Označavanje PDF datoteku u OneDrive za Android

Označavanje PDF datoteku u OneDrive za Android

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite alatku naznake OneDrive za Android da dodate beleške, tekst, slike ili crtanje slobodnom rukom naznake u PDF datoteke.

Dodavanje naznaka

 1. Otvaranje OneDrive for Android aplikacije i otvorite PDF datoteku koju želite da označite.

 2. Pri dnu ekrana, dodirnite naznake OneDrive za Android uređivanje PDF naznake ikona .

 3. Na traci sa alatkama za označavanje (sleva nadesno: Izađi, opozovete, Ponavljanje, pretraživanje, olovku, Isticanje, belešku, teksti Brisanje), dodirnite alatku koju želite da koristite.

  OneDrive za Android PDF naznake meni navigacije

  • Dodirnite ikonu za pretraživanje , a zatim pomeranje nagore, nadole, nalevo ili nadesno da biste se kretali kako kroz PDF na mesto gde želite da napravite na markups.

  • Dodirnite i držite ikonu olovke da biste izabrali opciju za olovku ili marker . Ovo vam omogućava da crtajte ili pišite slobodnom rukom, pomoću olovke ili nalivpera ili vrha prstiju.

   OneDrive za Android PDF naznake pera meni

   Na dnu ekrana, razvijte menija " Stilovi " da biste dodatno prilagodili izbor.

   OneDrive za Android PDF naznake pera stilove

   Savet: Postoji više alatke na traci sa alatkama dozvoljava upotrebu stilovi, tako da možete da imate različite postavke za svaku od njih. Na primer, jednu podesite kao olovku, a drugu kao marker.

  • Za isticanje teksta ili slika, dodirnite i držite ikonu za Isticanje . Izaberite stavku Isticanje, podvučenoili opcija za precrtavanje , a zatim na dnu ekrana, Razvijanje menija " Stilovi " da biste dodatno prilagodili izbor.

   OneDrive za Android PDF naznake isticanje meni

  • Dodirnite ikonu za beleške da biste umetnuli beleške u PDF datoteke. Dodirnite mesto na koje želite da dodate komentar i otkucajte tekst komentara u belešci koja se pojavi. Dodirnite izvan beleške da biste je zatvorili.

  • Da biste umetnuli sliku ili drugih resursa u PDF, dodirnite i držite ikonu tekst i izaberite opciju za potpis, datumaili slika .

   OneDrive za Android PDF naznake tekst meni

  • Dodirnite ikonu " Brisač " da biste izbrisali na slobodnom rukom markups napravljene pomoću funkcije " pero ".

Promena ili brisanje naznake

 1. Otvaranje PDF-a, a zatim dodirnite ikonu naznake .

 2. Dodirnite stavku sve naznake da biste ga izabrali.

 3. Pojavljuje se i skup alatki i komandi sa opcijama kao što su Kopiraj i Izbriši.

  Savet: Alatke koje se pojave izgledaće drugačije u zavisnosti od tipa naznake koju menjate. Na primer, alatke koje nudi da biste promenili slobodnom rukom naznake se razlikuju od onih za tekst naznake.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×