Outlook Web App Light > Bezbednost e-pošte

Ako Outlook Web App izgleda kao na slici ispod, koristite light verziju programa Outlook Web App. Ako ste videli light verziju i niste je izabrali, to znači da koristite stari veb pregledač koji ne podržava redovnu verziju. Možda nećete moći da instalirate veb pregledač koji podržava redovnu verziju. Razgovarajte sa IT administratorom ili službom za pomoć da biste videli da li možete da instalirate noviju verziju veb pregledača.

Snimak ekrana u prijemnom sandučetu u programu Outlook Web App Light

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Outlook Web App možete koristiti na bilo kom računaru koji ima veb pregledač i internet vezu. Internet kafići, biblioteke i terminali za javni pristup kao što su internet kiosci nude korisnicima pristup internetu jeftino ili potpuno besplatno. Ali pošto su računari koji pružaju uslugu dostupni javnosti, potrebno je da preduzmete mere predostrožnosti da biste pomogli u zaštiti podataka i privatnosti.

Preporučuje se da aplikaciju Outlook Web App koristite samo na bezbednim lokacijama.

Postoje neki jednostavni koraci koje možete da preduzmete da biste zaštitili nalog kada koristite računar ili uređaj koji nisu vaši.

  • Uverite se da niko ne posmatra dok kucate korisničko ime i lozinku pri prijavljivanju.

  • Nikada nemojte izabrati opciju koja vam omogućava da sačuvate ime ili lozinku za kasniju upotrebu. Čak i ako nameravate da koristite isti računar tokom perioda od nekoliko dana, uvek otkucavajte ime i lozinku.

  • Odjavite se iz poštanskog sandučeta kada završite sa njim. Odjavljivanje pomaže pri sprečavanju osoba da koriste računar za pristupanje poštanskom sandučetu.

  • Zatvorite pregledač.

Pre nego što otvorite poruku, proverite da li je od nekoga kome verujete i od koga ste je očekivali.

Otvorite samo priloge primljene od osoba kojima verujete.

Najbolja opcija za otvaranje priloga kada koristite javni računar jeste da kliknete na vezu Otvori kao veb stranicu (ili Otvori u pregledaču) pored imena priloga. To vas štiti od potencijalnih napada virusa i sprečava kreiranje kopije priloga na računaru.

Ako želite da otvorite prilog direktno umesto kao veb stranicu, sačuvajte ga u fascikli ili na lokaciji koju ćete lako pronaći, kao što je radna površina, a zatim ga otvorite sa te lokacije. Većina pregledača vam pruža opciju da otvorite datoteku ili da je sačuvate na disku kada kliknete na vezu za prilog. Kada završite sa korišćenjem računara, možete izbrisati prilog i isprazniti Korpu za otpatke ili smeće.

Neželjena e-pošta, takođe poznata i kao bezvredna, može da zakrči mreže, zaguši servere e-pošte i pretrpa poštanske sandučiće neželjenim, možda i uvredljivim porukama i slikama.

Skrivene veze ka spoljnom sadržaju, takođe poznate i kao veb monitori automatski se blokiraju. Veb monitori mogu da obaveste pošiljaoce neželjene pošte o vašem prisustvu i naprave od vas još veću metu za neželjene e-poruke.

Dodatne informacije o tome kako da upravljate neželjenom e-poštom potražite u članku Opcije > Neželjena e-pošta.

O phishing-u

Phishing je specifična vrsta neželjene e-pošte kojom se pribavljaju lične informacije u svrhu krađe identiteta i drugih prevara. E-poruka phishinga izgleda kao da je došla od pouzdanog izvora kao što je vaša banka i često sadrži poslovni logotip i naizgled valjanu adresu za odgovaranje za pouzdani izvor. Te e-poruke su dizajnirane da bi vas navele da pošaljiocu date poverljive informacije koje inače ne biste slali preko interneta. To su obično informacije koje legitimna preduzeća nikada ne bi zatražila preko e-poruke.

Poruke phishinga se identifikuju na traci sa informacijama, bez obzira na to u kojoj se fascikli nalaze. Budite pažljivi sa porukama koje su identifikovane kao moguće poruke phishinga.

Pošta koja se identifikuje kao moguća neželjena e-pošta se automatski premešta u fasciklu neželjene e-pošte i svaki aktivni sadržaj unutar poruke kao što su veze ili izvršni kodovi je onemogućen. Sve poruke u fascikli neželjene e-pošte se mogu označiti kao valjane izborom poruke i klikom na dugme Nije neželjeno na traci sa alatkama. Kada se klikne na ovo dugme na izabranoj poruci, poruka se premešta u prijemno poštansko sanduče.

Napomena: Kada kliknete na dugme Isprazni neželjenu e-poštu, sadržaj fascikle „Neželjena e-pošte“ se trajno briše.

Da biste saznali više o light verziji programa Outlook Web App, kao što je kako da se vratite na standardnu verziju ili koje funkcije i ograničenja postoje, pogledajte članak Outlook Web App Light

Outlook Web App Light > Pošta

Outlook Web App Light > Opcije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×