sortiranja

   Ako stavke grupišete na osnovu polja „Datum/vreme“, izaberite meni Grupisanje datuma po, a zatim izaberite željenu vrednost vremena.

 6. Ako želite da se prikaz otvara sa trenutno izabranim opcijama sortiranja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Učini ovo sortiranje podrazumevanim pri prvom otvaranju prikaza.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×