Poboljšavanje saradnje uz ćaskanje u sistemu Microsoft Office

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Da biste počeli, kliknite na ikonu ćaskanja pored gornjeg desnog ekrana ekrana da biste pokrenuli okvir za ćaskanje, ona će se pojaviti ispod profila slike vašeg kopisca. Ako niko drugi nije otvorio dokument, ikona ćaskanja se neće pojaviti uopšte.

Kada se otvori, ćaskanje se jednostavno koristi. Samo otkucajte poruke i videćete poruke koje i druge osobe šalju.

Ovo je funkcija samo za pretplatnike Ova funkcija je dostupna samo pretplatnicima na Office 365.

Nekoliko stvari koje treba da znate...

  • Istorija ćaskanja se ne čuva, pa ako zatvorite dokument i ponovo ga otvorite kasnije, započećete novo prazno ćaskanje. Ako vam je potrebna stalna rasprava, razmotrite da koristite funkciju Comments .

  • Ćaskanje u aplikaciji funkcioniše samo ako delite datoteku sa drugima i ako je kod njih otvoren taj dokument.

  • Ćaskanje u aplikaciji App zahteva da se datoteka skladišti na SharePoint Online ili u usluzi OneDrive for Business. OneDrive Consumer, kao ni druge lokacije skladišta, trenutno nisu podržani.

  • Da biste ćaskali, vi (i osobe sa kojima ćaskate) treba da koristite najnoviju verziju sistema Office za Windows za Office 365, Office za Mac za Office 365 ili Office za veb. Starije verzije sistema Office i Office na Android ili iOS uređaju trenutno nisu podržane.

  • Ako druga osoba otvori datoteku da bi je uredila, i ona može da se pridruži ćaskanju, ali neće videti istoriju ćaskanja za period pre nego što je otvorila datoteku. Videće samo nove poruke od trenutka kada je otvorila datoteku.

Ćaskanje možete smanjiti tako što ćete kliknuti na dugme umanji na vrhu prozora za ćaskanje. Ako odaberete da umanjite ćaskanje, nećete propustiti nijednu poruku. Ako primite nove poruke dok je prozor ćaskanja umanjen, to ćete videti na traci za ćaskanje. Možete ponovo da otvorite prozor ćaskanja da biste videli i odgovorili na te poruke.

Ako želite da privremeno isključite prozor ćaskanja, samo kliknite na x u gornjem desnom uglu prozora za ćaskanje da biste je isključili. Dok je privremeno isključen nećete videti poruke ili obaveštenja. Ako kasnije ponovo otvorite prozor ćaskanja, videćete sve poruke koje ste propustili prilikom privremeno obaveštenja.

Takođe pogledajte

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×