Partneri: Upravljanje klijentima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena    Ova funkcija je dostupna samo Microsoft Cloud partnerima koji su ovlašćeni da nude delegiranu administraciju i ovlašćenim dobavljačima usluga.

Napomena    Ova funkcija je dostupna samo Microsoft Cloud partnerima koji su ovlašćeni da nude delegiranu administraciju i ovlašćenim dobavljačima usluga.

Napomena    Ovaj članak se odnosi samo na Office 365 kojim upravlja 21Vianet u Kini. Ova funkcija je dostupna samo za Office 365 kojim upravlja 21Vianet partnerima koji su ovlašćeni da nude delegiranu administraciju i ovlašćenim dobavljačima usluga.

U prikazu liste upravljanja klijentima će se prikazati samo klijenti koji su vam dali dozvolu da upravljate njihovim organizacijama. Ako imate klijente, ali nemate delegirani pristup da biste njima upravljali, oni se neće prikazati.

  • Možete da prikažete sve svoje klijente u prikazu liste na prvi pogled i da vidite sve primenljive usluge zahteve ili probleme povezane probleme.

  • Ako u prikazu liste izaberete klijenta, u oknu sa detaljima će se prikazati informacije kao što su njegova adresa, pretplate i mogućnost otvaranja Office 365 centra administracije klijenta.

  • Kada ste izaberite klijenta u prikazu liste, a zatim izaberite funkciju u oknu sa leve strane koje funkcije će tražiti u kontekstu tog klijenta. Na primer, klijent liste izaberete klijenta i zatim izaberite stavku usluge ispravnost, ispravnost usluge klijenta će biti prikazana.

Sledeća tabela opisuje funkcije upravljanja klijentima i, ako je primenljivo, veze do članka u kom možete da saznate više o toj funkciji.

Upravljanje

Opis

Više informacija

Upravljanje organizacijom klijenta

Da biste upravljali organizacijom klijenta, izaberite klijenta u prikazu liste i kliknite na jednu od veza centar administracije u oknu sa desne strane radnju. Na primer, ako želite da upravljate postavkama Exchange klijenta, izaberite stavku Exchange centar administracije.

Da biste potražili klijenta kliknite na ikonu "Pretraži" na vrhu prikaza liste i otkucajte ime delimična ili pun organizacije ili primarni domen. Pritisnite taster enter na tastaturi pokrenete pretragu.

Ispravnost usluge

Da biste saznali da li neko od klijenata ima upozorenja o ispravnosti usluge, sortirajte po koloni „Ispravnost usluge“. Ako klijent ima problema sa ispravnošću, u koloni će se nalaziti ikona informacija. Kada kliknete na ikonu, bićete preusmereni na izveštaj o ispravnosti usluge klijenta.

Ispravnost usluge klijenta možete da prikažete i tako što ćete izabrati klijenta sa liste, a zatim izabrati stavku Ispravnost usluge u levom oknu.

Pregled statusa usluga

Zahtevi za uslugom

Da biste prikazali zahteve za uslugom klijenta, izaberite klijenta u prikazu liste, a zatim izaberite stavku Zahtevi za uslugom u levom oknu.

Možete i da kreirate zahtev za uslugom u ime klijenta. Izaberite klijenta u prikazu liste Upravljanje klijentima, a zatim izaberite stavku Zahtevi za uslugom. Kliknite na dugme za dodavanje + da biste kreirali zahtev za uslugom.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×