Podešavanje e-pošte u sistemu Windows Mobile 6.5

Možete da podesite Exchange ActiveSync e-poštu na sistemu Windows Mobile 6.5. Kada podesite Exchange nalog na svom uređaju, moći ćete da pristupate e-porukama, kalendaru i kontaktima i sinhronizujete ih. Ako želite da koristite samo e-poštu, možete podesiti POP ili IMAP e-poštu na sistemu Windows Mobile 6.5.

Podešavanje Exchange ActiveSync e-pošte na sistemu Windows Mobile 6.5

 1. Dodirnite stavke Početak > Razmena poruka > Podešavanje e-pošte.

 2. Unesite e-adresu i lozinku, a zatim dodirnite dugme Dalje.

 3. Proverite da li je potvrđen izbor u polju za potvrdu Probajte da automatski preuzmeš postavke za e-poštu sa interneta, a zatim dodirnite dugme Dalje.

 4. Vaš mobilni telefon će pokušati da dobavi postavke automatski sa interneta. Ako ovo ne bude uspešno, dodirnite dugme Sledeće. U suprotnom, idite na korak 8.

 5. Za Vaš dobavljač e-pošte izaberite Exchange server, a zatim dvaput dodirnite dugme Dalje.

 6. Unesite e-adresu (na primer, tony@contoso.com) a zatim dodirnite dugme Dalje.

  Unesite e-adresu (na primer, tony@contoso.cn) a zatim dodirnite dugme Dalje.

 7. Dodirnite polje Server i unesite ime servera, a zatim dodirnite dugme Dalje. Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, kao ime servera koristite outlook.office365.com. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena ActiveSync servera u nastavku ovog članka.

  Dodirnite polje Server i unesite ime servera, a zatim dodirnite dugme Dalje. Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, kao ime servera koristite partner.outlook.cn. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena ActiveSync servera u nastavku ovog članka.

 8. Unesite korisničko ime i lozinku, a zatim dodirnite dugme Dalje. Vaše korisničko ime je puna e-adresa.

 9. Potvrdite izbor u poljima z apotvrdu za tipove stavki koje želite da vidite na uređaju, a zatim dodirnite dugme Završi.

 10. Dodirnite dugme U redu ako vas program Exchange ActiveSync pita da nametnete smernice na telefonu. Smernice vam omogućavaju da konfigurišete lozinku na telefonu i koristite brisanje na udaljenom uređaju da biste obrisali sve podatke sa mobilnog telefona u slučaju gubitka ili krađe telefona.

Potrebna vam je pomoć?

Ako program za e-poštu ne može automatski da pronađe ime Exchange ActiveSync servera, možda ćete morati da ga potražite.

 • Ako se povezujete sa e-poštom u sistemu Office 365, koristite outlook.office365.com kao ime Exchange ActiveSync servera.

 • Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom i ne koristite Office 365, ili ako niste sigurni da li koristite Office 365, pratite ove korake da biste potražili ime Exchange ActiveSync servera.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App. Za pomoć oko prijavljivanja, pogledajte članak Prijavljivanje u Outlook na vebu.

 2. Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom, ali ne koristite Office 365, ime Exchange ActiveSync servera je sadržano u traci adresa u pregledaču kada ste prijavljeni u Outlook na vebu, ali bez dela https:// na početku i bez dela /owa na kraju. Na primer, ako je adresa koju koristite za pristup aplikaciji Outlook na vebu https://mail.contoso.com/owa, ime Exchange ActiveSync servera je mail.contoso.com.

 3. Ako ne možete da se povežete sa poštanskim sandučetom koristeći informacije navedene ranije u ovom odeljku, pokušajte da upotrebite vrednost za ime servera koju možete da vidite u Outlook Web App opcijama.

  1. U programu Outlook Web App, na traci sa alatkama izaberite stavke Postavke Ikona „Postavke“ > Pošta > POP i IMAP.

   Napomena: Iako ne podešavate POP3 nalog, upotrebićete ovu vrednost da biste utvrdili ime svog Exchange ActiveSync servera.

  2. U okviru stavke POP postavka pogledajte vrednost za stavku Ime servera.

   Ako za Ime servera stoji vrednost outlook.office365.com, vaš nalog je Office 365 poslovni ili školski nalog, a kao ime Exchange servera možete koristiti outlook.office365.com.

   Ako za Ime servera ne stoji vrednost outlook.office365.com, možete pokušati da upotrebite ime servera navedeno na stranici sa opcijama. Na primer, ako je ime servera „mail.contoso.com“, pokušajte da kao ime Exchange servera upotrebite „mail.contoso.com“.

Ako program za e-poštu ne može automatski da pronađe ime Exchange ActiveSync servera, možda ćete morati da ga potražite.

Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, kao ime Exchange ActiveSync servera koristite partner.outlook.cn. Ime Exchange ActiveSync servera partner.outlook.cn možete koristiti ako koristite najnoviju verziju usluge Office 365.

Pratite ove korake da biste potražili ime Exchange ActiveSync servera ako ne koristite Office 365 ili ako niste sigurni da li koristite najnoviju verziju usluge Office 365. Pratite ove korake da biste odredili ime Exchange ActiveSync servera.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App.

 2. U programu Outlook Web App, na traci sa alatkama izaberite stavke „Postavke“ Ikona „Postavke“ > Pošta > POP i IMAP.

  Napomena: Iako ne podešavate POP3 nalog, koristićete ovu vrednost da biste utvrdili ime Exchange ActiveSync servera.

 3. U okviru stavke POP postavka pogledajte vrednost za Ime servera.

 4. Ako se u polju Ime servera prikazuje partner.outlook.cn, poslovni ili školski nalog je u najnovijoj verziji usluge Office 365 i možete da koristite partner.outlook.cn kao ime Exchange ActiveSync servera.

 5. Ako je vrednost Ime servera u formatu podxxxxx.partner.outlook.cn, vaš poslovni ili školski nalog nalog još nije u najnovijoj verziji usluge Office 365 i možete da koristite m.partner.outlook.cn kao ime Exchange ActiveSync servera.

 6. Ako vrednost Ime servera sadrži ime vaše organizacije, na primer pop.contoso.cn, onda se ime Exchange ActiveSync servera je sadržana u traci adresa u pregledaču kada ste prijavljeni u Outlook na vebu, ali bez uvodnog https:// i bez završnog /owa. Na primer, ako je adresa koju koristite za pristup usluzi Outlook na vebu https://mail.contoso.cn/owa, ime Exchange ActiveSync servera je mail.contoso.cn.

 1. Dodirnite stavke Početak > Razmena poruka > Podešavanje e-pošte.

 2. Unesite e-adresu i lozinku, a zatim dodirnite dugme Dalje.

 3. Opozovite izbor u polju za potvrdu Probaj da automatski preuzmeš postavke za e-poštu sa interneta, a zatim dodirnite dugme Dalje.

 4. Izaberite stavku Internet e-pošta za Dobavljač e-pošte, a zatim dodirnite dugme Dalje.

 5. Unesite svoje ime (na primer, Nemanja Stanković) i opcionalno promenite Ime naloga za prikaz, a zatim dodirnite dugme Dalje.

 6. Unesite server dolazne pošte. Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, ime IMAP ili POP servera je outlook.office365.com. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena POP ili IMAP servera u nastavku ovog članka.

  Unesite server dolazne pošte. Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, ime IMAP ili POP servera je partner.outlook.cn. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena POP ili IMAP servera u nastavku ovog članka.

 7. Izaberite Tip naloga (POP3 ili IMAP4), a zatim dodrinite dugme Dalje.

 8. Unesite svoje korisničko ime (na primer tony@contoso.com), a zatim dodirnite dugme Dalje. Lozinka bi trebalo da je već bude uneta u 2. koraku.

  Unesite svoje korisničko ime (na primer tony@contoso.cn), a zatim dodirnite dugme Dalje. Lozinka bi trebalo da je već bude uneta u 2. koraku.

 9. Unesite ime servera odlazne pošte (SMTP). Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, ime SMTP servera je smtp.office365.com. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena POP ili IMAP servera u nastavku ovog članka.

  Unesite ime servera odlazne pošte (SMTP). Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, ime SMTP servera je smtp.office365.cn. Ako ne koristite Office 365, pročitajte odeljak Pronalaženje imena POP ili IMAP servera u nastavku ovog članka.

 10. Izaberite označeno polje Server odlazne pošte zahteva potvrdu identiteta i proverite da li je polje označeno sa Koristite isto korisničko ime i lozinku za slanje e-pošte izabrano.

 11. Odaberite koliko često želite da telefon proverava nove poruke. Ako ne želite da telefon ikada proverava nove poruke, izaberite Ručno.

 12. Dodirnite dugme Završi.

Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, ime IMAP i POP servera je outlook.office365.com, a ime SMTP servera smtp.office365.com.

Ako se povezujete sa Office 365 e-poštom, ime servera za IMAP i POP je partner.outlook.cn, a ime servera za SMTP je smtp.office365.cn. Ove postavke je moguće koristiti ako koristite najnoviju verziju usluge Office 365.

Ako se povezujete sa Exchange poštanskim sandučetom i ne koristite Office 365, ili ako niste sigurni da li koristite Office 365, uradite sledeće da biste potražili postavke.

 1. Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App. Za pomoć oko prijavljivanja, pogledajte članak Prijavljivanje u Outlook na vebu.

  Prijavite se na nalog koristeći Outlook Web App.

 2. U programu Outlook na vebu na traci sa alatkama izaberite stavke Postavke Ikona „Postavke“ > Opcije > Nalog > Moj nalog > Postavke za POP ili IMAP pristup.

 3. Ime POP3, IMAP4 i SMTP servera i ostale postavke koje bi trebalo da unesete navedene su na stranici Postavke za POP ili IMAP pristup u okviru POP postavka ili IMAP postavka i u okviru SMTP postavka.

Šta još treba da znam?

 • Ako nalog e-pošte zahteva registraciju, morate ga registrovati prvi put kada se prijavite u program Outlook Web App. Povezivanje sa nalogom e-pošte preko mobilnog telefona neće uspeti ako niste registrovali nalog putem usluge Outlook Web App. Kad se prijavite na svoj nalog, odjavite se. Zatim probajte da se povežete pomoću mobilnog telefona.

 • Ako bude zatraženo da kreirate lozinku a vi to ne uradite, nećete moći da šaljete i primate e-poštu.

 • Ako ne prihvatite smernice poslate na vaš mobilni telefon, nećete moći da pristupite informacijama na njemu .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×