Podešavanje željenih opcija za pokretanje, razmenu poruka i ostalog u sistemu SharePoint Workspace 2010

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

U ovom članku pomoći izvršavate sve zadatke u dijalogu „Željene postavke“ na kartici „Opcije“.

 1. Na kartici Datoteka kliknite na dugme Informacije, izaberite stavku Upravljaj nalogom, a zatim stavku Željene postavke naloga.

 2. U dijalogu „Željene postavke“ izaberite karticu Opcije.

U ovom članku

Opcije za pokretanje

Opcije za pokretanje trake za pokretanje

Opcije prozora istraživača radnog prostora

Skeniranje virusa

Prikazivanje prisustva na mreži

Ograničavanje poruka od nepoznatih kontakata

Opcije za pokretanje

Da biste automatski pokrenuli SharePoint Workspace svaki put kada pokrenete sistem, potvrdite izbor u polju za potvrdu Pokreni SharePoint Workspace kada se Windows pokrene.

Vrh stranice

Opcije za pokretanje trake za pokretanje

Traku za pokretanje možete podesiti da se automatski otvori kada pokrenete SharePoint Workspace i da se uvek prikazuje na vrhu prozora ostalih aplikacija.

 1. U okviru Postavke aplikacije izaberite stavku Traka za pokretanje.

 2. Izaberite stavku Postavke.

 3. Označite željene opcije i kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Opcije prozora istraživača radnog prostora

Istraživač radnog prostora možete podesiti da se automatski otvori u novom prozoru svaki put kada pređete u drugačiji radni prostor.

 1. U okviru Postavke aplikacije izaberite stavku Istraživač radnog prostora.

 2. Izaberite stavku Postavke.

 3. Iz padajućeg menija izaberite željenu opciju za otvaranje novih prozora.

Vrh stranice

Skeniranje virusa

U željenim postavkama možete da omogućite opciju bezbednosti, tako da se sve dolazne i odlazne datoteke skeniraju radi zaštite od virusa.

Da biste omogućili ovu opciju, potvrdite izbor u polju za potvrdu Skeniraj dolazne i odlazne datoteke u potrazi za virusima

Funkcija skeniranja virusa je podržana ako koristite Norton AntiVirus Personal Edition 2002 ili noviju verziju. Druge antivirusne softverske aplikacije mogu da podržavaju ovu funkciju, ali još uvek nisu testirane.

Napomena: Funkcija skeniranja virusa je podržana ako koristite Norton AV Corporate Edition ili Sophos Anti-Virus.

Vrh stranice

Prikazivanje prisustva na mreži

Možete da podesite željene postavke da bi se vaše prisustvo na mreži prikazalo drugim korisnicima. Opcije koje odaberete odražavaju se na ikone statusa koje se prikazuju pored vašeg imena u svim spiskovima kontakata. Na primer, možete da „sakrijete“ svoje prisustvo na mreži i da se ostalim korisnicima pojavite u statusu van mreže.

 1. Da biste sakrili svoje prisustvo na mreži, opozovite izbor u polju za potvrdu Svi, a zatim opozovite jednu ili obe opcije opcije.

  • Opozovite izbor u polju za potvrdu Svi korisnici u mojim kontaktima da bi se vaš kontakt pojavio kao van mreže samo u spiskovima kontakata.

  • Opozovite izbor u polju za potvrdu Svi članovi radnog prostora da bi se vaš kontakt pojavio van mreže samo na listama članova radnog prostora.

Vrh stranice

Ograničavanje poruka od nepoznatih kontakata

Možete izabrati opcije za ograničavanje isporuke poruka od drugih korisnika. Ovo možete da uradite ako želite da ograničite poruke koje dobijate samo od poznatih kontakata, tj. kontakata koji su na spisku kontakata koje ste proverili vi ili vaš administrator, ili članova barem jednog od radnih prostora. Omogućite ovu funkciju samo ako primate uznemirujući broj neželjenih poruka od nepoznatih kontakata.

Označite opciju Odbaci dolazne poruke od nepoznatih kontakata da biste ograničili poruke

Mere predostrožnosti koje se odnose na ovu funkciju

Imajte u vidu sledeće mere predostrožnosti koje se odnose na ovu funkciju:

 • Poruke od kontakata koji ne odgovaraju nijednom od kriterijuma opisanih iznad biće odbačene i neće biti moguće spasiti ih.

 • Ako osobama koje ste ograničili šaljete poziv za radni prostor putem e-pošte, oni neće moći da prime radni prostor zato što vi ne možete da primite poruku „Potvrda prijema“ koja se automatski šalje pri prihvatanju poziva poslatog putem e-pošte.

  Ova stavka se slično primenjuje na sačuvane pozivne datoteke koje učinite dostupnim i koje osobe koje ste zabranili mogu da otvore i prihvate.

 • Ako nalog koristite na nekoliko računara i omogućite ovu funkciju, preporučuje se da preuzmete sav sadržaj radnog prostora na sve vaše računare. Na ovaj način ćete osigurati da svi računari održavaju iste spiskove poznatih i proverenih kontakata.

Preporuke

Imajući u vidu rizik od gubitka podataka opisan u prethodnom odeljku, korišćenje ove funkcije namenjeno je samo kao privremena mera za korisnike koji su preplavljeni neželjenim porukama od nepoznatih kontakata. Kao trajnije rešenje preporučuje se sledeći tok radnje: Kreirajte novi SharePoint Workspace nalog, migrirajte postojeće radne prostore na novi nalog tako što ćete poslati pozivnice u radni prostor iz starog naloga, a zatim izbrišite stari nalog. Ako dozvole radnog prostora ne dozvoljavaju da pošaljete pozivnice u određene radne prostore, pitajte druge članove tih radnih prostora da pošalju pozivnice na novi nalog.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×