Plan Access usluga u sistemu SharePoint

Više ne preporučujemo Access usluge za nove veb aplikacije i veb baze podataka.

  • U sistemu SharePoint Server ova funkcija će biti podržana u skladu sa Microsoft smernice za životni ciklus.

  • Ova funkcija će biti povučena iz usluga Office 365 i SharePoint Online. Prestaćemo da pravimo nove Access veb aplikacije i Access veb baze podataka u uslugama Office 365 i SharePoint Online od juna 2017. i obustavićemo sve preostale veb aplikacije i veb baze podataka do aprila 2018.

Više informacija potražite u članku Ažuriranje Access usluga u SharePoint vodiču.

Ova odluka ne utiče na Access Desktop baze podataka (.accdb). Baze podataka za stone računare imaju moćne funkcije zbog kojih je Access popularan za kreiranje poslovnih rešenja. Nastavićemo da ulažemo u Access Desktop baze podataka proširenjem povezivanja podataka, upravljanja bazom podataka i drugih funkcija.

Razmislite o korišćenju usluge PowerApps

Kao alternativuAccess veb aplikacijama i veb bazama podataka preporučujemo Microsoft PowerApps za izgradnju poslovnih rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje. Iako je PowerApps relativno nov proizvod, Microsoft značajno ulaže u PowerApps u nameri da ga pretvori u vrhunsku alatku za poslovna rešenja i redovno dodaje nove funkcije.

Možete pročitati više o tome kako da ponovo kreirate postojeću Access veb aplikaciju kao što je PowerApp u beloj knjizi Uvod u Microsoft PowerApps za projektante Access veb aplikacija.

Napomena: PowerApps još uvek nije dostupan u usluzi Office 365 kojom upravlja 21Vianet ili usluzi Office 365 Germany.

Načini za migriranje podataka Access veb aplikacije

Najverovatnije ćete želeti da sačuvate podatke koje imate u Access veb aplikaciji. Evo nekoliko načina za migriranje podataka iz Access veb aplikacije u drugi izvor podataka.

SharePoint liste    Možete da izvezete podatke u SharePoint liste. Preporučujemo da koristite komandu „Izvezi u SharePoint liste“ dostupnu iz pregledača Access veb aplikacija. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u SharePoint.

Access baza podataka na radnoj površini    Možete da izvezete podatke u Access bazu podataka na radnoj površini. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u Access bazu podataka na radnoj površini.

Microsoft SQL Server    Možete da migrirate podatke na SQL Server:

  1. Izvezite podatke u Access bazu podataka na radnoj površini. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u Access bazu podataka na radnoj površini.

  2. Migriranje podataka Access baze podataka na radnoj površini u Microsoft SQL Server. Više informacija potražite u članku SQL Server Migration Assistant (SSMA) v7.3.

  3. Kad se podaci nalaze u sistemu SQL Server, možete i da izvršite povezivanje sa SQL Server bazom podataka ili uvoz iz nje iz Access baze podataka za računare.

Druga mogućnost je da razmotrite korišćenje SQL Azure čarobnjaka za migraciju za direktnu migraciju podataka iz back-end infrastrukture Access veb aplikacija (SQL Azure baza podataka) u SQL Server bazu podataka. Više informacija potražite u članku Migracija SQL Server baze podataka u Azure SQL bazu podataka i Pomoćnik za migraciju baze podataka.

Lokalni SharePoint Server sa Access uslugama    Ako vaša organizacija ima lokalno okruženje sa sistemom SharePoint 2016, Access uslugama i sistemom SQL Server 2016, možete da premestite aplikaciju Access Web App iz usluga Office 365 ili SharePoint Online u lokalno okruženje. Više informacija potražite u članku Premeštanje aplikacije Access Web App iz usluga Office 365 ili SharePoint Online na lokalni SharePoint Server.

Isključivanje Access aplikacija u O365 SharePoint okruženje

Ako ste administrator, možete da sprečite kreiranja novih Access veb aplikacija u okruženju. Više informacija potražite u članku Omogućavanje i onemogućavanje Access aplikacija u organizaciji.

Skenirajte zakupca u potrazi za Access veb aplikacijama i veb bazama podataka

Ako ste administrator, možete da koristite novu alatku da biste skenirali u potrazi za Access veb aplikacijama ili veb bazama podataka primenjenim u zakupcu. Alatka za skeniranje prikazuje spisak koji zatim možete da koristite za planiranje migracije Access veb aplikacija i veb baza podataka.

Možete da preuzmete alatku za skeniranje i saznate kako da je koristite sa ove lokacije: Skener SharePoint Access aplikacija.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×