Plaćanje računa i faktura u programu Outlook pomoću Microsoft Pay

Pomoću Microsoft Pay, uskoro ćete moći da plaćate račune ili fakture direktno u Outlook prijemnom poštanskom sandučetu bez prebacivanja na drugu aplikaciju ili Veb lokaciju. Microsoft bezbedno skladišti vaše informacije o plaćanju i naplati u Microsoft trezoru.

Napomene: 

 • Ova funkcija će se menjati sa ograničenim brojem Outlook.com iOutlook na vebu korisnika i u početku se može koristiti samo za plaćanje faktura pomoću Xero i Brucošnih knjiga. U narednim mesecima postaće pristupačnije i podržaće dodatna partnerska rešenja.

 • Outlook nije usluga fakturisanja i Microsoft ne postupa kao agent za plaćanje.

Plaćajte račune i fakture uOutlook

Važno: 

 • Uvek proverite da li je faktura poslata sa adrese e-pošte koju poznajete i kojima verujete. Možete da primite fakturu od partnera za fakturisanje (na primer, e-adresa pošiljaoca se završava u @post. xero.com) ili možete da primite fakturu direktno od samoga preduzeća (na primer, e-adresa pošiljaoca sales@wideworldimporters.com).

 • Trebalo bi da unesete informacije o plaćanju i naplati samo ako očekujete fakturu od preduzeća i prepoznate e-adresu pošiljaoca. Obavezno pažljivo ispitajte fakturu, očekivani iznos i druge detalje pre plaćanja fakture.

 1. U Outlook.com ili Outlook na vebu izaberite poruku koja sadrži fakturu.

 2. U prozoru poruke izaberite stavku Pregledaj i plati.

  Snimak ekrana dugmeta "redigovanje i plata"

  Otvoriće se okno zadatka u kojem možete da prikažete više detalja o fakturi, uključujući krajnji rok, krajnji rok i veze do kompletne fakture.

 3. Pregledajte detalje o fakturi i izaberite stavku Nastavi.

  Snimak ekrana dugmeta "Nastavi" u oknu zadatka

 4. Ako vam je ovo prvi put da koristite Microsoft Pay, unesite informacije o plaćanju i naplati i izaberite stavku Sačuvaj i nastavi.

  Ako ste ranije koristili Microsoft Pay, pregledajte detalje naplate i izaberite stavku Nastavi.

  Napomena: Informacije o plaćanju i naplati se bezbedno skladište u šifrovanom Microsoft trezoru. Outlook će zapamtiti detalje o naplati kada sledeći put budete plaćali isplatu.

 5. Ponovo Unesite bezbednosni kôd, a zatim izaberite stavku plata.

Najčešća pitanja

Uplate u Outlook mogu da se onemoguće za Microsoft 365 iOffice 365 korisnike. Ako stanari žele da onemoguće ovu funkciju, mogu da pokrenu sledeće cmdlet Exchange Online #a1:

Set-OrganizationConfig -OutlookPayEnabled $false

Da biste saznali kako da se povežete sa Exchange Online #a1, pogledajte članak Povezivanje sa uslugom Exchange online PowerShell

Funkcija je dostupna ograničenom broju Outlook.com iOutlook na vebu korisnika koji primaju fakture iz usluge Xero i brucoše. Ako fakture trgovca ili preduzeća primate pomoću programa Xero ili brucoše, možete da platite račune direktno iz prijemnog poštanskog sandučeta.

Outlook koristi multilayand pristup da bi zaštitio naše klijente.

 • Novo iskustvo plaćanja je ograničeno na fakturama koje šalju trgovci preko naše partnerske mreže. Trgovci koji koriste ove partnerske platforme prolaze verifikaciju i provere usaglašenosti od naših partnera.

  Napomena: Inicijalna izdanja podržavaju uplate po plaćanju iz usluge Xero i brucoši. Druga partnerska rešenja će se okrenuti u narednim mesecima.

 • Proces plaćanja se šifruje na odmoru i u tranzitu radi zaštite informacija o plaćanju.  U vreme plaćanja, informacije o kreditnoj kartici će biti šifrovane tako da samo procesor plaćanja ima pristup detaljima o kreditnoj kartici.  Microsoft će uskladištiti šifrovanu verziju vaših detalja o kreditnoj kartici koristeći stanje bezbednosti Office-a na nivou preduzeća – Security Security (PCI DSS) nivoa 1.

 • Da bismo ublaži lažnu kapiju, dozvoljavamo samo e-poruke koje su proљle po identifikovanju domena za smernice pošte/pošiljaoca (DKIM/SPF). Pored toga, Office 365 klijenti koji imaju dodatnu zaštitu od pretnje zaštićeni su od različitih phishing prevara kao što su prilozi e-pošte koji sadrže malver.

Fakturu treba da platite samo ako očekujete fakturu od preduzeća i prepoznate e-adresu pošiljaoca. Obavezno proverite fakture, iznos i druge detalje pre nego što platite.

Svaka e-poruka o plaćanju u Outlook koristi DKIM/SPF standarde da bi se umanila. Ako DKIM/SPF proverava otkazivanje, zahtev za Outlook isplate se odbacuje i ne prikazuje se kartica za plaćanje u prijemnom poštanskom sandučetu. Ako vidite karticu za plaćanje, uverite se da ste prepoznali e-adresu pošiljaoca i verifikujete detalje fakture pre nego što platite.

Pored toga, Office 365 klijenti koji imaju dodatnu zaštitu od pretnje zaštićeni su od različitih phishing prevara kao što su prilozi e-pošte koji sadrže malver.

Važno: Kada plaćate račune ili fakturu u Outlook, celokupan proces plaćanja se javlja u Outlook. Nikada nećete morati da idete na drugu Veb lokaciju. Ne pratite veze koje vas vode na Veb lokaciju izvan Outlook.

Možete da dodate, promenite ili izbrišete informacije o kreditnim karticama povezanim sa Microsoft nalogom. Da biste saznali više, pogledajte članak Dodavanje, ažuriranje ili uklanjanje kreditnih kartica i drugih načina za plaćanje.

Microsoft bezbedno skladišti vaše informacije o plaćanju i naplati u Microsoft trezoru i prosleđuje te informacije procesoru plaćanja fakture za transakciju. Procesor plaćanja, ne Microsoft, naplaćuje vašu kreditnu karticu.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×