Planiranje lokacija i upravljanje korisnicima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Formula za uspešnu lokacija i zadovoljni korisnika je dobro planirana i održivo pristup upravljanja lokacija i korisnika. Evo nekih ključnih zadataka i koncepata koje možete koristiti za planiranje lokacija i upravljanje korisnicima za vašu organizaciju.

Upravljanje kolekcijama sajtova

Tradicionalni kolekciji predstavlja grupu SharePoint lokacija koje imaju istog vlasnika i dele administrativne postavke, kao što su dozvole. Podlokacije nasleđuju dozvole za navigaciju i dizajna lokacije u kolekciji lokacija. Tako da kad god članovi lokacije i projektima izmenite, lokacijama morate i da promenite, dok je i dalje možete da koristite kolekcije lokacija sa podlokacijama, preporučujemo da Kreiranje kolekcije lokacija za svaki opterećenje u vašoj organizaciji. Moderna SharePoint iskustva vam olakšava da biste pronašli i održavanje jer svakoj lokaciji kolekcije lokacija. Saznajte više o moderni utisak pri radu u sistemu SharePoint i prednosti korišćenja lokacije čvorišta. Preporučujemo da kreirate kolekcije lokacija za svaki opterećenje i zatim ih povežete samo za lokaciju čvorišta. Ovo daje veću fleksibilnost i usvaja lako da menjaju potrebama vaše organizacije. Više informacija potražite u članku Planiranje SharePoint lokacija čvorišta.

SharePoint administrator delegati upravljanje kolekcija lokacija u različitim osobama u vašoj organizaciji. Model dozvola SharePoint pomaže tako što vam dozvoljava da dodelite dozvole za različite uloge kao administrator kolekcije lokacija, vlasnik lokacije i ostale uloge. U članku Upravljanje administratorima kolekcije lokacija da biste saznali kako da dodajete i uklanjate administratori kolekcije lokacija.

Administrator kolekcije lokacija ima nivo dozvole Puna kontrola u kolekciju lokacija. To znači da možete da dodate ili izbrišete lokacije ili da promenite postavke za sve lokacije u kolekciji lokacija. Pored toga, možete prikaz, dodavanje, brisanje ili promenili celokupan sadržaj unutar te lokacije. Na sekundarni administrator kolekcije lokacija može da bude određen administrator kolekcije lokacija. Kao administrator kolekcije lokacija, možete da dodate drugi administrator kolekcije lokacija ili da promenite administrator kolekcije lokacija, na stranici postavke. Više informacija o ovom zadatku potražite u članku Upravljanje administratorima kolekcije lokacija.

SharePoint lokaciji tima i bilo koje stranice koju kreirate ispod nje, su dostupne samo na korisnike koje pozovete tako što ćete ih dati dozvolu za tu lokaciju. Takođe možete da povežete lokaciju tima u sistemu Office 365 grupu. Sa lokacije tima, organizacije, tima ili grupe može da se međusobno povežu i saradnja na dokumentima i druge datoteke, objavite objave, planiranje sastanaka, održavanje zadatke, praćenje problema ili stavke Radnje i skladištenje informacija na listama. Više informacija potražite u članku Šta je to SharePoint lokaciji tima?.

Na SharePoint lokaciji komunikacije vam omogućava da delite informacije kao što su vesti, izveštaji i status sa drugima. Komunikacije lokacije obično ima nekoliko saradnici ali veliki broj članova.

Upravljanje

Upravljanje predstavlja skup smernica, uloga, odgovornosti i procesa koji vode, usmeravaju i kontrolišu način na koji poslovna odeljenja i tehnički timovi organizacije sarađuju u cilju postizanja poslovnih ciljeva. U vezi sa SharePoint Online kolekcijom lokacija, plan upravljanja može biti vodič za planiranje uloga, odgovornosti i smernica potrebnih za podršku kolekcije lokacija. Ovo može uključiti sledeće stavke, ali nije ograničeno na njih:

  • Arhitekturu informacija, uključujući Veb stranice, dokumente, liste i podatke

  • Održavanje aktivnosti, uključujući upravljanje korisničkim nalozima

  • Smernice za brendiranje i prilagođavanje

  • Obuka

Važno je da pripremite plan upravljanja za vašu organizaciju. Učestvovanjem u razvoju plan upravljanja, možete pomoći Identifikujte vlasništvo za preduzeća i tehničke timove definiše ko je odgovoran za koje oblasti sistema. Za više informacija o razvoju upravljanja plan, pogledajte članak pregled: najbolje prakse za upravljanje upotrebom lokaciju tima.

Napomena:  Možda ćete morati da sarađujete sa administratorom usluge SharePoint Online kako biste upravljali korisnicima. Na primer, administrator usluge SharePoint Online upravlja korisničkim profilima.

Korisnički nalozi u sistemu Office 365

Globalni administrator dodaje nove korisnike u Office 365 pomoću Office 365 centru administracije, što je portal za upravljanje korisnicima i konfigurisanje usluga. Više informacija potražite u članku korisnika i uloga. Prilikom dodavanja novog korisnika, globalni administrator radi sledeće:

  • Navodi da li taj korisnik može da pristupi i centru za administraciju

  • Podešava geografsku lokaciju korisnika

  • Bira tip korisničke licence

  • Kreira korisničko ime i lozinku za korisnika

Korisnici lokacije tima

Možete da dodate korisnike lokacije tima i da prilagodite dozvole za korisnike. Nivoi dozvola i članstvo u grupi SharePoint možete pronaći u okviru Postavke. Međutim, Office 365 sada pravi bezbednosne grupe koji se zove Svi osim spoljnih korisnika koji sadrži sve u Office 365 direktorijuma (osim za osobe koje su izvan vaše organizacije i koji su pozvani kroz funkciju spoljnog deljenja). Ovu bezbednosnu grupu automatski je odobren pristup kao član u sistemu SharePoint Online. To znači da je dodate u Office 365 Directory korisnika možete da uređujete lokacije, liste i biblioteke podrazumevano.

Nivoi dozvola i članstvo u grupi

Nivoi dozvola su kolekcije prava SharePoint Online koja korisnicima omogućava da izvršite skup Srodni zadaci. Na primer, nivo dozvola za čitanje uključuje prikazivanje stavki, otvaranje stavki, prikazivanje stranica i prikazivanje verzija dozvole (između ostalog), koje su potrebne da biste prikazali stranice, dokumente i stavke na SharePoint lokaciji. Dozvole mogu biti uključeni u više nivoa dozvole. Više informacija potražite u članku Planiranje strategije dozvola.

Ne preporučujemo da dodelite nivoe dozvola direktno pojedinačne korisnike jer to da je učinite veoma teško za praćenje i upravljanje ko ima pristup lokacijama. Ponekad je potrebno, ali treba zadržati minimum da biste izbegli složenosti. Umesto toga, dodelite dozvole grupe, a zatim dodelite pojedinačne korisnike sa odgovarajućim grupama. Grupa je skup korisnika koji su definisani na nivou kolekcije lokacija za jednostavno Upravljanje dozvolama. Više informacija potražite u članku podrazumevane SharePoint grupe i Prilagođavanje dozvole za lokaciju. Svakoj grupi dodeljen je podrazumevani nivo dozvola. Na primer, neke od osnovnih podrazumevane SharePoint grupe uključuju sledeće nivoe dozvola:

Grupa

Nivo dozvole

Vlasnici

Puna kontrola

Posetioci

Čitanje

Članovi

Doprinos

Sve osobe sa dozvolom „Puna kontrola“ mogu kreirati prilagođene grupe.

Kada dodeljujete nivoe dozvola SharePoint grupama na nivou kolekcije lokacija, podrazumevano, sve lokacije i sadržaja lokacije naslediti te nivoe dozvola. Ovo podrazumevano ponašanje se zove nasleđivanje dozvola. Možete da odredite da li se postavljaju jedinstvene dozvole pri kreiranju podlokacija ili prekinete nasleđivanje dozvola na lokaciju, listu ili biblioteku ili stavku. Više informacija potražite u članku Šta je to nasleđivanje dozvola?.

Zato što nivo dozvole korisnika određuje kako je možete da vidite i pristupite u okviru lokacije, pažljivo morate razmotriti članstvo u grupi. Na primer, korisnik koji je odgovoran za kreiranje i Prilagođavanje lokacija minimalno morate biti član grupe dizajnera. Sa druge strane, korisnik koji su potrebni samo za čitanje i sadržaj za preuzimanje i možda samo treba da bude član grupe "posetioci". Više informacija potražite u članku Razumevanje nivoa dozvola u sistemu SharePoint.

Kao administrator kolekcije lokacija za SharePoint Online možda ćete morati da upravljate funkcijama na nivou kolekcije lokacija i lokacija. Ti zadaci mogu obuhvatati aktiviranje ili deaktiviranje funkcija u skladu sa planom upravljanja. Više informacija potražite u članku Omogućavanje i onemogućavanje funkcija za kolekciju lokacija. Takođe pogledajte članak Upravljanje korpom za otpatke SharePoint kolekcije lokacija.

Takođe pogledajte

Uvod u SharePoint Online

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×