Podešavanje ličnih opcija

Lične opcije koristite da biste naveli postavke prijavljivanja, izabrali informacije koje želite da prikažete drugima i utvrdili na koji način softver za komunikaciju Microsoft Lync Online stupa u interakciju sa Microsoft Office programima.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje ličnih opcija

Podešavanje opcija ličnog naloga

Podešavanje opcija menadžera ličnih informacija

Podešavanje opcija lokacije

Podešavanje opcija prikazivanja fotografije

Prikazivanje ili skrivanje feeda o aktivnostima

Podešavanje više opcija povezivanja

Otvaranje ličnih opcija

Iz glavnog prozora programa Lync lične opcije možete otvoriti na dva načina:

 • Kliknite na dugme Opcije i izaberite stavku Lično.

 • Pored dugmeta Opcije kliknite na strelicu Prikaži meni, izaberite stavku Alatke, izaberite stavku Opcije, a zatim izaberite stavku Lično.

Vrh stranice

Podešavanje opcija ličnog naloga

Koristite opcije u okviru Moj nalog da biste naveli adresu za prijavljivanje i konfigurisali vezu sa programom Microsoft Lync Server 2010.

 • Otvorite lične opcije i u okviru Moj nalog i u polju Adresa za prijavljivanje otkucajte ime svog korisničkog naloga. Na primer: neko@example.com.

 • Kliknite na dugme Više opcija da biste konfigurisali vezu sa sistemom Lync Server 2010. Postavke konfiguracije obično se postavljaju automatski ili ih tim za podršku postavlja umesto vas.

 • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Automatski pokreni Lync kada se prijavim u Windows da biste unapredili pokretanje i automatski se prijavili i pokrenuli Lync Online svaki put kada se prijavite u operativni sistem Windows.

 • Potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži Lync u prednjem planu kada se pokrene ako želite da se glavni prozor programa Lync pri pokretanju otvori ispred drugih prozora. Ako ova opcija nije izabrana, ikona programa Lync pojavljuje se na sistemskoj traci poslova operativnog sistema Windows kada se Lync pokrene.

Vrh stranice

Podešavanje opcija menadžera ličnih informacija

Koristite opcije u okviru Menadžer ličnih informacija da biste naveli način na koji Lync stupa u interakciju sa Microsoft Office programima.

 1. Otvorite lične opcije i u okviru Menadžer ličnih informacija sa padajuće liste izaberite stavku Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook ili Nijedan.

  Kada izaberete stavku Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook, funkcija pretrage programa Lync koristi spisak kontakata programa Microsoft Outlook kao izvor kontakata, pored globalnog spiska adresa. Kada izaberete stavku Nijedan, funkcija pretrage programa Lync vraća samo kontakte sa globalnog spiska adresa. Ne koristi ni Windows adresar ni Outlook spisak kontakata.

 2. Ako izaberete stavku Microsoft Exchange ili Microsoft Outlook, uradite nešto od sledećeg:

  • Da bi se prisutnost automatski odrazila kada se nalazite na planiranom sastanku, potvrdite izbor u polju za potvrdu Ažuriraj moju prisutnost na osnovu informacija iz kalendara. Koristite sledeće postavke da biste dodatno naveli osobe koje mogu videti ove informacije:

   • Da biste prikazali ove informacije osobama iz svoje radne grupe, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži temu i lokaciju sastanka kontaktima iz mog odnosa privatnosti „Radna grupa“.

   • Da biste kontaktima prikazali informacije „Odsutan iz kancelarije“, potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži moje informacije „Odsutan iz kancelarije“ kontaktima iz odnosa privatnosti „Prijatelji i porodica“, „Radna grupa“ i „Kolege“ . Opozovite izbor u polju za potvrdu ako želite da sakrijete informacije „Odsutan iz kancelarije“ od svih kontakata.

  • Da biste sačuvali istoriju razgovora u programu Outlook, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj razgovore putem razmene trenutnih poruka u fascikli e-pošte „Istorija razgovora“. Opozivanje izbora u ovom polju za potvrdu znači da se istorija trenutnih poruka ne čuva.

  • Da biste sačuvali evidencije telefonskih poziva, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj evidencije poziva u fascikli e-pošte „Istorija razgovora“. Opozivanje izbora u ovom polju za potvrdu znači da se istorija evidencije poziva ne čuva.

  • Da biste sačuvali kontakte u sistemu Microsoft Exchange Server, potvrdite izbor u polju za potvrdu Sačuvaj Lync kontakte u fascikli sa ličnim kontaktima na Exchange serveru. Opozivanje izbora u ovom polju za potvrdu znači da se Lync kontakti čuvaju samo u programu Lync.

Vrh stranice

Podešavanje opcija lokacije

Ako je vaša organizacija to omogućila, možda ćete moći da navedete da li se vaša lokacija deli sa drugim programima.

 • Da biste dozvolili drugim programima da koriste informacije o lokaciji, otvorite lične opcije i u okviru Lokacija potvrdite izbor u polju za potvrdu Deli informacije o lokaciji sa drugim programima koje koristim . Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu da biste sakrili lokaciju u drugim programima.

Vrh stranice

Podešavanje opcija prikazivanja fotografije

Koristite opcije u okviru Prikaz fotografije da biste naveli da li želite da vidite slike drugih osoba.

 • Da biste prikazali slike drugih osoba u programu Lync, otvorite lične opcije i u okviru Prikaz fotografije potvrdite izbor u polju za potvrdu Prikaži fotografije kontakata . Opozovite izbor u ovom polju za potvrdu ako ne želite da vidite slike u programu Lync. Ako ne prikažete slike, moći ćete da vidite veći broj kontakata na spisku kontakata.

Vrh stranice

Prikazivanje ili skrivanje feeda o aktivnostima

Lista „Feed o aktivnostima“ u programu Lync prikazuje najnovije promene statusa među kontaktima, uključujući lične beleške, promenjene slike i ažurirane informacije kao što su radno mesto i kancelarija. Možete odabrati da li želite da uključite informacije sa liste „Feed o aktivnostima“ kontakata.

 • Otvorite lične opcije i u okviru Feed o aktivnostima potvrdite ili opozovite izbor u polju za potvrdu Prikaži sve moje ispravke u feedu o aktivnostima.

Vrh stranice

Podešavanje više opcija povezivanja

Ako vas je tim za podršku uputio na to, koristite dijalog Više opcija za postavke veze da biste izabrali automatsku ili ručnu konfiguraciju veza u okviru usluge za komunikaciju.

Da biste konfigurisali više opcija za postavke veze, sledite ove korake:

 1. Otvorite Lync Online, kliknite na dugme Opcije, izaberite stavku Lično, a zatim kliknite na dugme Više opcija.

 1. Prema uputstvima tima za podršku odaberite nešto od sledećeg:

 2. Automatska konfiguracija

 3. Ručna konfiguracija. Predstavnik tima za podršku po potrebi će vam dati tačne vrednosti za imena unutrašnjeg i spoljnog servera.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×