Podešavanje opcija obaveštenja

Ovaj članak opisuje prozor „Opcije obaveštenja“ u kome govorite programu Lync koje vrste obaveštenja želite da primate i od koga.

Podešavanje opcije obaveštenja kada vas neko doda na svoj spisak kontakata

Kada vas neko doda na spisak kontakata, Lync tu osobu podrazumevano dodaje na spisak osoba koje ćete možda poželeti da dodate na svoj spisak kontakata. Kada god to poželite, možete pregledati ovaj spisak tako što ćete kliknuti na karticu Novo u prikazu kontakata u glavnom prozoru programa Lync. Pogledajte spisak potencijalnih kontakata, odlučite koga ćete dodati na svoj spisak kontakata, a novim kontaktima dodelite odnos privatnosti.

Međutim, ako želite, možete izabrati da automatski dodajete na svoj spisak kontakta sve one koji su vas dodali na svoj spisak. Sa ovom postavkom, nikada nećete videti kontakte na spisku Novo. Umesto toga, novi kontakt se automatski dodaje na spisak vaših kontakata i dodeljuje mu se odnos privatnosti „Kolega“. Da biste podesili opciju automatskog dodavanja ovih kontakata, uradite sledeće:

  • Otvorite prozor sa opcijama obaveštenja i u okviru zaglavlja Opšta obaveštenja poništite izbor u polju Obavesti me kad me neko doda u svoj spisak kontakata.

Podešavanje opcija statusa „Ne uznemiravaj“

Ako ste zauzeti, zgodno je podesiti status na Ne uznemiravaj kako bi vas ljudi manje prekidali dok radite. Međutim, verovatno ćete želeti da i dalje budete dostupni za važne kontakte. Možete napraviti izuzetak za kontakte kojima ste dodelili odnos Radna grupa (to su obično najbliži saradnici).

Otvorite prozor „Opcije obaveštenja“ i u okviru zaglavlja Kada je moj status „Ne uznemiravaj“ izaberite neku od sledećih opcija:

  • Da biste sakrili sva Lync obaveštenja tako da vas niko ne može prekidati kada je vaš status podešen na Ne uznemiravaj, izaberite stavku Ne prikazuj obaveštenja.

  • Da biste videli samo zahteve za razgovor koji stižu od članova radne grupe i sakrili sva druga obaveštenja kada je vaš status podešen na Ne uznemiravaj, izaberite stavku Prikaži samo obaveštenja o razgovorima od osoba u mom odnosu privatnosti „Radna grupa“.

  • Da biste videli sva obaveštenja, ali ograničili zahteve za razgovor na one koje vam šalju članovi radne grupe kada je vaš status podešen na Ne uznemiravaj, izaberite stavku Prikaži sva obaveštenja, ali samo obaveštenja o razgovorima od osoba u mom odnosu privatnosti „Radna grupa“.

Napomena: Ako ste podesili status na Ne uznemiravaj i pozovete 94, vaš status se automatski menja u Dostupan. Možete ga ponovo podesiti u bilo kom trenutku.

Podešavanje opcija za rukovanje obaveštenjima koja vam stižu od kontakata koji nisu na spisku kontakata programa Lync

Pošto će kontakti koji ne koriste Lync često biti van vaše organizacije, možda će biti potrebno podesiti obaveštenja o njihovim komunikacijama drugačije od onih koja potiču od vaših saradnika i drugih korisnika programa Lync. Da biste to uradili, otvorite prozor „Opcije obaveštenja“ i u okviru zaglavlja Kontakti koji ne koriste Lync izaberite neku od sledećih opcija:

  • Da biste blokirali obaveštenja koja stižu od kontakata van programa Lync, izaberite opciju Blokiraj sve pozive i komunikacije.

  • Da biste primili obaveštenja o pozivnicama (obaveštenja o tome da vas je neko dodao na svoju listu kontakata), ali u isto vreme blokirali druge komunikacije od korisnika koji ne koriste program Lync, izaberite opciju Dozvoli pozive, ali blokiraj sve ostale komunikacije.

  • Da biste mogli da vidite sva obaveštenja o komunikacijama, izaberite opciju Dozvoli bilo kome da me kontaktira.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×