Podešavanje lokacije

Softver za komunikacije Microsoft Lync 2010 podrazumevano orati gde se nalazite, dok god se prijavljujete sa različitih lokacija. Ime lokacije koje navedete odgovara trenutnoj mrežnoj vezi. Na primer, možda ćete koristiti Lync 2010 na laptop računaru ili mobilnom telefonu dok putujete ili iz sobe za konferencije u drugoj zgradi, a možda ćete se odjaviti iz programa Lync na poslu i ponovo se prijaviti na kućnom računaru.

U zavisnosti od načina na koji je organizacija podesila informacije o prisutnosti kontakti će možda moći da vide vašu lokaciju kao deo informacija o prisutnosti i na taj način će lakše utvrditi u kojoj ste meri dostupni i koji je vid komunikacije najbolji u datom trenutku. Kada podesite određeno ime lokacije, Lync pamti to ime pa sledeći put kada otkrije da koristite istu mrežnu vezu, ime lokacije koje se prikazuje uz prisutnost promeniće se kako bi odrazilo lokaciju.

ako se nalazite na novoj lokaciji i navedete ime koje ste već koristili na nekom drugom mestu, to ime će se povezati sa trenutnom (novom) lokacijom i vezom.

Informacije o lokaciji mogu se koristiti za usmeravanje hitnih poziva odgovarajućoj centru za hitne odgovore pomoću prenesene lokacije. Uslugu usmeravanja obezbeđuju certifikovani dobavljači rešenja, a usluga je dostupna samo u SAD.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Deljenje lokacije

Skrivanje lokacije od kontakata

Deljenje informacija o lokaciji sa drugim programima

Deljenje lokacije

Podesite lokaciju na sledeći način.

  • Otvorite Lync i u glavnom prozoru programa Lync, pored slike otvorite meni za lokaciju i izaberite odgovarajuću opciju.

Vrh stranice

Skrivanje lokacije od kontakata

Ako je organizacija konfigurisala Lync tako da se lokacija deli sa kontaktima, a kontakti ne mogu da vide da je lokacija omogućena za deljenje as kontaktima, i dalje imate opciju da se sakrijete. Skrivanjem lokacije od kontakata ona se ne skriva i od hitnih službi.

  1. U glavnom prozoru programa Lync otvorite meni lokacije.

  2. Opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži moju lokaciju drugima. Prikazuje se crveni krug sa dijagonalnom linijom preko njega.

Vrh stranice

Deljenje informacija o lokaciji sa drugim programima

Delite informacije o lokaciji sa drugim programima koji se pokreću na istom računaru na sledeći način.

  1. U glavnom prozoru programa Lync kliknite na dugme Opcije.

  2. U dijalogu Lync – opcije kliknite na dugme Lično.

  3. U okviru Lokacija potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Deli informacije o lokaciji sa drugim programima koje koristim.

  4. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×