Planiranje strategije dozvola

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Efikasna strategija dozvola će poboljšati upravljanje i performanse vaše lokacije, obezbediti usaglašenost sa smernicama upravljanja podacima organizacije i smanjiti trošak održavanja za vas i vašu organizaciju.

U ovom članku

Zašto praviti strategiju?

Saveti za efikasnu strategiju dozvola

Načelo minimalnih privilegija

Rad sa bezbednosnim grupama

Rad sa Nasleđivanjem dozvola

Zašto praviti strategiju?

Većina Veb lokacija se kreiraju brzini, u cilju rešavanja određenog problema ili davanja određenog skupa informacija osobama kojima su hitno potrebne.

To je dobro, ali struktura lokacije kojom počinjete često postane podrazumevana struktura kako kolekcija lokacija raste i postaje potrebna za zadovoljavanje drugačijih potreba. Ovaj rast može dovesti do nereda u postavkama dozvola, u kojem svako u organizaciji ima punu kontrolu nad podlokacijama ili svaki pojedinac zahteva dozvolu za svaku novu lokaciju koju želi da koristi.

Dobra strategija dozvola može preduprediti ove probleme pre nego što do njih dođe.

Efikasna strategija dozvola pruža vam kontrolu u okviru tri glavne oblasti:

 • Mogućnost i performanse. Postavke dozvola koje odaberete da dugoročne posledice za količine rada koja je potrebno za upravljanje lokacijama i kako brzini lokacijama odgovaraju korisničke komande.

 • Upravljanje podacima. Planirana strategija dozvola može da obezbedi usaglašenost sa smernicama upravljanja podacima organizacije koje su možda jedinstvene za vaše preduzeće ili su osnovni deo usaglašavanja sa finansijskim i računovodstvenim zakonima o otkrivanju i zadržavanju, na primer Sarbanes-Oxley.

 • Trošak održavanja.Strategiju koji koristi ugrađene efikasnosti alatke, na primer bezbednosne grupe, nivoi dozvola i nasleđivanje dozvola će poboljšati jednostavne upotrebe za korisnike lokacije, a umanjivanje zahteve za pojedinačne pristup tom dozvole menadžeri morate da odgovorite na tokom vek lokacije.

Saveti za efikasnu strategiju dozvola

Imajte ove savete na umu kako biste kreirali jednostavnu strategiju dozvola koja se lako održava.

Načelo minimalnih privilegija

Dodelite osobama najniži nivo dozvola koji im je potreban za izvršavanje zadataka koji su im dodeljeni.

Rad sa bezbednosnim grupama

 • Kada dajete osobama pristup, dodajte ih u standardne, podrazumevane bezbednosne grupe (kao što su „Članovi“, „Posetioci“ i „Vlasnici“).

 • Postavite većinu osoba za članove grupe „Članovi“ ili „Posetioci“.

 • Osobe u grupi „Članovi“ mogu da dodaju ili uklanjaju stavke ili dokumente, ali ne mogu da promene strukturu, postavke ni izgled lokacije.

 • Osobe u grupi „Posetioci“ imaju pristup lokaciji samo za čitanje, što znači da mogu da vide stranice i stavke i da otvaraju stavke i dokumente, ali ne mogu da dodaju, uređuju ili uklanjaju stranice, stavke ili dokumente.

 • Ograničite broj osoba u grupi „Vlasnici“.

 • U grupi „Vlasnici“ trebalo bi da se nalaze samo osobe kojima verujete u pogledu promene strukture, postavki ili izgleda lokacije.

Rad sa nasleđivanjem dozvola

 • Koristite nasleđivanje dozvola za kreiranje čiste hijerarhije koja se lako vizualizuje.

 • Upravljanje dozvolama postaje teže i dugotrajnije kada neke liste u okviru lokacije imaju preciznije dozvole i kada neke podlokacije imaju jedinstvene, a neke nasleđene dozvole.

 • Ako prekinete nasleđivanje dozvola da biste u velikoj meri koristili preciznije dozvole, korisnici mogu naići na sporije performanse prilikom pokušaja pristupa sadržaju lokacije.

 • Mnogo je jednostavnije upravljati dozvolama i objasniti ih kada postoji čista hijerarhija dozvola i nasleđenih dozvola.

 • Organizujte sadržaj tako da iskoristite prednosti nasleđivanja dozvola.

 • Razmislite o segmentiranju sadržaja po nivou bezbednosti. Kreirajte posebnu lokaciju ili biblioteku za osetljive dokumente, umesto da ih raštrkate po velikoj biblioteci i zaštitite jedinstvenim dozvolama.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×