Partneri: Ponuda delegirane administracije

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ova funkcija je dostupna samo Microsoft Cloud partnerima koji su certifikovani da ponude delegiranu administraciju.

Delegiranu administraciju obezbeđujete kada upravljate nalogom organizacije u ime klijenta. Kao delegirani administrator, možete da izvršavate zadatke kao što su dodavanje korisnika, ponovno postavljanje lozinki i dodavanje domena.

Da biste mogli da upravljate nalogom klijenta, klijent mora da vas ovlasti kao delegiranog administratora. Da biste dobili saglasnost klijenta, morate prvo da mu pošaljete ponudu za delegiranu administraciju, koju možete da priključite probnoj pozivnici ili ponudi za kupovinu. Delegiranu administraciju klijentu možete ponuditi i kasnije.

Više informacija o kreiranju pozivnice za probnu verziju potražite u članku Kreiranje pozivnice za probnu verziju. Više informacija o kreiranju za kupovinu nude potražite u članku Kreiranje za kupovinu ponude.

Koristite ovu proceduru ako želite kasnije da ponudite delegiranu administraciju.

Pošaljite ponudu za delegiranu administraciju

 1. Ako upravljate sa 100 ili više klijenata, pređite na Pregled partnera > Slanje ponuda za delegiranu administraciju.

 2. Ako upravljate sa manje od 100 klijenata, pređite na Izgradite preduzeće > ponuda za delegiranu administraciju.

 3. Kopirajte informacije i URL ponude za delegiranu administraciju, a zatim ih nalepite u prilagođenu e-poruku, dokument ili na veb stranicu.

 4. Pošaljite ponudu klijentu.

Ova ponuda nije specifična za klijenta; možete je ponovo koristiti za više klijenata.

Kada klijent prima ponudu, poruka sadrži vezu koja slede da biste odobrili možete delegiranu administraciju privilegije. Ako klijent prihvati ponudu, dobićete e-pošte sa svoj odgovor. Kada niste ovlašćeni kao delegiranog administratora, onda možete da pristupite nalog klijenta i upravljanje njihove usluge u njegovo ime.

Napomena: Delegirani pristup upravljanje mobilnim uređajima za Office 365 nije podržano.

Dodeljivanje dozvola za delegiranu administraciju

Kao partnera, imate nalog sa Office 365, koje obuhvataju korisnički nalozi u vašoj organizaciji. Možete dati korisnika iz svoje organizacije dozvola koje će služiti kao delegiranih administratora u ime svoje klijente; Međutim, dok klijent dodeljuje delegirana administracija privilegije, nećete moći da pristupite svoje organizacije. Više informacija potražite u članku Dodavanje ili brisanje delegiranog administratora.

 1. Idite na Kontrolna tabla > Korisnici > aktivni korisnici.

 2. Izaberite korisnika, kliknite na dugme Uredi Uređivanje i zatim kliknite na dugme Postavke.

 3. Na kartici Postavke u okviru Dodelite administrativni pristup preduzećima koja podržavate kliknite na dugme Da da biste korisnicima dozvolili da kreiraju pozivnice za probnu verziju i ponude za kupovinu na stranici Pregled partnera.

 4. Odaberite odgovarajuću ulogu i kliknite na dugme Sačuvaj.

  • Celokupna administracija: Ova uloga ima iste privilegije kao uloga globalnog administratora za preduzeća koja podržavate

  • Ograničena administracija: Ova uloga ima iste privilegije kao uloga administratora za lozinku za preduzeća koja podržavate.

Dodatne informacije o ulogama i dozvolama administratora potražite u članku Dodela uloga administratora.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×