Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Pitanja u vezi sa OneDrive planom za skladište i naplatom

Evo odgovora na najčešća pitanja o OneDrive pretplate.

Osnove

Imate 5 GB besplatnog skladišta kada se upišete za OneDrive, ali uvek možete da kupite više ili se upišete za Microsoft 365 da biste dobili više skladišta.

Napomena: Ako imate pitanja o Microsoft 365 pretplati koja sadrži plan za OneDrive skladište, Idite na Office.com da biste saznali više ili se obratite podršci za Office.

Šta želite da saznate?

Nabavite najnovije informacije o dostupnim OneDrive planovima za skladište u programu OneDrive plan.

OneDrive planovi za skladište i cene mogu da se razlikuju po zemlji ili regionu. Posetite plan za skladištenje na stranici "zemlja/region " za najnovije planove i cenovnik.

Da biste videli koliko OneDrive košta za vas u vašoj zemlji, posječite OneDrive planove.

Evo nekih ključnih tačaka u vezi sa OneDrive uslugom pretplate:

 • Da biste prikazali trenutnu upotrebu skladišta ili kupili više skladišta, otvorite stranicu skladišta.

 • Kada se prvi put upišete, dobijate 5 GB prostora za skladištenje besplatno. Ako vam je potrebno više prostora, kupite OneDrive planove sa većim limitom skladišta.

  Napomena: Skladište koje kupujete zamenjuje početno skladište za prijavljivanje. Na primer, ako imate 5 GB od upisivanja i kupite plan sa 100 GB, ograničenje skladišta postaje 100 GB, a ne 105 GB.

  Važno: Ako nadogradite OneDrive + 100 na Microsoft 365 Family ili Personal, morate otkazati pretplatu na OneDrive 100 GB na uslugama i pretplatama. Dodatne informacije potražite u članku Otkazivanje Microsoft pretplate.

 • Svi planovi se naplaćuju od dana kada kupite pretplatu. Planovi za skladište naplaćuju se na mesečnoj ili godišnjoj osnovi i podešeni su tako da se pretplata automatski obnavlja na kraju svakog perioda naplate i naplaćuje se pomoću odgovarajućeg načina plaćanja. Pri otkazivanju možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnavljanja i da na uobičajen način nastavite da koristite skladište do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete pretplatu i dobijete refundaciju.

 • Ako prekoračite preostali prostor za skladište kada istekne pretplata, i dalje ćete moći da prikazujete, delite i preuzimate datoteke na OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor.

 • Možete i da pređete na niži nivo pretplate ako odlučite da vam je potrebno manje prostora za skladištenje.

 • Microsoft 365 Pretplatnici mogu da kupe do 2 TB tuberkulozu OneDrive. Pretplatnici imaju opciju da kupe dodatno skladište iznad uključenih 1 TB bazu u 200 GB koracima. Potvrdite izbor u programu OneDrive za dodatne cene skladištenja, a informacije o Microsoft 365 potražite u članku Office 365 – odaberite Office.

Zašto vidim samo 1 TB uz Office 365 Home?

Sa pretplatom Microsoft 365 Family imate ukupno 6 TB skladišta: to je 1 TB (ili 1000 GB) po korisniku.

Možete da delite ukupan prostor za skladištenje i koristite više od 1 TB deljenjem fascikli među korisnicima i dodavanjem deljenih fasciklu u svoj OneDrive.

Da biste upravljali pretplatom Microsoft 365, posetite portal Microsoft naloga.

Kako da ažuriram informacije o naplati ili načine plaćanja koji se koriste uz moju pretplatu?

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive, izaberite stavku Promeni način plaćanja, a zatim izaberite drugi način plaćanja ili izaberite stavku Dodaj novi način plaćanja.

Napomena: Da biste ažurirali informacije o naplati za način plaćanja, na vrhu stranice izaberite stavku Plaćanje i naplata > Informacije o naplati ili Opcije plaćanja, u zavisnosti od toga koje informacije želite da ažurirate.

Kada će moja pretplata isteći?

Da biste videli kada istekne pretplata, Prikažite usluge naloga & pretplate.

Mogu li unapred da platim za mesečni plan?

Ne možete da platite unapred za više meseci, ali mesečni planovi se obnavljaju automatski, pa ne morate da brinete o tome da li ćete se setiti da platite svakog meseca.

Zašto moj prostor za skladištenje nije ažuriran?

Ažuriranje dostupnog prostora za skladištenje može da potraje i do 24 sata nakon što kupite više prostora za skladištenje ili pretplatu.

Da li mogu da delim skladište?

Deljenje je ograničeno u osnovnom ili „samo skladištenje” OneDrive. Ograničenja će biti poništena nakon 24 časa, ali možete da izvršite nadogradnju na Premium pretplatu i dobijete mogućnost povećanja kvote deljenja i dodatne funkcije deljenja.

Ako imate pretplatu na Microsoft 365 Family, možete da je delite sa 5 drugih osoba. Svaka osoba sa kojom delite dobija 1 TB skladište. Svaka osoba može da deli fasciklekako bi svi mogli da imate maksimalno skladište.

Zašto je moj OneDrive nalog zamrznut?

Vaš nalog može biti zamrznut ako:

Zašto moj prostor za skladištenje nije ažuriran?

Ažuriranje dostupnog prostora za skladištenje može da potraje i do 24 sata nakon što kupite više prostora za skladištenje ili pretplatu.

Želim da deinstaliram OneDrive

Ako ne želite da koristite OneDrive, najlakše rešenje je da raskinete vezu. Slijedite korake za Isključivanje, onemogućavanje ili deinstaliranje usluge OneDrive, kako da isključite, sakrijete i deinstalirate OneDrive.

Kako otkazujem pretplatu?

Sledeći koraci su za otkazivanje pretplate na OneDrive skladište. (Za Microsoft 365 pretplate pogledajte članak otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.)

 1. Idite na stranicu Upravljanje skladištem na OneDrive veb sajtu.

 2. Izaberite stavku Upravljaj pored plana za skladište da biste otišli na sajt Microsoft naloga.

 3. Izaberite stavku Usluge i pretplate.

 4. U odeljku OneDrive kliknite na dugme Otkaži. (Za Microsoft 365 pretplate pogledajte članak otkazivanje ili isključivanje periodične naplate za Microsoft pretplatu.)

 5. Na stranici Kada želite da zaustavite pretplatu na OneDrive, izaberite da li želite da otkažete automatsko obnavljate ili želite da odmah zaustavite pretplatu i dobijete refundaciju, a zatim izaberite stavku Dalje.

Napomene: 

 • Kada otkažete, možete jednostavno da zaustavite proces automatskog obnove i nastavite da koristite skladište kao normalno do kraja tog ciklusa naplate ili možete odmah da otkažete i dobijete povraćaj novca.

 • Ako otkazujete zbog tehničkih problema sa uslugom OneDrive, želeli bismo da vam pomognemo. Pogledajte više članaka pomoći za OneDrive ili pronađite pomoć slanjem e-poruke timu za podršku za OneDrive.

Šta se dešava sa podacima ako otkažem pretplatu ili dodatno skladište istekne, a prekoračio/la sam ograničenje od 5 GB besplatnog prostora za skladištenje?

Ako otkažete pretplatu ili ako dodatno besplatno skladište istekne, podaci su vam i dalje dostupni. I dalje ćete moći da prikazujete, delite i preuzimate datoteke na OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite više prostora za skladištenje ili oslobodite prostor. Ako tokom dužeg vremenskog perioda i dalje budete premašivali ograničenje skladišta, nalog vam se zamrzava. Informacije o vraćanju zamrznutog naloga nazad na dobar položaj potražite u članku Šta znači kada se OneDrive nalog zamrsi?

Saznajte više

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronađite pomoć na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u OneDrive aplikaciji ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku.

Forumi Office 365 zajednice

Podrška za nalog i naplatu
Za pomoć u vezi sa Microsoft nalogom i pretplatama posetite Pomoć za Microsoft nalog i pretplatu.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×