Planiranje prilagođavanja, rešenja i aplikacija za SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Brendiranje i prilagođavanje SharePoint Online razlikuje se od brendiranje i prilagođavanje proizvodima SharePoint servera. SharePoint Online ažuriran sa novim funkcijama redovno i ove ispravke može uticati na određene tipove prilagođavanja. Međutim, se preporučuje za prilagođavanje i brendiranje tehnike dostupne danas koje da unapredite vaše brendiranje i prilagođavanje zahteve. Na primer, ako pravite strukturnu promene master stranica je važno je da ostanete u toku sa ispravkama tekuće proizvoda primenjena na SharePoint Online. Najlakši način da biste bili obavešteni jeste da pogledajte Vodič za Office 365 i nadgledanje Office 365 blog.

Ispravke softvera koji čini Microsoft SharePoint online desiti mnogo brže od sistema SharePoint server i prilagođavanje ili unghosting master stranica koje su suštinski deo proizvod, rezultat će biti te prilagođavanja uticao ispravke. Situaciju, te prilagođavanja treba da biste se ponovo primeni ažurirani stranicama. Održavanje u toku je moguće, ali treba da se desi mnogo češće u sistemu SharePoint Online.

Sam koristi za prilagođavanje SharePoint servera proizvoda, koja je razlika u sistemu SharePoint Online?

Metodi za prilagođavanje koji rade u sistemu SharePoint server mora da bude neće funkcionisati u sistemu SharePoint Online. Neke od metode koje se koriste za prilagođavanje i produžiti SharePoint servera, na primer, oslanjaju na činjenica da osnovnoj platforme ne stalno se ažurira – kao što je slučaj sa SharePoint Online. SharePoint Online je stalno unapređuje i sve datoteke koje su prilagođene ili neduplirane utiču ispravke. Ovo su neke preporuke za uobičajene SharePoint prilagođavanja u odnosu na privatne SharePoint operacija raspoređivanja protiv uslugu SharePoint Online.

Tip prilagođavanja   

SharePoint server   

SharePoint Online   

Tok posla   

Počnite sa iz polju tokova posla

SharePoint Designer ili vizuelni dizajner

Iz promene toka posla u okviru za će biti zamenjene tekuće ispravke

Dodatno prilagođavanje će biti zamenjene tekuće ispravke

Zaglavlje/podnožje stranice   

SharePoint Designer, w neduplirane stranice

Nema ekvivalent unghosting stranica zahteva tekuće održavanje

Sadržaja blokova   

CBQ (-throttled)

CBQ (udavila)

Opšte brendiranjem (boje, logotipi, itd.)   

Pomoću sandbox okruženja rešenja, prilagođen neduplirane Master stranice

Složeni izgled ili unese stilovi putem modela aplikacija

Za navigaciju   

Počnite sa iz alatke okvira za

Strukturnu kontrolisanih i pretraživanja za navigaciju

Počnite sa iz alatke okvira za

Opcije za navigaciju u usluzi SharePoint Online

Prilagođavanja: od jednostavnih do složenih

SharePoint Online prilagođavanja kreću se od promena nisu stručne brzo možete primeniti u pregledaču pomoću komandi ili funkcija do razvoja prilagođenih aplikacija pomoću alatki za programere lokacije:

 1. Prilagođavanje pomoću pregledača    Postavke zasnovanim na pregledaču SharePoint Online možete da koristite da biste primenili jednostavnije prilagođavanja kao što je promena naslova i logotipa, ažuriranje veze navigacije, primenite novu temu lokacije, promene njenog sadržaja stranice ili promena prikaza za liste i biblioteke. Zasnovanim na pregledaču prilagođavanja su najlakši prilagođavanja da biste primenili i zahtevaju minimalno internetu.

 2. Prilagođavanja pomoću podržanih alatki i aplikacija    Možete da koristite podržani SharePoint alatke za izvršavanje više obimna prilagođavanja. Na primer, Office aplikacije kao što je Access 2013, Excel 2013 i Visio 2013 vam pomažu da kreirate izuzetno dinamičke, podataka obogaćenog stranica na lokaciji. Čak možete da kreirate SharePoint aplikaciju kao rešenje bez kodova tako što ćete koristiti Access 2013.

 3. Prilagođavanja pomoću daljinskog obezbeđujete    U sistemu SharePoint Online, možete da koristite prilagođeni kôd CSOM u aplikacije za SharePoint snabdevanje SharePoint kolekcijama lokacija, lokacije i podlokacije sa brendiranjem elemente. Ova lokacija Dodeljivanje privilegija model se zove udaljeni obezbeđujete.

 4. Prilagođavanja pomoću sistema SharePoint insfor    Novog modela aplikacija u oblaku u sistemu SharePoint Online vam omogućava da dodate aplikacije na lokacijama i preporučeni zamena za pomoću sandbox okruženja rešenja napredujete. Možete da koristite postojeće aplikacije nezavisnih proizvođača ili napravite sopstveni. Dodavanje aplikacije na lokaciju kada želite da ga prilagodite pomoću određene funkcionalnosti ili informacije. Na primer, možete dodati aplikacije koje izvršite opšte zadatke kao što su vreme i troškovi praćenja. Ili možete da koristite aplikacije i udaljeni obezbeđujete da biste primenili brendiranja elemente lokacije. Možete da dodate aplikacije taj prikaz vesti ili informacija iz nezavisnog dobavljača ili koji se poveže sa društvenim Veb lokacije.

  • Aplikacije nezavisnih proizvođača    Aplikacije nezavisnih proizvođača koje se nalaze u SharePoint prodavnici, što je na koji se hostuju na lokaciji Office.com marketplace može pristupiti iz SharePoint Online lokacijama. Izaberite stavku aplikacije koje želite da budu dostupni u zakupcu. Administratori takođe mogu da kupim licence za određene aplikacije za sve korisnike u organizaciji (zahteva dozvole vlasnika lokacije ili noviji).

  • Prilagođene aplikacije    Vaše organizacije možete da razvije svoje aplikacije za SharePoint Online i budu dostupne korisnicima putem lokaciji katalog aplikacija. Ako znate kako da napravite web aplikacije, znate kako da napravite aplikaciju za SharePoint. Možete da koristite bilo koji jezik, kao što su HTML, JavaScript, PHP, ili .NET i omiljenim Veb razvoja alatke, uključujući Microsoft Visual Studio. Više informacija potražite u članku Prvi koraci uz projektovanje aplikacija za SharePoint.

Mogu li i dalje da razvijam rešenja zaštićena pomoću sandbox okruženja?

Pomoću sandbox okruženja rešenja imaju je ukinut u sistemu SharePoint Online, kao predstavnik arhitektura nije ekonomski promenljivih preko deljene okruženje sa više zakupca. Napor potreban za održavanje pomoću sandbox okruženja rešenja preko svih lokacija za bilo koju klijenta je izuzetno velika. Alternativna rešenja kao što su udaljeni obezbeđujete nudi slične mogućnosti bez tekuće održavanje zahteve.

Pomoću sandbox okruženja rešenja kao deo za migraciju se prenosi će nastaviti da funkcioniše tokom ograničenog perioda; Međutim, Microsoft je usredsređena na alternativna rešenja za SharePoint Online i preporučuje da sve pomoću sandbox okruženja rešenja zameniti alternativni funkcionalnosti kao što su na mreži aplikacije. U međuvremenu Imajte u vidu tekuće ispravki na SharePoint Online može uticati na nekim pomoću sandbox okruženja rešenja.

Uvođenjem oblaku modela aplikacija (kamera) i aplikacije za SharePoint, su sada pouzdan alternativa za starije, više osnivanja načina brendiranje i obezbeđivanje SharePoint lokacije.

Možete da izvršite sve tipove lokacija brendiranje pomoću aplikacije za SharePoint snabdevanje lokacije brendiranje na nivou preduzeća i upravljanje brendiranje na nivou: šaru poznat kao udaljeni obezbeđujete. Dok SharePoint projektante istorijski gledano koriste SharePoint funkcija okvir, Predlošci lokacije, Veb predlošci i definicijama lokacije snabdevanje lokacija i kolekcija lokacija, obrazac za dodeljivanje privilegija udaljeni vam pokazuje kako da kreirate prilagođene aplikacije za SharePoint snabdevanje brendiranje lokacije i izvršili druge lokacije obezbeđujete zadatke.

Zašto aplikacije?

Aplikacije za SharePoint nude nekoliko prednosti u odnosu na pomoću sandbox okruženja rešenja. Aplikacije omogućavaju korisnicima na način da biste proširili SharePoint lokacija na bez kreiranja dodatnog operativne opterećenja za administratore. Aplikacije takođe su jednostavna za krajnje korisnike da biste otkrili i dodavanje. Aplikacija za SharePoint Online su architected na oblaku, tako da oni bolje integrišu sa odgovarajućim resursima zasnovano na oblaku bolji i fleksibilniju načine od pomoću sandbox okruženja rešenja.

Za dodatne tehničke uputstva o tome kada bi trebalo da izaberu da Razvijanje prilagođenih aplikacija umesto pomoću sandbox okruženja rešenja, pogledajte odeljak aplikacije za SharePoint u poređenju sa SharePoint rešenja. Takođe pogledajte Prvi koraci uz projektovanje aplikacija za SharePoint, SharePoint rešenje paketii na SharePoint obrazaca i prakse na Github.

Primeri uobičajenih SharePoint Online prilagođavanjima

Da biste odredili metod prilagođavanja ili razvijanja koji odgovara vašoj organizaciji, razmislite o tome šta želite da prilagodite i kakva rešenja želite da razvijete.

Postoji više različitih načina na koje možete postići isti rezultat na SharePoint lokaciji. Na primer, ako je vaš cilj da kreirate znatno prilagođenu listu, to možete postići tako što ćete u pregledaču konfigurisati listu i njene prikaze pomoću različitih postavki liste. Možda ćete čak sva prilagođavanja moći da izvršite na ovaj način.

Preporučuje se da počnete sa prilagođavanjima zasnovanim na pregledaču pre nego što upotrebite podržane alatke i aplikacije da biste postigli slična prilagođavanja.

U ovom odeljku:   

Prilagođavanja: od jednostavnih do složenih

Mogu li i dalje pomoću sandbox okruženja razvijam rešenja zaštićena?

Šta želite da prilagodite? (sa idejama kako to da uradite)

Podešavanje rešenja ili aplikacija da budu dostupna korisnicima

Istraživanje partnerskih rešenja i usluga

Želim da promenim izgled i doživljaj ili dizajn lokacije   

Prvo isprobajte opcije zasnovane na pregledaču:

Zatim isprobajte rešenja bez kodova:

Zatim razmotrite rešenja sa prilagođenim kodom:

Stranicu „Postavke lokacije“ koristite za sledeće radnje:

Koristite upravljač dizajnom da biste iskoristili svoju stručnost u HTML, CSS i JavaScript jezicima (dostupno samo za lokacije za objavljivanje):

 • Jednostavno dizajniranje HTML master stranica i rasporeda na stranici u HTML uređivaču po vašem izboru.

 • Konvertovanje HTML datoteke u ASP.NET master stranicu.

 • Dodavanje ključnih funkcionalnosti na stranice, na primer polja za pretragu ili kontrole navigacije iz galerije isečaka.

 • Jedinstveni korisnički Interfejs dizajn iskustva za različite uređaje putem kreiranja kanala uređaja.

Više informacija o upotrebi upravljača dizajnom potražite u članku MSDN: razvijanje dizajna lokacije u sistemu SharePoint 2013.

InfoPath Designer koristite za sledeće radnje:

 • Prilagođavanje obrazaca lista, obrazaca tokova posla i obrazaca biblioteke obrazaca

 • Primena novog rasporeda, boja i tema na obrasce

Više informacija o radu sa programom InfoPath potražite u članku Pronalaženje sadržaja o programu InfoPath 2010 i 2013.

Razvijanje aplikacija za SharePoint koje sadrže segmente aplikacije ili prilagođene radnje korisničkog interfejsa, kao što su komande na traci ili komande menija.

Visual Studio koristite za sledeće radnje:

 • Kreiranje prilagođenih stranica lokacije

 • Kreiranje prilagođenih poboljšanja trake

 • Kreiranje prilagođenih kontrola u dijalogu ili na traci

 • Primena prilagođenih rešenja dizajna kao funkcija

Napomena: Ukoliko je moguće, pokušajte da prilagodite lokaciju koristeći prilagođene CSS elemente i teme, a ne prilagođene master stranice. Prilagođene master stranice blokiraju nadogradnju na najnoviji korisnički interfejs kada nadogradnje postanu dostupne klijentima. To može dovesti do nepredviđenih troškova za organizaciju tokom nadogradnje.

Želim da prilagodim izgled informacija na lokacijama   

Prvo isprobajte opcije zasnovane na pregledaču:

Zatim isprobajte rešenja bez kodova:

Zatim razmotrite rešenja sa prilagođenim kodom:

Prilagođavanje pojedinačnih stranica na lokaciji:

 • Dodavanje i uređivanje teksta, slika, video zapisa i drugih objekata

 • Dodavanje i prilagođavanje Veb segmenata

 • Dodavanje i prilagođavanje novih lista i biblioteka

 • Kreiranje prilagođenih prikaza i obrazaca za liste i biblioteke

 • Kreiranje i uređivanje stranica sa sadržajem i stranica za objavljivanje

 • Omogućavanje ili onemogućavanje funkcija

Dodavanje aplikacije nezavisnih proizvođača za SharePoint da biste integrisali informacija na lokacijama. Pogledajte članak kupovina aplikacija iz SharePoint prodavnice.

Kreiranje SharePoint aplikacije sa Access 2013. Dodatne informacije potražite u članku Kreiranje Access aplikacije.

SharePoint Designer koristite za sledeće radnje:

 • Dodavanje teksta, slika, skripta i Veb segmenata na stranice

 • Kreiranje i prilagođavanje stranica lokacije i stranica sa Veb segmentima

 • Dodavanje prilagođene radnje

 • Dodavanje prilagođene navigacije

Microsoft InfoPath 2013 koristite za sledeće radnje:

 • Dodavanje teksta, slika i veza u obrasce lista i tokova posla

 • Dodavanje prilagođenih podataka za povezivanje i funkcionalnosti u obrasce lista i tokova posla

Više informacija o radu sa programom InfoPath potražite u članku Pronalaženje sadržaja o programu InfoPath 2010 i 2013.

Podržane Microsoft Office aplikacije koristite za sledeće radnje:

 • Objavljivanje radnih svezaka sa podacima, grafikonima i vizuelizacijama pomoću programa Excel 2013 i sistema Excel Services

 • Objavljivanje vizuelizacija podataka pomoću programa Visio 2013 i Visio usluga

Upotreba veb segmenta uređivača skripte za dodavanje JavaScript koda na stranice lokacije.

Razvijanje aplikacija za SharePoint koje sadrže segmente aplikacija dizajnirane za prikazivanje informacija

Visual Studio koristite za sledeće radnje:

 • Kreiranje prilagođenih stranica lokacije

 • Kreiranje prilagođenih Veb segmenata

Želim da prikažem sadržaj iz različitih izvora podataka   

Prvo isprobajte opcije zasnovane na pregledaču:

Zatim isprobajte rešenja bez kodova:

Zatim razmotrite rešenja sa prilagođenim kodom:

 • Dodavanje Veb segmenata koji sadržaj preuzimaju sa spoljnih lokacija ili iz spoljnih izvora podataka

 • Prilagođavanje prikaza i obrazaca liste iz raznih izvora podataka

Excel 2013 i Excel Services koristite za prikazivanje i vizuelizaciju podataka iz raznih izvora podataka.

Access 2013 koristite da biste brzo kreirali složena rešenja bez koda koja su slična bazama podataka i kojima SQL server služi kao potporna baza podataka.

Dodavanje aplikacije nezavisnih proizvođača za SharePoint da biste integrisali informacija na lokacijama. Pogledajte članak kupovina aplikacija iz SharePoint prodavnice.

Konfigurišite usluge poslovnog povezivanja da biste se povezali sa izvorima podataka kao što su SQL Azure baze podataka ili Windows Communication Foundation veb usluge.

InfoPath 2013 koristite za prikaz podataka sa lista i iz biblioteka pomoću sledećeg:

 • Prilagođeni obrasci lista

 • Prilagođeni obrasci biblioteke obrazaca

 • Prilagođene aplikacije zasnovane na obrascu

Više informacija o radu sa programom InfoPath potražite u članku Pronalaženje sadržaja o programu InfoPath 2010 i 2013.

Razvijanje prilagođenih aplikacija za SharePoint radi integrisanja i prikazivanja informacija.

Visual Studio koristite za sledeće radnje:

 • Kreiranje prilagođenih definicija liste

 • Kreiranje prilagođenih stranica lokacije

 • Kreiranje prilagođenih Veb segmenata

 • Kreiranje prilagođenih kontrola u dijalogu ili na traci

Podešavanje rešenja ili aplikacija da budu dostupna korisnicima

Kada završite sa razvijanjem rešenja ili prilagođene aplikacije, možda će vam biti potrebna mogućnost da ih učinite dostupnim na nekim lokacijama ili u nekim kolekcijama lokacija u SharePoint Online okruženju. To možete uraditi na neke od sledećih načina:

 • Ako je vaše rešenje prilagođena lista ili specijalizovana lokacija ili stranica, možete podeliti vezu za tu stranicu ili lokaciju sa korisnicima.

 • Ako ste razvili prilagođene SharePoint ili Office aplikacije, možete da je učinite dostupnom tako što ćete ga otpremiti na lokaciju katalog aplikacija. Za više informacija o dostupnim prilagođenih aplikacija potražite u članku Korišćenje kataloga aplikacija za kreiranje prilagođenih poslovnih aplikacija dostupnih za SharePoint Online okruženje.

 • Ako dodate pomoću aplikacije nezavisnih proizvođača iz SharePoint prodavnice, možete da je učinite dostupnom za sve korisnike širom kolekcija lokacija u SharePoint Online okruženje preuzimanjem licence za sve korisnike u organizaciji. Ili, možete da preuzmete licence samo one koji treba da ga koristite i dodelite te licence naznačenu korisnicima. Više informacija potražite u članku kupovina aplikacija iz SharePoint prodavnice i upravljanje licencama aplikacija za SharePoint Online okruženje.

 • Ako želite da promenite postavke koje omogućavaju ili onemogućavaju korisnicima da pribave aplikacije iz SharePoint prodavnice, pogledajte članak Konfigurisanje postavki za SharePoint prodavnicu.

 • Prilagođena rešenja mogu staviti na raspolaganje Međutim, ako korisnici upotrebljavaju selektivno pomoću sandbox okruženja rešenja, to će biti teško da obezbedite te lokacije se osvežavaju sa ažuriranim rešenja kada proces ažuriranja SharePoint Online utiče na lokaciji.

Istraživanje partnerskih rešenja i usluga

Ako ste zainteresovani za istraživanje usluga i aplikacija od Microsoft partnera koje su dostupne za SharePoint Online, potražite Office 365 aplikacije na Microsoft AppSource. Postoje i mnogo otvori izvor rešenja razvijena zajednice kolektivne SharePoint Online, uključujući Microsoft, MVP, partnerima i klijentima na Office 365 projektovanje obrazaca i prakse Github lokacije.

Za dodatne tehničke uputstva o tome kada bi trebalo da izaberu da Razvijanje prilagođenih aplikacija umesto pomoću sandbox okruženja rešenja, pogledajte odeljak aplikacije za SharePoint u poređenju sa SharePoint rešenja. Takođe pogledajte Prvi koraci uz projektovanje aplikacija za SharePoint, SharePoint rešenje paketi, SharePoint Online Vodič za podešavanjei na SharePoint obrazaca i prakse na Github.

Vrh stranice

Vratite se u SharePoint Online Vodič za planiranje za Office 365 za preduzeća.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×