Planiranje datuma početka i datuma završetka objavljivanje stranice

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Nakon što kreirate stranicu, mora biti objavljena pre nego što lokacija gledaoci mogu da vide. Možete da navedete datum kada objavljivanje stranice postane dostupan, i možete da navedete kada objavljivanje stranice postane nedostupan. Da biste planirali objavljivanje stranice, treba da odobrite dozvole za listu ili biblioteku koja sadrži stranicu.

Ovaj članak sadrži:

Pregled planiranja stranice

Planiranje datuma početka i datuma završetka objavljivanje stranice

Pregled planiranja stranice

Zavisni elementi funkcija     Mogućnost planiranja objavljivanja stranice je deo skupa funkcija za objavljivanje programa Microsoft Office SharePoint Server 2007. Planiranje stranice posebno zavisi od funkcije za kreiranje verzija i funkcije moderacije programa Office SharePoint Server 2007. Da bi planiranje ispravno funkcionisalo za određenu stavku, funkcije za kreiranje verzija i moderaciju moraju da budu omogućene za listu ili biblioteku koje sadrže tu stavku. Podrazumevano je da biblioteka stranica na lokaciji za objavljivanje ima omogućene ove funkcije i podržava planiranje stranice.

Kreiranje verzije stranica     Kada je omogućeno kreiranje verzija, svaka stranica sa brojem verzije. Verzije mogu biti glavne ili međuverzije. Broj glavne verzije ima obrazac x.0, gde je x srednja bilo koji pozitivan ceo broj, na primer, 2.0. Broj međuverzije ima na obrascu x.y, gde je x bilo koji nije negativan ceo broj a y je bilo koji pozitivan ceo broj, na primer, 0.4.

Pri svakom uređivanju stranice kreira se nova međuverzija te stranice. Broj nove međuverzije je za 0.1 veći od prethodne verzije, bez obzira da li je prethodna verzija glavna ili međuverzija. Na primer, ako uređujete stranicu sa brojem verzije 2.0, broj nove verzije biće 2.1.

Napomena: Nova međuverzija kreira se bez obzira da li se uređuje sadržaj ili svojstva stranice.

Nova glavna verzija stranice kreira se prilikom odobravanja stranice. Broj nove glavne verzije je sledeći pozitivni celi broj koji je veći od prethodne verzije stranice, bez obzira da li je prethodna verzija glavna ili međuverzija. Na primer, ako odobrite stranicu sa brojem verzije 3.5, broj nove verzije biće 4.0.

Moderacija stranice     Kada je moderacija omogućena, stranice moraju da se podnesu na odobravanje pre objavljivanja. Svaka stranica ima status koji označava njeno stanje u procesu moderacije. Postoji pet statusa stranica, koje napreduju u sledećem redu:

 1. Radna verzija     Stranica sa statusom „Radna verzija“ je kreirana, ali nije podneta na odobravanje, odnosno stranica je odobrena, ali je datum završetka prošao. Sve stranice sa statusom radne verzije su međuverzije.

 2. Čeka na prosleđivanje     Stranica sa statusom „Čeka na prosleđivanje“ je kreirana i podneta na odobravanje, ali još nije ni odobrena ni odbijena ili je odobrena sa datumom početka objavljivanja u budućnosti.

 3. Planirano     Stranica sa statusom „Planirano“ je kreirana i odobrena, ali je planirana za objavljivanje u budućnosti. Kada datum objavljivanja nastupi, status stranice se menja u „Odobreno".

 4. Odobreno ili odbijeno     Stranica sa statusom „Odobreno" je kreirana i odobrena za objavljivanje, planirana je da se odmah objavi ili je datum njenog objavljivanja prošao, nema datum završetka objavljivanja ili datum završetka još nije nastupio. Sve odobrene stranice su glavne verzije. Stranica sa statusom „Odbijeno" je kreirana, podneta na odobravanje i odbijena za objavljivanje. Sve odbijene stranice su međuverzije.

Planiranje stranice     Stranica je planirana za objavljivanje kada je odobrena. Podrazumevano, odobrene stranice se odmah objavljuju, bez datuma završetka. Podrazumevane postavke vaše lokacije mogu da se razlikuju. Datum početka i planirani datum završetka možete da promenite prilikom uređivanja sadržaja ili svojstava stranice.

Stranica ima status „Planirano" kada je odobrena za objavljivanje, ali je datum početka objavljivanja u budućnosti. Kada nastupi dan početka, status stranice menja se iz „Planirano" u „Odobreno". Kada nastupi datum završetka objavljivanja za odobrenu stranicu, status stranice menja se iz „Odobreno" u „Radna verzija".

Vrh stranice

Planiranje datuma početka i datuma završetka za objavljenu stanicu

Datum početka i datum završetka za stranicu možete da planirate na sledeći način:

 1. Pronađite stranicu koju želite da isplanirate

 2. Ako traka sa alatkama Uređivanje stranice nije vidljiva, u meniju Radnje na lokaciji kliknite na vezu Prikaži traku sa alatkama za uređivanje stranice.

 3. Na traci sa alatkama Uređivanje stranice, kliknite na vezu sa koja je označena kao Datum početka objavljivanja. Otvoriće se stranica Postavke stranice.

 4. Na stranici Postavke stranice, u odeljku Raspored možete da postavite sledeća svojstva:

  • Datum početka      Ako želite da se stranica odmah objavi, izaberite opciju Odmah.

   Ako želite da planirate objavljivanje za budući datum, izaberite opciju Sledećeg datuma, a zatim odaberite datum klikom na ikonu kalendara. Pomoću menija pored ikone kalendara možete da odaberete i određeno vreme dana kada će objavljivanje početi. Ako izaberete datum ali ne odredite vreme, kao početno vreme koristi se ponoć.

  • Datum završetka      Ako želite da i dalje biti objavljeni do daljnjeg na stranici, kliknite na nikada. Ako imate postavili obaveštenje za vašu lokaciju, možete da navedete interval na kojoj kontakt stranice prima periodične podsetnike i proverite stranicu da biste utvrdili da njen sadržaj ostaje trenutnoj i odgovarajuće. Da biste to uradili, izaberite Pošalji e-poruku zahtev za pregledanje sadržaja na stranici kontakt intervala, a zatim navedite interval. Kontakt stranice prima podsetnik da pregledate stranice svaki put kada se odabrani interval prosleđuje.

   Ako želite da se objavljivanje završi određenog datuma, izaberite opciju Sledećeg datuma, a zatim izaberite datum klikom na ikonu kalendara. Pomoću menija pored ikone kalendara možete da odaberete i određeno vreme dana kada će se objavljivanje završiti. Ako odaberete datum a ne odredite vreme, kao vreme završetka koristi se ponoć. Ako odaberete da se objavljivanje završava određenog dana i postavili ste obaveštenje za lokaciju, možete da odredite i interval nakon koga kontakt stranice prima podsetnik da se datum završetka objavljivanja približava. Da biste uradili ovo izaberite opciju Obavesti kontakt stranice, a zatim odredite interval. Kontakt stranice prima podsetnik u odabranom intervalu pre datuma završetka objavljivanja.

 5. Kada završite sa planiranjem stranice, na dnu stranice Postavke stranice kliknite na dugme U redu.

Napomena: Da biste promenili svojstva stranice koja je objavljena, ali je datum završetka objavljivanja protekao, morate da promenite datum završetka objavljivana tako da ne bude u prošlosti. Ovo je iz razloga što se prilikom uređivanja svojstava stranice kreira međuverzija, a ona se ne može objaviti.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×