Podešavanje korisničkih lozinki da nikada ne isteknu

Kao Office 365 administrator u Office 365 Enterprise ili Office 365 Midsize organizaciji, možda ćete dobiti zahtev preduzeća da neke korisničke lozinke konfigurišete tako da nikad ne isteknu. Ne preporučujemo da korisničke lozinke podesite tako da nikad ne isteknu. Preporučujemo da ih podesite tako da nikad ne isteknu za naloge usluga, kao što je nalog koji se koristi za sinhronizovanje aktivnog direktorijuma.

Ako biste radije podesili lozinke korisničkih naloga tako da isteknu posle dužeg perioda (maksimalno 730 dana) umesto da ne isteknu nikada, postavite smernice za istek korisničkih lozinki. Više informacija o tome kako da to uradite potražite u članku Podešavanje smernica za istek korisničkih lozinki.

Ako i pored toga treba da podesite lozinku tako da nikada ne istekne, taj relativno složen zadatak treba da obavite koristeći Windows PowerShell.

Važno:  Samo lozinke za korisničke naloge koji nisu sinhronizovani kroz sinhronizovanje direktorijuma mogu se podesiti da nikada ne isteknu. Više detalja potražite u članku Integracija direktorijuma za Microsoft Azure Active Directory .

Pre 1. novembra 2013, Office 365 portal je mogao da postavlja smernice za lozinke samo u podrazumevanom domenu onmicrosoft.com. Office 365 portal sada menja smernice za lozinke za sve domene. Ako ste menjali smernice za lozinke pre 1. novembra, preporučujemo da ponovo podesite smernice kako biste ih primenili na sve prilagođene domene. Više informacija o tome kako da to uradite potražite u članku Podešavanje smernica za istek korisničkih lozinki.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Podešavanje lozinke da nikada ne istekne

Saznajte da li je lozinka podešena da nikada ne istekne

Šta još treba da znam?

Podešavanje lozinke da nikada ne istekne

Tema Korišćenje Windows PowerShell komandi za upravljanje Windows Azure AD zakupcem objašnjava kako da instalirate Windows Powershell i pruža više informacija o sistemu Windows Powershell i cmdlet komandama.

 1. Povežite se sa Windows PowerShell pomoću administratorskih akreditiva preduzeća. Pokrenite sledeću cmdlet komandu:

Connect-MsolService

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste podesili da lozinka jednog korisnika nikad ne istekne, pokrenite sledeću cmdlet komandu pomoću UPN-a ili korisničkog ID-a korisnika:

   Set-MsolUser -UserPrincipalName <user ID> -PasswordNeverExpires $true

  • Da biste podesili da lozinka nikad ne istekne za sve korisnike u organizaciji, pokrenite sledeću cmdlet komandu:

   Get-MSOLUser | Set-MsolUser -PasswordNeverExpires $true

Pogledajte članak Postavljanje smernica za rok važenja lozinke korisnika da biste podesili lozinke da isteknu nakon navedenog perioda vremena.

Saznajte da li je lozinka podešena da nikada ne istekne

 1. Povežite se sa Windows PowerShell pomoću administratorskih akreditiva preduzeća. Pokrenite sledeću cmdlet komandu:

Connect-MsolService

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste videli da li je lozinka određenog korisnika podešena da nikada ne istekne, pokrenite sledeću cmdlet komandu pomoću glavnog korisničkog imena (UPN) (na primer, april@contoso.onmicrosoft.com) ili korisničkog ID-a korisnika kojeg želite da proverite:

   Get-MSOLUser -UserPrincipalName <user ID> | Select PasswordNeverExpires

  • Da biste videli postavku „Lozinka nikada ne ističe" za sve korisnike, pokrenite sledeću cmdlet komandu:

   Get-MSOLUser | Select UserPrincipalName, PasswordNeverExpires

Šta još treba da znam?

Ako ste administrator Office 365 Small Business organizacije, ne možete konfigurisati korisničke lozinke tako da nikada ne isteknu. Međutim, možete navesti broj dana pre isteka korisničke lozinke. Više informacija o tome kako da to uradite potražite u članku Promena učestalosti isteka lozinki.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×