Planiranje podešavanja usluge Office 365 za preduzeća

Ovaj članak je za osobe koje su se pretplatile na Office 365 plan za preduzeća.

Postoji nekoliko stvari koje treba da odlučite i informacije koje morate da imate na raspolaganju pre nego što premestite vaše preduzeće u Office 365.

Informacije koje bi trebalo da imate na raspolaganju pre nego što pokrenete čarobnjak za podešavanje usluge Office 365

Kada budete spremni da pokrenete čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 i da premestite domen u Office 365, evo informacija koje bi trebalo da imate na raspolaganju:

 1. Lista osoba koje želite da dodate u Office 365. Čak i ako ste ih već dodali u Office 365, ako ažurirate informacije o domenu, ovde morate da unesete njihova imena.

 2. Kako ćete obavestiti zaposlene o Office 365 korisničkim ID-ovima i lozinkama tako da mogu da se prijave. Nameravate da ih pozovete i date im informacije? Ili da im pošaljete informacije na lične adrese e-pošte? Oni neće imati pristup svojoj Office 365 e-pošti, tako da taj način ne možete da koristite.

 3. Ako imate ime domena za preduzeće (kao što je contoso.com) i planirate da koristite Office 365 e-poštu, trebalo bi da znate gde je domen registrovan i da imate informacije za prijavljivanje.

Evo koraka koje treba da izvršite kada pokrenete čarobnjak za podešavanje:

 1. Dodajte domen, kao što je contoso.com.

  Kad ste se upisali za Office 365, dobili ste korisnički ID koji uključuje domen „onmicrosoft.com“. U ovom koraku možete dodati sopstveni domen kako bi korisnički ID i e-pošta bili personalizovani za vaše preduzeće, na primer, obrad@contoso.com. Podešavanje domena može vas zbuniti, ali provešćemo vas kroz taj proces korak po korak. Šta je to domen?

  Dodavanje domena
 2. Verifikujte domen. U ovom koraku čarobnjak vam daje kôd – koji se zove TXT vrednost – koji unosite u registar domena. Ako je vaš registar GoDaddy, čarobnjak traži da se prijavite na sajtu GoDaddy kako bi Office 365 mogao da unese kôd umesto vas!

  Potvrda domena

 3. Dodajte korisnike. Korisnike možete da dodate i kasnije. Pročitajte članak Pojedinačno ili masovno dodavanje korisnika.

  Napomena: Ako treba da dodelite administratorske dozvole korisnicima koje dodajete u čarobnjaku, to možete da uradite kasnije na stranici Korisnici.

  Dodavanje korisnika

 4. Premestite e-poštu i kontakte iz druge usluge e-pošte koja koristi IMAP (kao što je Gmail). Da biste dobili još opcija za migraciju ili ako samo želite da migrirate e-poštu kasnije, pročitajte članak Migriranje e-pošte i kontakata u Office 365.

  Migriranje e-pošte

 5. Podesite usluge na mreži, kao što su e-pošta i Skype za posao.

  Podešavanje usluga na mreži

 6. Promenite servere imena. (Ovaj korak ne morate da izvršite ako je vaš registar domena is GoDaddy.) VAŽNO: Kada izvršite ovaj korak, e-pošta korisnika isporučuje se u njegovo Office 365 poštansko sanduče. Može da potraje do 72 časa da dobavljač domena počne da preusmerava e-poštu.

  Promena servera imena

 7. Čestitamo! Završili ste!

  Gotovo! Idite u Office 365 centar administracije.

 8. Sada možete da idete u Office 365 administrativni centar gde možete da promenite domen Office 365 administratorskog naloga. Pored toga, možete da upravljate informacijama o naplati, dodajete ili uklanjate korisnike, poništavate lozinke i obavljate druge poslovne funkcije.

  Napomena: Možete i da ažurirate nalog tako da koristi novi domen na stranici Korisnici.

  Office 365 centar administracije

Obratite nam se ako zapnete u bilo kom trenutku. Tu smo da pomognemo!

Postoji nekoliko scenarija koji uključuju migriranje podataka ili korisnika iz lokalnih okruženja, odnosno podešavanje hibridnog sistema koji obuhvata sinhronizaciju direktorijuma. Ako spadate u tu kategoriju, pratite uputstva iz ovih članaka.

Želite da vam neko pomogne oko podešavanja usluge Office 365?

 • Ako imate manje od 50 zaposlenih:

  • Zatražite pomoć i pozvaćemo vas. Pošto kupite Office 365, možete da pristupite Office 365 administrativni centar (ne morate da pokrenete instalacioni program da biste mu pristupili). Na dnu stranice Office 365 administrativni centar odaberite Potrebna vam je pomoć? Opišite problem i mi ćemo vas pozvati.

   Slika dugmeta „Potrebna vam je pomoć?“ u centru administracije.

  • Pozovite podršku za Office 365 za preduzeća za pitanja koja imate. Tu smo da pomognemo!

  • Razmotrite angažovanje Microsoft partnera. Ako nemate vremena ili imate napredne zahteve (kao što je premeštanja hiljada datoteka u Office 365 skladište u oblaku ili integrisanje sa drugim softverom), iskusan partner vam može biti od velike pomoći.

 • Ako imate više od 50 zaposlenih, FastTrack centar za početak korišćenja dostupan je za pomoć sa primenom.

Premeštanje u Office odjednom ili u fazama

 • Želite da premestite vaše preduzeće u Office 365 odjednom? Ako je tako, onda planirajte da odmah premestite domen u Office 365. Počnite tako što ćete pokrenuti čarobnjak za podešavanje usluge Office 365; on će vas upitati da podesite svoj domen.

 • Ili želite postepeno da se prebacujete u Office 365? Ako želite da premestite preduzeće u Office 365 u fazama, onda preskočite pokretanje čarobnjaka za podešavanje usluge Office 365 i razmotrite usvajanje Office 365 funkcija sledećim redosledom:

  1. Dodajte zaposlene u Office 365 tako da mogu da preuzimaju i instaliraju Office aplikacije.

  2. Preuzmite i instalirajte Office aplikacije da biste koristili Word, Excel i PowerPoint na računaru i uređajima.

  3. Instalirajte uslugu Skype za posao da biste je koristili za sastanke.

  4. Premestite sadržaj u Office 365 skladište u oblaku (OneDrive ili sajtovi tima).

  5. Kada budete spremni, pokrenite čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 da biste premestili svoj domen i e-poštu.

Proverite da li vaši uređaji ispunjavaju sistemske zahteve

Svaka osoba u preduzeću može da instalira Office 2016 programski paket aplikacija (Word, Excel, PowerPoint i tako dalje) na najviše 5 PC i Mac računara. Pogledajte zahteve za operativni sistem i računar za instaliranje Office 2016 programskih paketa za preduzeća.

Office 365 aplikacije za mobilne uređaje mogu se instalirati na iOS, Android i Windows uređajima. Možete da pronađete informacije o podršci za mobilne uređaje i pregledače u članku Sistemski zahtevi za Office.

Plan za e-poštu

Ako planirate da pređete sa trenutne usluge e-pošte na Office 365, obično je potrebno 2 dana za prebacivanje.

Plan za slučaj zastoja u protoku e-pošte

Ako planirate da koristite Office 365 za e-poštu:

 • Da biste premestili poslovnu adresu e-pošte (kao što je nemanja@contoso.com) iz druge usluge e-pošte u Office 365, morate da usmerite isporuku e-pošte u novo Office 365 poštansko sanduče. To uradite pomoću čarobnjaka za podešavanje usluge Office 365 koji će vas provesti kroz ažuriranja koja treba da izvršite na hostu domena, korak po korak.

 • Pošto ažurirate host domena, promene obično stupaju na snagu za samo sat ili dva. Ali, imajte u vidu da ponekad može da potraje do 72 časa da se promene ažuriraju na internetu.

 • Pošto može doći do zastoja u protoku e-pošte, preporučujemo vam da planirate prebacivanje na Office 365 e-poštu tokom večeri ili vikenda kada dobijete manje e-poruka.

Planiranje premeštanja postojeće e-pošte, kontakata i kalendara

Ako ćete koristiti Office 365 za nalog e-pošte, možete da prenesete postojeće e-poruke, kontakte i kalendar. Čarobnjak za podešavanje usluge Office 365 pomaže vam da premestite postojeće e-poruke i kontakte za većinu scenarija. Takođe imamo detaljna uputstva za premeštanje jednog ili više poštanskih sandučića.

Koliko poštanskih sandučića imate?

Preporuka

Samo nekoliko

Ako ne želite da koristite čarobnjak za podešavanje da biste premestili poštanske sandučiće, možete da omogućite vlasnicima poštanskih sandučića da migriraju sopstvenu e-poštu i kontakte. Pogledajte članak Migriranje e-pošte i kontakata u Office 365 za preduzeća.

Nekoliko

Ako premeštate poštanske sandučiće iz usluge Gmail, pročitajte članak Migracija Google Apps poštanskih sandučića u Office 365.

Ako premeštate poštanske sandučiće od drugog dobavljača e-pošte, uključujući Exchange, pogledajte članak Načini migriranja više naloga e-pošte u Office 365.

Plan za skladište datoteka i migraciju

Office 365obezbeđuje skladište u oblaku za pojedince, mala preduzeća i velika preduzeća. Za uputstva o tome koji sadržaj da uskladištite na kojem mestu pogledajte Gde možete da skladištite dokumente u usluzi Office 365.

Možete da premestite stotine datoteka u OneDrive ili na Office 365sajt tima. Možete da otpremite 100 datoteka odjednom. Izbegavajte otpremanje datoteka koje su veće od 2 GB, što predstavlja podrazumevanu maksimalnu veličinu datoteke.

Ako želite da premestite nekoliko hiljada datoteka u Office 365 skladište, pregledajte Ograničenja za SharePoint Online. Preporučujemo vam da koristite alatku za migraciju ili razmotrite angažovanje partnera koji će vam pomoći pri migraciji. Informacije o tome kako da premestite veliki broj datoteka potražite u članku Korisnički vodič za SharePoint Online i OneDrive migraciju.

Plan za Skype za posao

Ako imate Office 365 Business Premium ili Business Essentials, možete da koristite Skype za posao za upućivanje poziva drugim osobama u preduzeću koje su u vašoj pretplati. Na primer, ako vaše preduzeće ima 10 osoba, možete međusobno da se pozivate i razmenjujete trenutne poruke koristeći Skype za posao bez posebnog podešavanja.

Za sledeće funkcije morate da izvršite neke dodatne korake:

Upućivanje poziva osobama izvan vašeg preduzeća i primanje poziva od njih

Za upućivanje i prijem telefonskih poziva od osoba izvan vašeg preduzeća imate dve opcije:

 • 1. opcija: Koristite besplatnu Skype aplikaciju. Ako imate veoma malo preduzeće (na primer 1–2 osobe), korišćenje Skype aplikacije je najbolji način. Jeftinije je za korišćenje za domaće i međunarodne pozive. I dalje možete da držite konferencijske pozive, upućujete video pozive i delite radnu površinu za prezentacije. Pogledajte cene i opcije plaćanja.

  Imajte u vidu da Skype aplikacija nije deo Office 365 programskog paketa, tako da ona neće biti integrisana sa programom Outlook 2016 na način na koji je integrisana usluga Skype za posao. To znači da se vaši kontakti u programu Outlook 2016 neće pojaviti u usluzi Skype; moraćete da dodate kontakte u Skype.

  Preporučujemo vam da počnete sa Skype aplikacijom da biste videli da li zadovoljava vaše potrebe. Ako to nije slučaj, uzmite u obzir sledeću opciju – nadogradnju plana.

 • 2. opcija. Nadogradite plan i kupite oblak privatne telefonske centrale i plan za PSTN pozivanje.

  1. Prebacite se na E1 ili E3 plan:

   • Kupite E1 plan ako ne želite da dobijate govornu poštu.

   • Kupite E3 plan ako želite da dobijate govornu poštu. Evo kako funkcioniše govorna pošta za oblak privatne telefonske centrale: Kad korisnik dobije govornu poštu, ona će biti isporučena u njegovo poštansko sanduče kao e-poruka sa govornom porukom kao prilogom. Korisnik može da preslušava poruke i preko fiksnog telefona koji je certifikovala usluga Skype, u svim Skype za posao aplikacijama.

  2. Kupite programski dodatak „Oblak privatne telefonske centrale“.

  3. Kupite plan za PSTN pozivanje: Ovo možete da kupite samo pošto kupite programski dodatak „Oblak privatne telefonske centrale“.

  Ova druga opcija je savršena za preduzeća sa više ljudi koji upućuju i primaju spoljne telefonske pozive.

Postoje i druge Skype za posao funkcije koje možete da dodate u pretplatu. Da biste saznali više, pogledajte članak Licenciranje programskog dodatka Skype za posao.

Želite da koristite emitovanje Skype sastanka?

Emitovanje Skype sastanka predstavlja funkciju koja vam omogućava da stvarate, hostujete i emitujete sastanke sa maksimalno 10.000 učesnika. Da biste saznali više o tome kako ovo funkcioniše, pogledajte Šta je to emitovanje Skype sastanka?

Da biste koristili Emitovanje Skype sastanka, morate da ga omogućite, da konfigurišete mrežu, da zakažete probni sastanak i da imate korisnika koji će se pridružiti.

Razmena trenutnih poruka sa Skype kontaktima ili drugim spoljnim korisnicima usluge Skype za posao

Svi koji koriste Skype za posao podrazumevano će moći da vam se obrate, pod pretpostavkom da znaju vašu adresu e-pošte, da je zaštitni zid konfigurisan tako da to dozvoljava i da imaju smernice za otvorenu komunikaciju.

Ako želite da omogućite korisnicima da komuniciraju sa nekim preduzećima, a sa nekima ne, pogledajte odeljak Dozvoljavanje korisnicima da se obrate spoljnim korisnicima usluge Skype za posao.

Skype za posao i besplatna Skype aplikacija su dve različite usluge. Korisnicima možete da date dozvole da pretražuju i razmenjuju trenutne poruke sa ljudima koji koriste besplatnu Skype aplikaciju. Da biste to uradili, pogledajte članak Omogućavanje korisnicima da dodaju spoljne kontakte iz usluge Skype.

Odaberite ko može da vidi da li su saradnici na mreži

Funkcija prisutnosti prikazuje ko je na mreži i uvid u to ko je dostupan, zauzet, ko nije tu ili ko vrši prezentaciju. Možete da odaberete podrazumevane postavke za sve osobe u vašem preduzeću. Uputstva potražite u odeljku Konfigurisanje prisutnosti u usluzi Skype za posao Online.

Plan za integraciju sa uslugom Active Directory ili drugim softverom

Želite li da izvršite integraciju sa lokalnom uslugom Active Directory? Možete da integrišete lokalnu uslugu Active Directory sa uslugom Office 365 koristeći Povezivanje sa uslugom Azure Active Directory. Uputstva potražite u članku Podešavanje sinhronizacije direktorijuma u usluzi Office 365.

Da li želite da integrišete uslugu Office 365 sa softverom koji su napravila druga preduzeća? Ako treba da integrišete uslugu Office 365 sa drugim softverom u vašem preduzeću, preporučujemo vam da razmotrite angažovanje partnera za pomoć u primeni.

Takođe pogledajte

Podešavanje usluge Office 365 za preduzeća

Skype za posao Online – podešavanje

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×