Plan Access usluga u sistemu SharePoint

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Više ne preporučujemo Access usluge za nove veb aplikacije i veb baze podataka.

 • U sistemu SharePoint Server ova funkcija će biti podržana u skladu sa Microsoft smernice za životni ciklus.

 • Ova funkcija će biti povučena iz usluga Office 365 i SharePoint Online. Prestaćemo da pravimo nove Access veb aplikacije i Access veb baze podataka u uslugama Office 365 i SharePoint Online od juna 2017. i obustavićemo sve preostale veb aplikacije i veb baze podataka do aprila 2018.

Više informacija potražite u članku Ažuriranje Access usluga u SharePoint vodiču.

Ova odluka ne utiče na Access Desktop baze podataka (.accdb). Baze podataka za stone računare imaju moćne funkcije zbog kojih je Access popularan za kreiranje poslovnih rešenja. Nastavićemo da ulažemo u Access Desktop baze podataka proširenjem povezivanja podataka, upravljanja bazom podataka i drugih funkcija.

Razmislite o korišćenju usluge PowerApps

Kao alternativuAccess veb aplikacijama i veb bazama podataka preporučujemo Microsoft PowerApps za izgradnju poslovnih rešenja bez kodova za veb i mobilne uređaje. Iako je PowerApps relativno nov proizvod, Microsoft značajno ulaže u PowerApps u nameri da ga pretvori u vrhunsku alatku za poslovna rešenja i redovno dodaje nove funkcije.

Možete pročitati više o tome kako da ponovo kreirate postojeću Access veb aplikaciju kao što je PowerApp u beloj knjizi Uvod u Microsoft PowerApps za projektante Access veb aplikacija.

Napomena: PowerApps još uvek nije dostupan u usluzi Office 365 kojom upravlja 21Vianet ili usluzi Office 365 Germany.

Načini za migriranje podataka Access veb aplikacije

Najverovatnije ćete želeti da sačuvate podatke koje imate u Access veb aplikaciji. Evo nekoliko načina za migriranje podataka iz Access veb aplikacije u drugi izvor podataka.

SharePoint liste    Možete da izvezete podatke u SharePoint liste. Preporučujemo da koristite komandu „Izvezi u SharePoint liste“ dostupnu iz pregledača Access veb aplikacija. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u SharePoint.

Access baza podataka na radnoj površini    Možete da izvezete podatke u Access bazu podataka na radnoj površini. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u Access bazu podataka na radnoj površini.

Microsoft SQL Server    Možete da migrirate podatke na SQL Server:

 1. Izvezite podatke u Access bazu podataka na radnoj površini. Više informacija potražite u članku Izvoz tabela Access veb aplikacije u Access bazu podataka na radnoj površini.

 2. Migriranje podataka Access baze podataka na radnoj površini u Microsoft SQL Server. Više informacija potražite u članku SQL Server Migration Assistant (SSMA) v7.3.

 3. Kad se podaci nalaze u sistemu SQL Server, možete i da izvršite povezivanje sa SQL Server bazom podataka ili uvoz iz nje iz Access baze podataka za računare.

Druga mogućnost je da razmotrite korišćenje SQL Azure čarobnjaka za migraciju za direktnu migraciju podataka iz back-end infrastrukture Access veb aplikacija (SQL Azure baza podataka) u SQL Server bazu podataka. Više informacija potražite u članku Migracija SQL Server baze podataka u Azure SQL bazu podataka i Pomoćnik za migraciju baze podataka.

Lokalni SharePoint Server sa Access uslugama    Ako vaša organizacija ima lokalno okruženje sa sistemom SharePoint 2016, Access uslugama i sistemom SQL Server 2016, možete da premestite aplikaciju Access Web App iz usluga Office 365 ili SharePoint Online u lokalno okruženje. Više informacija potražite u članku Premeštanje aplikacije Access Web App iz usluga Office 365 ili SharePoint Online na lokalni SharePoint Server.

Isključivanje Access aplikacija u O365 SharePoint okruženje

Ako ste administrator, možete da sprečite kreiranja novih Access veb aplikacija u okruženju. Više informacija potražite u članku Omogućavanje i onemogućavanje Access aplikacija u organizaciji.

Skenirajte zakupca u potrazi za Access veb aplikacijama i veb bazama podataka

Ako ste administrator, možete da koristite novu alatku da biste skenirali u potrazi za Access veb aplikacijama ili veb bazama podataka primenjenim u zakupcu. Alatka za skeniranje prikazuje spisak koji zatim možete da koristite za planiranje migracije Access veb aplikacija i veb baza podataka.

Možete da preuzmete alatku za skeniranje i saznate kako da je koristite sa ove lokacije: Skener SharePoint Access aplikacija.

Otvorite paketa Access aplikacije za rad sa njen sadržaj

Zip datoteka je jednu datoteku koja sadrži veliki broj datoteka ili fascikli i koristi jednostavno arhiviranje ili ih prebacim. Paketa Access aplikacije je komprimovana (ZIP) datoteke, ali sa tipom .app datoteku. Više informacija potražite u članku komprimovanje i Raspakivanje datoteka (zip datoteke) i Kreiranje paketa Access aplikacije.

 1. Uverite se da je Access aplikacija paket datoteka na lokalnu ili mrežnu fasciklu. Ako paket aplikacije Access uskladištene u SharePoint fascikli, izaberite datoteku, izaberite stavku Preuzmi, i zatim postavite datoteku na lokalnu ili mrežne fascikle.

 2. Predostrožnosti, kopirati datoteku paketa Access aplikacije < ime datoteke > .app < imedatoteke1 >. aplikacije.

 3. Promenite tip datoteke kopirane datoteke iz < imedatoteke1 > .app u < imedatoteke1 > .zip. Kada budete upitani da potvrdite, izaberite stavku da.

 4. Kliknite desnim tasterom miša kopiranu datoteku, < imedatoteke1 > .zip, a zatim izaberite Izdvojite sve.

 5. U dijalogu izdvojite komprimovana (Zipped) fascikle izaberite stavku Izdvoj. Možete da promenite podrazumevanu fasciklu za izdvajanje tako što ćete izabrati stavku Potraži.

  Kao rezultat, sadržaj paketa Access aplikacije su uskladišteni u fascikli izdvajanje kao skup pojedinačne datoteke.

 6. Da biste primenili Access web app podataka za SQL Server, koristite appdb.dacpac datoteku. Za više informacija o korišćenju na DACPAC videti nivoa podataka aplikacije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×