Podešavanje događaja, periodičnog događaja ili sastanka u aplikaciji Kalendar za Windows 10

Možete da podešavate događaje na dostupnim kalendarima ili pozivate druge na događaje da biste pravili sastanke. Događaji mogu da imaju određeno vreme početka i završetka ili mogu da budu označeni kao celodnevni događaji.

Napravite novi događaj

 1. Odaberite stavku Novi događaj u gornjem levom uglu kalendara. Ako koristite tablet ili mobilni uređaj, odaberite znak Ikona „Dodaj“ na dnu stranice.

 2. Unesite ime, lokaciju i vreme početka i završetka događaja. Možete da unesete i beleške, opis ili dnevni red događaja.

  Napomena: Ako imate više kalendara, odaberite padajući meni pored imena događaja i izaberite odgovarajući kalendar.

 3. Odaberite padajući meni pored stavke Zauzeto da biste izabrali željeni način prikaza događaja u kalendaru. Možete da birate između opcija Slobodno, Uslovno, Zauzeto i Van kancelarije.

 4. Odaberite padajući meni pored podrazumevanog vremena podsetnika od 15 minuta da biste videli druga dostupna vremena podsetnika za događaj. Ako ne želite podsetnik, odaberite stavku Nijedno.

 5. Ako želite da događaj bude privatan, odaberite ikonu katanca. Time ćete osigurati da niko sa kim delite kalendar neće moći da vidi detalje o događaju.

  Kreiranje privatnosti događaja u aplikaciji „Kalendar“

  Napomena: Da biste pristupili nekim od ovih opcija, moraćete da kliknete na tri tačke na dnu stranice na telefonu ili tablet računaru.

 6. Da biste događaj pretvorili u sastanak, samo treba da pozovete druge. Otkucajte e-adresu u polju Pozovi nekoga. Možete da dodate više osoba u sastanak.

  Napomena: Da biste pozvali druge na sastanak, odaberite stavku Osobe na vrhu ekrana na telefonu ili tablet računaru.

 7. Kad završite, odaberite stavku Sačuvaj i zatvori za događaj ili Pošalji za sastanak.

  Napomena: Ako u pozivu za sastanak odaberete stavku Pošalji, sačuvaćete sastanak u kalendaru i poslati poziv svakoj osobi koju ste dodali u sastanak.

Podešavanje periodičnog događaja

 1. U novom događaju ili pozivu za sastanak odaberite stavku Ponovi na traci sa alatkama.

 2. U odeljak Ponavljanje unesite vreme početka.

 3. Odaberite padajući meni pored stavke Sedmično da biste, ako je neophodno, promenili opciju periodičnog događaja na Dnevno, Mesečno ili Godišnje.

 4. Odaberite interval između događaja. Na primer, da biste kreirali događaj koji se dešava svakog ponedeljka, srede i petka, odaberite Sedmično ponavljanje, a zatim potvrdite izbor u poljima za potvrdu za pon., sre. i pet. Da biste kreirali događaj koji se dešava prvog petka svakog meseca, odaberite Mesečno ponavljanje, a zatim možete da odaberete prvu, drugu, treću, četvrtu ili poslednju opciju, kao i dan u sedmici.

  Možete odabrati različite opcije ponavljanja
 5. Ako želite da se periodični događaj završi do određenog datuma, odaberite datum završetka.

 6. Kad završite, odaberite stavku Sačuvaj i zatvori za događaj ili Pošalji za sastanak.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Community Forum button Dugme „Obratite se podršci“

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×