Partneri: Korišćenje šifre proizvoda za podešavanje korisničke pretplate

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Sada kada ste kupili šifre proizvoda za Office 365, možete da ih preuzmete i podesite pretplatu na Office 365 za klijenta. Kada to uradite, možete da dodate korisnike i migrirate e-poštu i podatke klijenta u Office 365. Ako klijent doda vaš broj zvaničnog partnera (POR) u pretplatu, ispunićete uslove za dodatne partnerske pogodnosti i moći ćete klijentu da ponudite delegiranu administraciju.

Napomena: Ovaj članak je namenjen Office 365 partnerima. Ako tražite pomoć za Office 365 šifru proizvoda, ali niste partner, pročitajte članak Pronalaženje i unos šifre Office 365 proizvoda za preduzeća.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Preuzimanje šifre Office 365 proizvoda i podešavanje pretplate klijenta na Office 365

Upravljanje nalogom klijenta za vreme obnove pretplate

Preuzimanje šifre Office 365 proizvoda i podešavanje pretplate klijenta na Office 365

Kada za klijenta nabavite šifru Office 365 proizvoda, možete da preuzmete šifru proizvoda i napravite pretplatu na Office 365.

Napomene: 

 • Kada podesite pretplatu na Office 365, unesite korisničke informacije za osobu u organizaciji klijenta koja će biti administrator organizacije. Kada napravite pretplatu, osobi čije ste informacije uneli automatski se daju administratorska prava i dodeljuje joj se licenca za Office 365.

 • Ako ste vi delegirani administrator klijenta, dodeljuju vam se administratorska prava kada postavite sebe za delegiranog administratora. Ali nije vam potrebna licenca za Office 365 da biste upravljali pretplatom klijenta u njegovo ime.

Šta je to šifra Office 365 proizvoda i kako se ona koristi?   

Šifra Office 365 proizvoda je jedinstveni alfanumerički kôd od 25 znakova koji možete da koristite za aktiviranje pretplate na Office 365, dodavanje korisnika i obnavljanje pretplate na Office 365. Ako ste partner koji je ovlašćen za prodaju usluge Office 365, možete da kupite kartice sa šifrom Office 365 proizvoda putem Microsoft Open programa.

Napomena: Partneri prodati Office 365 dokle god ustanovite lokalnog prodavca odnos sa ovlašćenim distributor. Više informacija o Microsoft količinsko licenciranje, otvorena licenca Microsoft programe i prodaje Office 365potražite u članku Microsoft količinskog licenciranja.

Procedura

Koraci

Preuzimanje šifara Office 365 proizvoda

Dovršite sledeću proceduru da biste preuzeli šifre proizvoda za vašeg klijenta.

 1. Idite na sajt Preuzimanje šifara Office 365 proizvoda.

 2. Pročitajte uputstva, izaberite stavku Razumem da sam prava osoba za ovaj posao u organizaciji, a zatim stavku Započni.

 3. Otkucajte šifru proizvoda sistema Office 365. Ako imate dodatne šifre proizvoda za dodavanje, izaberite stavku Dodaj drugu šifru proizvoda, dodajte ostale šifre proizvoda, a zatim kliknite na dugme Dalje.

 1. Na stranici Izgleda li sve u redu? pregledajte informacije koje ste uneli, a zatim izaberite stavku Gotovo je dodavanje šifara proizvoda.

  Važno: Nemojte zatvarati prozor pregledača dok ne dovršite sledećih nekoliko koraka. Ako zatvorite prozor pregledača, moraćete ponovo da preuzmete šifre proizvoda.

Kada završite sa unošenjem šifara proizvoda, napravite pretplatu klijenta na Office 365 tako što ćete dovršiti sledeće korake.

 1. Na stranici Prvi koraci izaberite stavku Započni 2. korak da biste započeli kreiranje naloga.

 2. Otkucajte potrebne informacije za administratora u organizaciji klijenta, uključujući zemlju ili region, ime organizacije i ime administratora.

Napomena:  Ako vaša zemlja ili region nisu navedeni, to znači da tu nema usluge Office 365.

 1. Kada dovršite unos potrebnih informacija, izaberite stavku Kreiraj moj nalog.

Sada možete početi sa dodavanjem korisnika i migriranjem e-pošte i podataka u Office 365 za organizaciju klijenta. Ove zadatke možete dovršiti sada ili kasnije.

Više informacija o dodavanju korisnika, podešavanju e-pošte, dodavanju domena i izvršavanju drugih zadataka za klijenta, potražite u člancima:

Podešavanje usluge Office 365 za preduzeća

Pošaljite klijentu ponudu za delegiranu administraciju

Da biste imali potpuni administrativni pristup svih uslugama i pretplatama klijenta, morate biti delegirani administrator klijenta. Da biste postali delegirani administrator, uradite sledeće.

 1. Na vrhu stranice Centar administracije izaberite stavku Partner.

 2. Na stranici Pregled partnera izaberite stavku Pošalji ponude za delegiranu administraciju.

 3. Kreirajte poruku u kojoj nudite klijentu delegiranu administraciju i pošaljite je.

 4. Klijent mora da prihvati ponudu da biste mogli da izvršavate zadatke administracije u njegovo ime.

Dodatne informacije o slanju ponude za delegiranu administraciju klijentu potražite u članku Ponuda za delegiranu administraciju.

Napomena: Morate biti prijavljeni u program Microsoft Cloud Essentials da biste imali pravo da nudite delegiranu administraciju. Više informacija potražite u članku Program Microsoft Cloud Essentials.

Upravljanje pretplatom klijenta za vreme obnove pretplate

Ako ste navedeni kao zvanični partner klijenta, vaš klijent i vi počinjete da primate obaveštenja o obnovi pretplate 60 dana, 30 dana, 7 dana i 1 dan pre isteka pretplate.

Kada je pretplata klijenta blizu isteka, možete da mu pomognete da obnovi pretplatu na Office 365 pomoću šifre proizvoda da bi se nastavila direktna naplata. Možete i da odaberete da prebacite klijenta na direktnu naplatu preko korporacije Microsoft. Ako se pretplata obnovi pomoću direktne naplate, nova pretplata odmah stupa na snagu. U tom slučaju klijenti bi trebalo da obnove pretplatu neposredno pre njenog isteka.

Ako klijent ne obnovi pretplatu na vreme, još uvek može da koristi Office 365 30 dana posle datuma isteka pretplate. Klijent može ponovo da aktivira pretplatu i njegovi podaci se zadržavaju 120 dana posle datume isteka. Da biste saznali više o tome šta da očekujete kada pretplata istekne, pročitajte članak Šta se dešava sa mojim podacima i pristupom kada mi istekne pretplata na Office 365 za preduzeća?

Dodatne informacije potražite u članku Prodaja Microsoft Cloud klijentima i njihovo usluživanje.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×