Podešavanje Lync sastanka u programu Outlook

Koristite Outlook 2013 ili Outlook 2016 za Windows da biste planirali periodični ili pojedinačni Lync na mreži ili Skype sastanak.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da podesite Lync ili Skype sastanaka u programu Outlook, slično kako da zakažete redovne sastanke. Lync vezu sastanka se automatski dodaju u pozivu za sastanak. A ako je nalog konfigurisan za uključivanje u konferenciju biranjem, zahtev za sastanak će uključivati pozivanju informacije (telefon broj i ID konferencije).

Podešavanje Lync sastanka u programu Outlook

Da biste planirali Lync tokom sastanka, potrebno je adresa za prijavljivanje i lozinka od organizacije koja koristi Lync Server.

Pogledajte ovaj video zapis ili pratite korake u ovom odeljku da biste saznali kako da podesite Lync ili Skype sastanak pomoću programa Outlook 2013.

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste podesili Lync sastanka u programu Outlook   

 1. Otvorite program Outlook i idite u kalendar.

 2. Na kartici Početak izaberite stavku novi Lync sastanka ili novi Skype sastanka.

  Napomena: Ako Lync je instaliran na vašem računaru, a ne vidite dugme "novi Lync sastanak", pratite korake u članku Skype za posao (Lync) sastanka kontrole se ne prikazuje na traci programa Outlook 2013 da biste rešili ovaj problem.

 3. Zakažite sastanak kako to i inače činite, odnosno:

  • U polje Za otkucajte e-adresu svake osobe koje pozivate i odvojite ih tačkom i zarezom.

  • U polju Tema otkucajte ime sastanka.

  • Ukoliko ćete imati učesnike koji će lično učestvovati, izaberite stavku Predlozi za sastanke na traci „Opcije“ na kartici „Sastanak“ i nađite sobu, ili u polju Lokacija otkucajte lokaciju sastanka kao što je soba za konferencije.

   Room Finder button in Outlook 2013

  • Izaberite vreme početka i vreme završetka.

   Napomene: 

   • Da biste potražili vreme koje svima odgovara, kliknite na dugme Pomoćnik za planiranje, na traci „Prikaz“ na kartici „Sastanak“.

   • Dugme „Pomoćnik za planiranje“ u programu Outlook 2013

 4. U oblasti sastanka, otkucajte dnevni red. Vodite računa da ne promenite Lync informacije o sastanku.

  Važno: 

  • Zakazivanje sastanka sa podrazumevane opcije, kao i samo, je prikladno za male, interne sastanke, kao što su opuštene sastanke sa nekoliko saradnicima. Ako imate sastanak sa osobama izvan vašeg preduzeća ili planirate veliki događaj, promenite opcije sastanka pre slanja pozivnice da biste bolje odgovara potrebama vaše sastanak. U pozivu za sastanak, na Lync sastanku traka na kartici "sastanak", kliknite na Opcije sastanka, a zatim izaberite odgovarajuće opcije.

  • Dugme „Opcije sastanka“ u programu Outlook 2013

  • Detalje o tome koje opcije su dostupne i kada treba da ih izaberete potražite u članku Podešavanje opcija za Skype za posao (Lync) sastanke.

 5. (Opciono) Na kartici „Sastanak” u grupi „Prikaz” kliknite na dugme Pomoćnik za planiranje da biste obezbedili najbolje vreme za sastanak.

 6. Skoro ste završili. Samo još jednom proverite informacije i kliknite na dugme Pošalji.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×