Planiranje SharePoint lokacije

Planiranje SharePoint lokacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Pri planiranju SharePoint lokacije, vlasnici lokacija bi trebalo da organizujete sadržaj koji pomaže korisnicima da pronađu potrebne informacije. Ova lokacija strategija olakšava za vlasnicima lokacija da biste održali i upravljanje i za korisnike da biste otišli na lokaciju.

Planiranje essentials lokacije

Planiranje nove lokacije SharePoint može biti lakši ako vlasnici lokacija prvo odgovorite na neka pitanja o koje vrste lokacija je potrebno, ko će koristiti i kako će to koriste. Primer neka pitanja su:

  • Tip lokacije je potrebna?

  • Ko će koristiti lokacije?

  • Kako će izgledati lokacije?

  • Ko treba da pristupe lokaciji?

  • Kako će zaposlenih, klijentima i klijentima i grupe koristite lokaciju?

  • Ko će održavanje lokacije?

Namena lokacije

Jedna od najvažnije delova planiranje SharePoint lokacije je da definišete svrhu. Drugim rečima, koja vrsta lokacije vam je potrebna? Odgovori na ova pitanja brzo počnete na putanju za kreiranje sjajne SharePoint lokacije. Na primer, ako treba da delite informacije, vesti, alatke i rešenja sa mnogo ili stotine ljudi, komunikacije lokacije bi trebalo da radi za vas. SharePoint komunikacije lokacije imaju mali broj autora i saradnika koji komuniciraju za veću publiku. Takođe, komunikacije lokacije podržavaju iste scenarije kao tradicionalne lokacije za objavljivanje. Pogledajte članak Šta je to SharePoint lokacije komunikacije? detalje o tome šta je ova lokacija, a kako izgleda.

Na primer, je ako treba da se povežete grupu ili tim da sadržaj projekata, informacija i aplikacije, na lokaciji tima bi trebalo da radi za vas. Microsoft Teams je alatka koja se preporučuje za saradnju tima i svaki tim je povezan sa lokacije tima. lokacija tima SharePoint fokusiraju se na saradnju gde većina korisnika i članova su autori i saradnici na projekat ili grupu. Lokacija tima omogućite korisnicima da brzo pronađete šta treba i da koristite da biste odluke, Saznajte šta se dešava pristup alatke i sarađujete sa članove tima, kolegama i partnerima na projektima. Više informacija o ovoj lokaciji radi i kako se koristi potražite u članku Šta je to SharePoint lokaciji tima?

Moderni SharePoint iskustvo obezbeđuje dve predloške da biste kreirali nove lokacije; komunikacije lokacija i lokacija tima.

Odaberite tip sajta u usluzi SharePoint Online

Tokom kreiranja vašu lokaciju, ćete možda morati da biste promenili regionalne postavke za lokaciju, prema gde i ko je vaša publika. Informacije potražite u članku Promena regionalnih postavki lokacije. Možete da koristite funkciju korisničkom interfejsu više jezika (MUI) da biste omogućili da korisnici promenite jezik prikaza za lokaciju ili kreiranje lokacija na različitim jezicima. Više informacija potražite u članku Odaberite jezike koje želite da učinite dostupnim za korisnički interfejs lokacije.

SharePoint lokacije čvorišta

Moderni SharePoint iskustvo preporučujemo da kreirate nove lokacije za svaki opterećenje u vašem preduzeću umesto kreiranja podlokacije. Umesto kreiranja podlokacije, moderan SharePoint lokacije možete povezan sa srodne lokacije i povezani sa SharePoint lokacije čvorišta. Čvorište pruža ravne strukture umesto toga je lakše da biste održali i navigacija. Korišćenje čvorišta uklanja neprilagodljivo hijerarhije koje kreira kolekcije lokacija i podlokacija. Ovo olakšava vlasnicima lokacija da biste premestili lokacije sa lokacije čvorišta jedan na drugi kada procesa i projektima promene. Pomeranje moderni lokacije koja je povezana sa lokacije jedan čvorišta u drugi je lakšim nego nekad upotrebljen hijerarhiju lokacije prikupljanje i podlokacije.

Čvorišta povezivanje i organizovanja Kolekcija srodnih tima lokacija i lokacija komunikacije zajedno na intranetu. Važne rešenje za moderni internim pomoću SharePoint je to svaka jedinica rada bi trebalo da posebnu lokaciju. Svaki komunikacije lokacija i lokacija tima grupe povezani Office 365 se kreira kao kolekcija lokacija koje možete da imate sopstvenu dozvole. Čvorišta, obično kreirane iz komunikacije lokacija, trebalo bi da pokrijete različitih jedinice rada i povezati druge srodne lokacije. Morate biti administrator SharePoint da biste kreirali čvorištem, ali vlasnik lokacije možete da povežete SharePoint lokaciji sa lokacije čvorišta.

Lokacija korisnika lokacije

Ako ste već odabrali tip SharePoint lokacije koji želite, verovatno imate dobra ideja o tome ko je predviđena publika. Kao što smo rekli ranije, postoje dva lokacije možete da kreirate u moderni SharePoint iskustva, komunikacije lokaciji ili lokaciji tima. Svaku od ovih lokacija su namenjeni jedinstvene grupe korisnika lokacije.

  • Komunikacije lokacije su dizajnirane za emitovanje poruke, recite priča, deljenje sadržaja ili showcase usluga ili ljudi. Publika obično koristi i prikazuje, ali ne uređivanje sadržaja, informacija i vesti.

  • Lokacija tima su dizajnirani da se povežu grupama ili timovima specifičnog sadržaja, informacija, projekte i alatke koje su potrebne za saradnju. Vlasnici lokacija možete navesti druge vlasnici u tim radi lakšeg upravljanja na lokaciji, ako je potrebno.

Deljenje i dozvole za lokaciju

Komunikacije i lokacije tima delite moderni SharePoint iskustva, ali imaju ključne dozvola razlike.

Komunikacije lokacija imaju mali broj autori sadržaja i nisu povezani sa Office 365 grupu. Više opcija za dozvole su dostupne za komunikaciju lokacije putem ploče dozvole za deljenje ili lokaciju. Lokacija komunikacije, kao što su tradicionalni SharePoint lokacija, uključite tri podrazumevane SharePoint grupe vlasnika, članovi i posetioci.

Lokacija tima su povezane sa grupom Office 365 koja ima dva tipa korisnika, vlasnici i članovi. SharePoint administratori mogu da promene tako što ćete lokacije tima grupe koja nije povezana tim lokacijama. Ove korisnike grupe Office 365 automatski imati pristup lokaciji tima i ostale grupe aplikacija. Vlasnici imaju potpunu kontrolu nad lokacije tima i članovi imaju za uređivanje, ali ne konfiguracije dozvole za lokaciju. Imajte na umu da kada delite na lokaciji tima, možete da pozovete korisnike i bezbednosne grupe da budu članovi lokacije. Kada delite lokaciju tima pomoću table dozvole lokacije na lokaciji, novog člana nije pridružen povezani Office 365 grupe. Međutim, možete da pozovete novog člana u grupu Office 365 a oni se automatski daju člana pristup za lokaciju tima.

Kada skladištite datoteke i fascikle na lokaciji SharePoint su obično dostupni za sve korisnike sa dozvolama za lokaciju, ali možete da delite određene datoteke i fascikle sa osobama koje nemaju pristup na lokaciju. Više informacija potražite u članku Deljenje SharePoint datoteke ili fascikle i Deljenje lokacije.

Spoljno deljenje u SharePoint Online je moćna saradnju funkcija koje vaše preduzeće ili organizacija mogu koristiti sa spoljnim dobavljačima, kupcima i klijentima. Spoljno deljenje je podrazumevano uključena za SharePoint lokacije, ali anonimni deljenje nije dozvoljeno po podrazumevanoj vrednosti. Spoljno deljenje je podrazumevano za komunikaciju lokacije ili bilo koji drugi tip SharePoint lokacija osim lokacije timova onemogućena. Povezani grupe lokacija imaju spoljno deljenje omogućeno samo ako grupi Office 365 omogućava za goste da budu članovi. Samo ovlašćeni spoljno deljenje je podrazumevano dostupni za nove grupe povezani lokacije. Vaša organizacija može postaviti ograničenja na spoljno deljenje i to utiče na samostalne lokacije tima i komunikacije lokacije imaju spoljno deljenje.

Spoljno deljenje možete da kontrolišete pomoću globalne i administratore SharePoint tako da postavke organizacije zamena postavki bilo koje lokacije. Ako vlasnici lokacija ne vidim spoljne dostupne postavke deljenja oni treba da se obratite globalni administrator ili SharePoint administrator da biste videli da li je ovo je isključen. Ako je spoljno deljenje omogućena u vašoj organizaciji, to znači da je omogućen u svim SharePoint, OneDrivei goste u grupama.

Brendiranje lokacije

Trebalo bi da provedu malo vremena pažnje o lokaciji će izgledati. Na primer, možda ćete morati lokaciji da se podudara sa vaše preduzeće, organizaciji ili timu Brenda. Možete lako promeni izgled SharePoint lokacije za podudaranje unutrašnji ili spoljni Brenda. Vlasnici lokacija možete brzo i jednostavno da prilagodite logotip lokacije, boja, teme i čak i navigacija. Više informacija potražite u članku Prilagođavanje SharePoint lokacije. Dizajn lokacije može da pomogne vlasnicima lokacija izbor predloška koji poravnava u organizaciji. Ako vaša SharePoint administrator omogućio dizajn lokacije, možete da odaberete dizajn za lokaciju koja poravnava sa vašom organizacijom. SharePoint administratoru može prilagoditi dizajn na podrazumevane lokacije, a ako je tako, to možete da koristite da biste lokaciju podudaraju dizajn u vašoj organizaciji. Više informacija o brendiranje moderni SharePoint, pogledajte članak brendiranje SharePoint: The novog normalnog.

Ako odlučite da se povežete na lokaciju, zajedno sa srodne lokacije na lokaciji čvorišta, zatim brendiranje i navigacija se dele sa čvorišta. Čvorište povezani lokacije imaju čvorišta lokacije trake za navigaciju dodaje na vrh lokacije. Takođe, čvorišta povezan lokacije možete da delite brendiranja i druge funkcije iz čvorišta.

Sadržaj lokacije i navigacije

Razmislite o tome koji tip sadržaja koji želite da imate lokacija. Sadržaj lokacije zavisi od tipa lokacije koje kreirate. Na lokaciji tima sadrži informacije relevantne grupi ili koja koristi na lokaciji tima. Komunikacije lokacije obično ima širok spektar informacije i namenjen je određenim grupama korisnika lokacije. SharePoint ima sadržaja funkcije lokacije koje ste kreirali za bolje sadržaj na vašoj lokaciji. Ove funkcije uključuju moderni liste, biblioteke, stranice i Veb segmenata. Navodi može se koristiti za praćenje prodaje, zadatke, inventar i probleme. Skladištenje dokumenata u bibliotekama i druge datoteke. Moderna stranice su brza načina za saradnju i deljenje ideja pomoću slike, dokumente, video zapisi i Veb segmenata. Web segmenti su sastavni blokovi moderni SharePoint lokacija.

Navigacija dobre lokacije je možda najvažnije vlasnik lokacije možete uraditi da imate uspešnu SharePoint lokaciju. Kada navigacije na lokaciji je planirano i dizajniran ispravno, korisnici će moći da biste brzo pronašli im je potreban i rezultat veće zadovoljstvo lokacije. Korisnici su zadovoljni i SharePoint lokacije su radi kako treba. Za detalje o prilagođavanju navigacije na lokaciji, pogledajte članak Prilagođavanje navigacije na lokaciji SharePoint. Odlično mesto odakle možete da biste saznali više o tome kako da planirate navigacije na lokaciji je Osnove za navigaciju.

Održavanje lokacije

Obično komunikacije lokacija potrebno je samo nekoliko saradnicima da biste održali, nekoliko osoba vlasnik različite moderan Veb aplikacije i doprinose u skladu sa tim na svaki. Lokacija tima možete da delite zadaci održavanja sa članovima grupe ili tima ako je potrebno. Vlasnici lokacija za obe lokacije može da preuzmu punu održavanja ili dodeljivanje stranicu ili odeljak vlasnika da biste zadržali svoje delove lokacije.

Kada se izbriše stavka sa SharePoint lokacije, vlasnik lokacije ili bilo koji korisnik sa dozvolama za uređivanje stavke možete je vratiti. Na primer, ako se izbriše stavka iz biblioteke dokumenata ili liste, izaberite korisnika kojeg možete da uređujete možete takođe je vratiti. Za više informacija pogledajte članak vraćanje stavki u korpi za otpatke SharePoint lokacije .

Takođe pogledajte

Vodič za moderni utisak pri radu u sistemu SharePoint

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×