Pasus (kartica „Prelamanje redova i pasusa“)

Koristite opcije na kartici Prelamanje redova i pasusa da biste kontrolisali način na koji se redovi i pasusi prelamaju u okvirima za tekst ili kolonama. Te opcije se odnose samo na izabrani tekst ili pasuse.

Kontrola udovica i siročića     Udovice i siročići predstavljaju pojedinačne redove teksta u pasusu koji će biti odštampani na vrhu ili u dnu okvira za tekst ili kolone. Potvrdite izbor Kontrola udovica i siročića da biste sprečili pojavu udovica i siročića tako što ćete uvek imati najmanje dva reda teksta na vrhu ili u dnu okvira za tekst.

Zadrži pasus uz sledeći     Možete sprečiti da dva pasusa budu razdeljena u dva okvira za tekst ili u dve kolone. Potvrdite izbor Zadrži pasus uz sledeći da biste izabrani pasus i onaj koji ga sledi zadržali zajedno u istom okviru za tekst ili u istoj koloni.

Zadrži redove zajedno    Možete sprečiti da pasus bude razdeljen u dva okvira za tekst ili u dve kolone. Potvrdite izbor Zadrži redove zajedno da biste sve redove izabranog pasusa zadržali zajedno u istom okviru za tekst ili u istoj koloni.

Počni u sledećem okviru za tekst     Potvrdite izbor Počni u sledećem okviru za tekst da biste se uverili da izabrani pasus uvek započinje na vrhu okvira za tekst.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×