Pet stvari koje treba prvo da uradim sa timovima besplatno organizacije

Pet stvari koje treba prvo da uradim sa timovima besplatno organizacije

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Što ste se upisali za timovima besplatno i pozvane osobe da se pridruže možete– sjajno! Evo pet stvari koje možete da uradite sledeće da biste dobili Besplatni Teams organizacije ide.

  1. Kreirajte timovima koje želite u na organizacionog i dodajte osobe na njih. Na primer, ako ste kreirali Besplatni Teams organizacioni za sportska liga, mogli da kreirate tima za treneri, tima za administratore i tima za svaki tim.

  2. Kreira kanale unutar svakog tima. Svake pojedinačne tima kreirate će dobiti zajedno sa jednog kanala podrazumevano Opšte. Dodajte više projekata i teme organizovane.

  3. Objavite poruku na kanalu. Pokretanje razgovora članovima tima! Kliknite na ime kanala, a zatim počnite da kucate u polju na dnu kanal. Evo nekih zanimljivih stvari koje možete uraditi u porukama:

  4. Pokretanje na jedan ćaskanje. Kliknite na dugme novo ćaskanje Dugme "Nova ćaskanje" , otkucajte ime osobe, a zatim na poruku, a zatim kliknite na dugme Pošalji Dugme „Pošalji“ .

  5. Pretvaranje datoteke u karticu na vrhu kanala. Ovo je način da biste zadržali datoteke bile pri ruci. Uradite to za nešto znate ljudi će morati da se odnose na često. Kad ste priložili datoteku na poruku ili je otpremljena direktno, moći ćete da biste ga pretvorili u karticu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×