Podešavanje konvertora dokumenata u stranice

Program Microsoft Office SharePoint Server 2007 sadrži četiri uslužna programa za konverziju dokumenata u stranice pomoću kojih je moguće transformisati Microsoft Office Word dokumente, Word dokumente sa makroima, Microsoft Office InfoPath obrasce i XML dokumente u standardne Web stranice koje je moguće objaviti na unutrašnjoj ili spoljnoj lokaciji.

Napomena: Za konverziju InfoPath obrazaca u slike dostupno je nekoliko drugih InfoPath konvertora, ali se oni ne mogu podešavati.

Konvertori dokumenata u stranice su korisni jer osobama u vašoj organizaciji omogućavaju da dokumente kreiraju u poznatom programu, a zatim ih objavljuju kao Web stranice unutar kolekcije lokacija. Konvertori dokumenata povezani su sa određenim tipovima sadržaja dokumenta. Menadžeri lokacija mogu da podese način konvertovanja dokumenata u Web stranice na osnovu tipa sadržaja kome pripadaju. Na primer, ako imate tip sadržaja dokumenta pod nazivom Studije slučaja i drugi tip sadržaja dokumenta pod nazivom Obaveštenja za štampu, za svaki od njih možete različito da podesite konvertore dokumenata.

Administratori lokacije mogu da podese sledeće komponente konvertora dokumenata u stranice:

Nasleđivanje     Tipovi sadržaja koji su zasnovani na nadređenom tipu sadržaja mogu da naslede postavke konverzije od nadređenog tipa ili da imaju jedinstvene postavke konverzije.

Raspored na stranici     Za konvertovane dokumente se može odabrati bilo koji raspored na stranici koji je moguće primeniti na kolekciju lokacija.

Položaj teksta     Možete da odredite polje rasporeda stranice u koje se postavlja sadržaj.

Stilovi teksta     Nakon konverzije mogu se sačuvati definicije stilova koji su povezani sa dokumentom. Odnosno, moguće je ukloniti definicije stilova tako da se stilovi teksta mogu definisati .css datotekom kako bi se dobio dosledan vizuelni identitet različitih dokumenata.

Lokacija stranice     Možete da odredite lokaciju za postavljanje konvertovanih dokumenata za svaki tip sadržaja. Takođe, možete da sprečite korisnike da menjaju ovu postavku kada konvertuju dokumente u stranice.

Plan konverzije     Dokumenti se mogu konvertovati odmah, dok korisnik čeka na rezultate ili u pozadini, uz niži prioritet. U drugom slučaju, korisnik se vraća u biblioteku dokumenata odakle je konverzija pokrenuta. Korisnici mogu da budu sprečeni da promene ovu postavku kada konvertuju dokumente u stranice.

Prikaz InfoPath predloška     Prikaz predloška InfoPath obrasca koji će biti upotrebljen u konverziji može se izabrati samo u slučaju konverzije InfoPath obrazaca u stranicu.

XSL opis stila      Za konverziju XML dokumenta u stranicu potrebno je odrediti XSL opis stila koji odgovara XML šemi.

 1. Na matičnoj stranici kolekcije lokacije, u meniju Radnje na lokaciji postavite pokazivač na vezu Postavke lokacije, a zatim kliknite na vezu Izmeni sve postavke lokacije.

 2. Na stranici „Postavke lokacije“, u odeljku „Galerije“ kliknite na vezu Tipovi sadržaja lokacije, a zatim izaberite tip sadržaja za koji želite da definišete postavke konverzije.

 3. Na stranici „Tip sadržaja lokacije“ kliknite na vezu Upravljanje konverzijom dokumenata za ovaj tip sadržaja.

 4. Kliknite na dugme Konfiguriši pored konvertora koji želite da podesite.

 5. Za tipove sadržaja koji nasleđuju postavke od naređenog tipa sadržaja, u odeljku „Nasleđivanje“ izaberite opciju Definiši jedinstvene postavke za ovaj tip sadržaja.

  Ova opcija nije dostupna za osnovne tipove sadržaja (kao što je dokument).

 6. Samo u slučaju konverzije XML dokumenta u stranicu, kliknite na dugme Potraži da biste pronašli opis stila koji će biti upotrebljen u konverziji. Morate da odredite XSL opis stila koji odgovara XML šemi.

 7. Samo u slučaju konverzije InfoPath obrazaca u stranicu, kliknite na dugme Potraži da biste pronašli predložak InfoPath obrasca, a zatim u listi Prikaz izaberite prikaz koji želite da koristite za konverziju.

 8. Sa liste Raspored na stranici izaberite raspored na stranici koji će biti upotrebljen za konverziju dokumenta

 9. Sa liste Polje za konvertovane sadržaje dokumenata izaberite lokaciju za telo sadržaja dokumenta. Lista sadrži sva HTML polja u izabranom rasporedu tipa sadržaja. Izaberite polje koje će ispravno vizuelizovati sadržaj.

 10. Odredite da li želite da koristite stilove originalnog dokumenta ili da ih uklonite i koristite stilove koji su povezani sa rasporedom na stranici.

  • Da biste uklonili stilove iz konvertovanog dokumenta izaberite opciju Ukloni CSS odeljak <styles> iz konvertovanog HTML koda.

  • Da biste zadržali stilove teksta izaberite opciju Uskladišti CSS odeljak <styles> iz konvertovanog HTML kôda u sledećem polju, a zatim izaberite polje u kome će se primeniti kaskadni opis stilova. Uverite se da ste odabrali polje u kome će kaskadni opis stila biti ispravno pročitan.

 11. U odeljku „Lokacija“ odredite lokaciju na kojoj želite da kreirate stranice. Izabrana lokacija mora da ima omogućenu funkciju za objavljivanje. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Postavi kao podrazumevanu lokaciju za kreiranje stranica, a zatim kliknite na dugme Potraži da biste odredili lokaciju.

  Da biste sprečili korisnike da postavljaju konvertovane dokumente na drugu lokaciju, potvrdite izbor u polju za potvrdu Nemoj da dozvoliš korisnicima da menjaju ovu postavku pri kreiranju stranica.

 12. U odeljku „Obrada“ odredite da li želite da se stranice kreiraju odmah nakon konverzije ili da se konvertuju u pozadini dok korisnik dovršava drugi zadatak.

  • Da bi konverzija dokumenta počela odmah (visok prioritet), izaberite opciju Kreiraj jednu po jednu stranicu

  • Da se konverzija pokrene u pozadini (nizak prioritet) dok korisnik dovršava drugi zadatak izaberite opciju Kreiraj stranice u pozadini.

  • Da biste sprečili korisnike da promene ove postavke, potvrdite izbor u polju za potvrdu Nemoj da dozvoliš korisnicima da menjaju ovu postavku pri kreiranju stranica.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×