Podešavanje biblioteke resursa za skladištenje datoteka slika, zvučnih datoteka ili video datoteka

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ugrađene aplikacije za SharePoint biblioteke resursa unapred konfigurisan tako da biste upravljali resursa obogaćenih medija kao što je slika, zvučne i video datoteke.

Funkcije biblioteke resursa:

 • Prikazi zasnovani na sličicama

 • Prekrivni oblačići

 • Tipovi sadržaja digitalnih resursa

 • Automatsko izdvajanje metapodataka za datoteke slika

Takođe pogledajte članak Otpremanje videa, zvuka, ili slika u biblioteku resursa

Snimak ekrana biblioteke resursa u sistemu SharePoint. Na njemu su prikazane sličice nekoliko video datoteka i slika koje biblioteka sadrži. Prikazane su i standardne kolone sa metapodacima za medijske resurse.
slika koji se prikazuju kao sličice u sistemu SharePoint

Kreiranje biblioteke resursa

Napomena: Ako ne vidite biblioteke resursa kao opciju u ugrađene aplikacije, obratite se SharePoint administratoru da biste videli da li su dostupne za vašu lokaciju.

 1. Potražite lokaciju na kojoj želite da kreirate biblioteku.

 2. U traci za brzo pokretanje izaberite stavku Sadržaj lokacije ili kliknite na dugme postavke Dugme „Postavke usluge Office 365“ i izaberite stavku Sadržaj lokacije.

 3. U okviru „Liste, biblioteke i druge aplikacije“ izaberite stavku Dodaj aplikaciju.

  Da biste kreirali biblioteku resursa, morate imati dozvolu za kreiranje lista. Ako nemate potrebne dozvole, nećete videti vezu Dodaj aplikaciju.

  Ikone "Dodaj u aplikaciju" u dijalogu "sadržaj lokacije".
 4. U okviru Aplikacije koje možete dodati kliknite na Biblioteka resursa.

  Pločica biblioteke resursa
 5. U dijalogu Dodavanje biblioteke resursa otkucajte ime za biblioteku, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

Otpremanje, uređivanje, Prikaz svojstava, brisanje i podešavanje RSS feed u biblioteci resursa

Ove funkcije su prekriven:

Otpremanje video zapisa, zvuka ili slika u biblioteku resursa

Biblioteka resursa je tip biblioteke dokumenata s dodatnom funkcionalnošću koja podržava skladištenje i organizovanje obogaćenih medija kao što su slike, video zapisi ili zvučne datoteke.

Predložak biblioteke dokumenata dolazi sa sledećim funkcijama:

 • Prikazi zasnovani na sličicama    Biblioteka resursa podrazumevano koristi prikaz sličica koji prikazuje sličice resursa u biblioteci. Ovaj prikaz olakšava da brzo potražite datoteke slika i video datoteke.

 • Prekrivni oblačići    U prikazu sličica ime datoteke je prikazana na crni preklapanje na dnu sličicu. Kada postavite pokazivač iznad sličice, ovaj preklapanje pomera nagore pokriva sličicu i otkriva može da se klikne dugmad. Jedno dugme vam omogućava da izaberete datoteke i druge otvara detalja tabla sa više opcija.

 • Podržava podkast putem RSS-a    Da biste podesili podkast za audio ili video datoteke koje su uskladištene u biblioteci resursa možete da koristite funkciju RSS biblioteke resursa. Korisnici lokacije mogu da se pretplatite na RSS feed za biblioteku da biste primili novi sadržaj dok se dodaju putem podkast. Da biste saznali kako da dodate audio ili video zapisa u poruku feeda za vesti, pogledajte članak Dodavanje funkcije u objavu u feedu za vesti.

 • Tipovi sadržaja digitalnih resursa    Biblioteka resursa je unapred konfigurisana da podrži tipove sadržaja za slike, video i audio datoteke. Ovi tipovi sadržaja obuhvataju kolone koje vam omogućavaju da pratite metapodataka koje su specifične za sredstava obogaćenih medija. Više informacija o tipovima sadržaja potražite u članku Uvod u tipove sadržaja i objavljivanje tipova sadržaja

 • Automatsko izdvajanje metapodataka za datoteke slika    Kada otpremite datoteke slika u biblioteku resursa, svi postojeći metapodaci datoteke se izdvajaju i prenose u sve dostupne odgovarajuće kolone u biblioteci. Automatsko izdvajanje podataka je podržano za sledeće tipove datoteka slika: BMP, GIF, ICO, JPEG, PNG i TIFF.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×