Korišćenje programa Word za školu

Pisanje jednačine ili formule

Pisanje ili umetanje jednačine

Pisanje ili umetanje jednačine

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Office ima jednačine koje možete lako ubaciti u dokumentima. Ako Office ugrađene jednačine ne zadovoljava vaše potrebe, možete da uredite, promenite postojeći jednačina ili napišite sopstveni jednačina ispočetka.

Šta je novo za jednačine u programu Word

Iznutra studentima i nastavnicima: postavljali i glasno! gornji deo zahteva LaTeX matematičku jednačinu sintaksa je ovde.

Dostupno za pretplatnike u verziji 1707 (izgradite 8326.2058) i novije verzije

Pregledač ne podržava video zapis. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

 • Odaberite stavke Umetni > jednačina i odaberite željenu jednačinu iz galerije.

  Umetanje jednačine

 • Kad umetnete jednačina kartica Dizajniranje alatki za jednačine se otvara sa simbola i strukture koje možete da dodate vašoj jednačini.

Da biste otkucajte jednačinu iz početka, pritisnite kombinaciju tastera Alt += na tastaturi.

ili

Odaberite stavke Umetni > jednačina i izaberite stavku Umetni novu jednačinu sa donje ivice ugrađenog u galeriji jednačina. Umeće ovo je čuvar mesta u jednačini gde možete da kucate vašoj jednačini.

Umetanje novog Equation_C3_20176613929

Želite li da saznate kako da umetnete Unikod znak ili specijalnog znaka?

Dodavanje jednačine u galeriji jednačina

 1. Izaberite jednačinu koju želite da dodate.

 2. Kliknite na strelicu nadole i izaberite stavku Sačuvaj kao novu jednačinu ….

 3. Otkucajte ime za jednačina u dijalogu Kreiranje novog sastavnog bloka .

 4. Izaberite jednačine u listi galerije.

 5. Odaberite stavku U redu.

Da biste promenili ili uredite jednačinu koja je prethodno napisana,

 1. Izaberite jednačina da biste videli Alatke za jednačine na traci.

  Alatke za jednačine

  Napomena: Ako ne vidite Alatke za jednačine, jednačina možda su kreirani u starijoj verziji programa Word. Ako je tako, pogledajte članak Promena jednačinu koja je napisana u prethodnoj verziji programa Word.

 2. Odaberite stavku Dizajn da biste videli alatke za dodavanje raznih elemenata vašoj jednačini. Možete da dodate ili promenite sledećih elemenata vašoj jednačini.

  • U grupi simboli pronaći ćete u vezi matematičkih simbola. Da biste videli sve simbole, kliknite na dugme još . Slika dugmeta Da biste videli druge skupove simbole, kliknite na strelicu u gornjem desnom uglu galerije.

   Osnovni matematički simboli

  • Grupa Strukture sadrži strukture koje možete da umetnete. Samo odaberite strukturu koju želite da umetnete i zatim zamenite čuvare mesta, mala polja sa tačkastim linijama, sopstvenim vrednostima.

   Radikalne matematičke strukture

  • Opciju Professional prikazuje jednačina u obliku profesionalni koja je optimizovana za prikaz. Opciju Linearni prikazuje jednačina kao izvor teksta, koju možete koristiti da biste izmenili jednačina ako je potrebno. Opciju linearni će prikazati jednačina u UnicodeMath formatu ili LaTeX format, koji možete da podesite u konverzijama klik.

   Konverzija Chunk_C3_20176613204
  • Je moguće da biste konvertovali sve jednačine u dokumentu Professional ili linearni formata ili jedan jednačina samo ako matematika zone je izabran ili se kursor nalazi u jednačina.

   Jednačina u linearnom

Na uređajima i pero-omogućeni za dodir možete pisati jednačine pomoću olovke ili prsta. Za pisanje jednačine mastilom,

 1. Odaberite stavku Crtanje > perom da biste konvertovali matematika , a zatim izaberite stavku Perom jednačinu na dnu ugrađene u galeriji.

 2. Koristite olovku ili prst da biste ručno pisali matematičke jednačine. Ako ne koristite uređaj omogućen za dodir, koristite miš napišem jednačinu. Možete da izaberete delove jednačina i da ih uređujete i odete i koristite polje za pregled da biste se uverili da Word ispravno tumači rukopisa.

  Prikaži okno za jednačinu perom u programu Word

 3. Kada budete zadovoljni, kliknite na dugme Umetni da biste jednačinu pomoću zapisa perom konvertovali u jednačinu u dokumentu.

Takođe pogledajte

Jednačine u linearnom formatu pomoću UnicodeMath i LaTeX u programu Word

Gde se nalazi uređivač jednačina?

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×