Poboljšavanje prikazivanja stranica konfigurisanjem keširanja izlaznog sadržaja

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaša lokacija prima mnogo posete, možete da konfigurišete stranice keširanja izlaznog sadržaja za najčešće pristupa stranice da biste poboljšali performanse lokacije.

Napomena: Ako želite da koristite stranice izlaz keširanje, funkcije objavljivanja mora biti omogućen za lokaciju.

U ovom članku

Na stranici keširanja izlaznog sadržaja

Kreiranje novog profila keš

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za kolekciju lokacija

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice na nivou lokacije

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za rasporede na stranicama

Na stranici keširanja izlaznog sadržaja

Izlaznog sadržaja stranice keširanje skladišti vizuelizuje izlaza svih kontrola na datom stranicu, a takođe skladišti nekoliko različitih verzija unapred koje se vide stranice. Postavki keširanja izlaznog sadržaja može da se podesi na nivou kolekcije lokacija, nivou lokacije, i za pojedinačni rasporedi. Keširanja izlaznog sadržaja stranice je podrazumevano isključene.

Nakon što je na stranicu prvi prikazuju korisniku u datom korisnik razredu, svaki put kada se naredni koje korisnik prikaže te stranice u istom razredu, se stranica učita brže jer kontrole na stranici .aspx nije potrebno da ponovo pokrenite da biste generisali HTML. Iznos vremena potrebnog za prikazivanje stranice smanjena. Keširanja izlaznog sadržaja stranice može da poboljša performanse servera jer smanjuje kontrolne aktivnosti servera i pozivanja baze podataka.

Pre nego što odlučite da koristite keširanja izlaznog sadržaja da biste poboljšali performanse stranice i prikazivanja stranice stavki, možda ćete želeti da razmotrite sledeća lista potencijalne prednosti i mane keširanja izlaznog sadržaja. Sledeća lista nije detaljna i može biti i dodatna razmatranja.

Prednosti keširanja izlaznog sadržaja

Nedostaci keširanja izlaznog sadržaja

 • Svaki ekvivalentnu klasa sadržaja (kao što su stranicu ili stavku unutar stranice) prima brži odgovor i samim tim kraće kašnjenje, nakon što ga je prvobitno prikazuju.

 • Svaki server koristi manje CPU vreme i energiju će služiti na istoj stranici posle početni prikaz.

 • Svaki izvor podataka za koje se vide stranicu možete da podešavate će služiti više Veb klijenti zbog smanjenje promet koji izlazni keširanje omogućava.

 • Za svaku stranicu zahtev za koju je postavljena na izlaz keširanu verziju stranice, na serveru ne mora da:

  • Napravite obilazak u bazi podataka za dobavljanje izvorni kôd za .aspx stranici i .ascx kontrole na stranici.

  • Ponovno učitavanje i ponovo vizuelizovanje kontrole.

  • Ponovo upit sve izvore podataka koje kontrole se oslanjaju na za podatke.

 • Keširanja izlaznog sadržaja koristi dodatne memorije. Svaka verzija stranice koristi memorije na Web klijent.

 • Kada se koristi sa dve ili više izloženim Veb serverima, keširanja izlaznog sadržaja može da utiče na doslednost. Možete da konfigurišete keš profil da se ne proveri da li postoje ispravke za svaki zahtev i, na primer, recite da zanemarite promene verzije Veb stranice u kešu izlaz do 60 sekundi nakon originalne stranice se ažurira. Ako imate dva izloženim Veb serverima u topologija i u zavisnosti od opterećenja koristi za usmeravanje zahtev korisnika, čitač sadržaja lokacije mogli da vidite nedoslednosti ako se vizuelizuje stranica tako što ćete jednog servera, a zatim zahtev za naredne se usmerava na drugi sa servera je prozor 60 sekundi.

Vrh stranice

Kreiranje novog profila keš

Profilima keširanja opisane su specifične postavke keširanja za svaki tip keširanja izlaznog sadržaja stranice. Profil keširanja definisani su sledeći tipovi ponašanja keša:

 • Dužina vremena koje stavke treba da se čuvaju u kešu

 • Smernice bezbednosne provere

 • Isticanje postavke, kao što su trajanje i promene

 • Deoba keša na osnovu korisničke dozvole, korisničkih prava i drugih prilagođenih promenljivih.

Pošto profil keširanja se može centralno definisati za kolekciju lokacija, možete da ažurirate profil na jednom mestu i promenu odmah primeniti na celu kolekciju lokacija. Morate biti Administrator kolekcije lokacija da biste definisali nove profilima keširanja.

Napomena: Profilima keširanja određuju ponašanje na keširanja izlaznog sadržaja stranice za kolekciju lokacija, pojedinačnu lokaciju ili na master stranicu na koju se primenjuje profilima keširanja.

 1. Idite na matičnu stranicu lokacije najvišeg nivoa u kolekciji lokacija.

 2. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

 3. U okviru Administracija kolekcije lokacija, kliknite na dugme Profili keširanja kolekcije lokacija.

 4. Na stranici profilima keširanja, izaberite stavku Dodaj novo.

 5. U odeljku naslov otkucajte naslov novog profila keš.

 6. U odeljku Ime za prikaz otkucajte ime za profil keširanja.

  Ime za prikaz se pojavljuje na listi profilima keširanja dostupni vlasnicima lokacija i vlasnicima rasporeda na stranicama.

 7. U odeljku Prikaz opis otkucajte opis svrhu profila keširanja.

 8. U odeljku Obavi ACL proveru , potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste se uverili da sve stavke u kešu Bezbednosna provera.

  Iako možete opozovite izbor u polju za potvrdu da pružite dodatne brzinu, treba da uradite ovo samo za lokacije ili rasporede na stranici koji ne sadrže informacije koje treba da budu Bezbednosna provera.

 9. U odeljku omogućeno , potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste omogućili keširanje.

 10. U odeljku Trajanje , otkucajte broj sekundi koje keširana verzija će biti dostupne.

 11. U odeljku Proveri promene , potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste proverili valjanost na svaku stranicu zahtev da se nije promenila i lokacije će ispraznite keš na promene na lokaciju.

  Iako može da opozovete izbor u polju za potvrdu da biste poboljšali performanse kada to učinite, sistem ne proverava da li postoje ispravke na lokaciju za broj koji je naveden u odeljku Trajanje . To može da dovede do korisnici ne vide najnovije informacije.

 12. U odeljku Menjaj po prilagođenom parametru upišite prilagođeni parametar, kao što je navedeno tako što ćete HttpCachePolicy.SetVaryByCustom u ASP.NET 2.0.

  Napomena: Za više detalja o parametre ovde i u sledećim koracima, pogledajte .NET Framework biblioteka klasa na MSDN-u.

 13. U odeljku Menjaj po HTTP zaglavlju upišite prilagođeni parametar, kao što je navedeno tako što ćete HttpCachePolicy.VaryByHeaders u ASP .NET 2.0.

 14. U odeljku Menjaj po parametrima niske upita otkucajte upit parametra kao što je navedeno tako što ćete HttpCachePolicy.VaryByParams u ASP .NET 2.0.

 15. U odeljku Menjaj po korisničkim pravima , potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste se uverili da korisnici moraju da imaju identične postojeće dozvole za sve objekte koji se mogu obezbediti da biste videli istu keširanu stranicu kao drugi korisnici.

 16. U odeljku keširanja izaberite tip keširanja kako je navedeno u HttpCacheability u ASP .NET 2.0.

 17. U odeljku bezbedni za korišćenje ovlašćene , potvrdite izbor za smernice koje želite da dozvolite strane administratora i dizajnera rasporeda da biste primenili ovlašćeni scenarija.

 18. U odeljku pisci dozvoli da pregledaju keširani sadržaj potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste zaobišli normalno ponašanje koje osobe sa Uredi imaju dozvole stranice keširaju.

  Ovo ponašanje omogućite u slučajevima u kojima se zna da će biti objavljen stranice, ali neće imati sadržaj koji može biti odjavljeno ili u obliku radne verzije, kao što su Web segmenta upita sadržaja.

 19. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Vrh stranice

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za kolekciju lokacija

Morate biti Administrator kolekcije lokacija za Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za kolekciju lokacija.

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U odeljku Administracija kolekcije lokacija , kliknite na dugme keširanja izlaznog sadržaja kolekcije lokacija.

 3. Da biste omogućili keširanja izlaznog sadržaja u kolekciji lokacija, kliknite na dugme u polju za potvrdu Omogući keširanje izlaznog sadržaja .

  Listu postavki keširanja se prikazuje na stranici.

 4. U odeljku Podrazumevani profil keširanja izlaznog sadržaja stranice , na listi Anonimne keš profila izaberite profil keširanja da koriste za anonimni korisnici, a zatim na listi Profil keširanja za autorizovane izaberite profil keširanja će se koristiti za ovlašćenog korisnika.

  Ovaj način se optimizuje korišćenje keša na osnovu metoda potvrde identiteta dozvoljeno na lokaciji. Profili keširanja izlaznog sadržaja stranice posebno utiče na portalu stranica za objavljivanje.

 5. U odeljku Smernice keširanja izlaznog sadržaja stranice , uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste podesili drugi profil keširanja za lokacije za objavljivanje, potvrdite izbor u polju za potvrdu lokacije za objavljivanje možete koristiti profil keširanja izlaznog sadržaja drugu stranicu .

  • Da biste podesili drugi profil keširanja za rasporede na stranicama, potvrdite izbor rasporeda na stranici možete da koristite profil keširanja izlaznog sadržaja drugu stranicu .

 6. Da biste prikazali dodatne informacije o keširanju na stranicama u kolekciji lokacija, u odeljku Informacije o keša otklanjanja grešaka , potvrdite izbor Omogući otklanjanje keš informacijana stranicama .

  Ovo uključuje datum i vreme poslednje vizuelizuje stranica.

 7. Kliknite na dugme U redu.

Vrh stranice

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice na nivou lokacije

Koristite sledeće korake da biste konfigurisali na postavki keširanja izlaznog sadržaja za lokacije za objavljivanje. Morate imati dozvolu Potpuna kontrola za lokaciju za Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja za lokaciju.

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U okviru Administracija lokacijeizaberite stavku lokacija keširanja izlaznog sadržaja.

 3. U okviru stavke Profil keširanja za anonimne, uradite nešto od sledećeg:

 4. Da bi lokacija i nivou anonimni profil koji je podešen na stranici postavki keširanja izlaznog sadržaja kolekcije lokacija, izaberite Nasledi profil < ime profila >.

 5. Da biste izabrali drugi anonimni profil keširanja za stranicu, kliknite na dugme izaberite profil keširanja izlaznog sadržaja stranice.

 6. U okviru stavke Profil keširanja za autorizovane, uradite nešto od sledećeg:

 7. Da bi lokacija i nivou ovlašćeni profil koji je podešen na stranici postavki keširanja izlaznog sadržaja kolekcije lokacija, izaberite profil < ime profila >.

 8. Da biste izabrali druge ovlašćene keš profil za stranicu, izaberite stavku Izaberite profil keširanja izlaznog sadržaja stranice .

 9. Da biste primenili postavku s da biste podlokacije u kolekciji lokacija, izaberite stavku na Primeni ove postavke na sve podlokacije za potvrdu.

 10. Kliknite na dugme U redu .

Vrh stranice

Konfigurisanje postavki keširanja izlaznog sadržaja stranice za rasporede na stranicama

Koristite sledeće korake da biste konfigurisali autorizovanog i anonimnog keš profila koje će se koristiti u svaki raspored na stranici. Morate biti barem dizajnera za lokaciju da biste konfigurisali keširanja izlaznog sadržaja za rasporede na stranicama.

 1. U Meniju Radnje na lokaciji meni Slika dugmeta , izaberite stavku Postavke lokacije.

 2. U okviru galerijeizaberite stavku Master stranice i rasporedi.

 3. Na stranici galerija Master stranica, postavite pokazivač na ime rasporeda na stranici na koju želite da primenite profil keširanja, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Odjavljivanje.

 4. Ponovo postavite pokazivač na raspored na stranici, kliknite na strelicu koja se pojavljuje i zatim kliknite na dugme Uredi svojstva.

 5. Uradite sledeće:

 6. U polju Profil keširanja za autorizovane izaberite autorizovani profil keširanja koji želite da primenite raspored na stranici.

 7. U polju Profil keširanja za anonimne izaberite anonimni profil keširanja koji želite da primenite raspored na stranici.

  Napomena: Na nekim lokacijama, možda ćete morati da izaberite Raspored stranice iz odeljka Tip sadržaja pre nego što ćete videti opcije profil keš.

 8. Kliknite na dugme Sačuvaj.

 9. Postavite pokazivač na ime rasporeda na stranici koju želite da potvrdite izbor, kliknite na strelicu koja se pojavljuje, a zatim izaberite stavku Prijavi.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×