Outlook Web App Light > Bezbednost e-pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaš Outlook Web App izgleda kao slika iz nastavka, koristite osnovnu verziju programa Outlook Web App. To može biti zato što ste izabrali opciju da koristite light verziju, ili koristite Veb pregledač koji ne podržava standardnu verziju programa Outlook Web App.

Outlook Web App Light

Light verziju programa Outlook Web App je jednostavnije u izgled i funkcija od standardne verzije programa Outlook Web App. Pored toga, zato što je zasnovan na HTML, radi bolje sa pomoćnim tehnologijama kao što su čitači ekrana. Međutim, postoje manje bezbednosne funkcije dostupne u light verziji.

Mogućnost da pristupite poštanskom sandučetu sa javnog računara ili internet kioska može biti veoma korisna ako mnogo putujete. Ali korišćenje javnih računara može da ugrozi bezbednost vaših podataka, identiteta i bezbednosnih akreditiva. Postoje mere predostrožnosti koje mogu da vam pomognu da zaštitite podatke i privatnost kada pristupate poštanskom sandučetu sa javnog računara.

Ne želite light verziju programa Outlook Web App. Gde se nalazi na standardnu verziju?

Ako niste odabrali light verziju, samo se odjavite, a zatim koristite podržani pregledač da biste se ponovo prijavite.

Ako odaberete da li opcijama light verziju, evo kako da se vratite na standardnu verziju programa Outlook Web App:

  1. U light verziji izaberite stavke Opcije > Verzija programa Outlook Web App.

  2. Opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi osnovnu verziju programa Outlook Web App.

  3. Odaberite stavku Sačuvaj.

  4. Odjavite se iz light verziju, zatvorite pregledač i zatim se prijavite ponovo koristite podržani pregledač. Možda ćete morati da biste zatvorili sve otvorene prozore pregledača pre nego što se ponovo prijavite.

U ovom članku

Putovanje sa aplikacijom Outlook Web App

Prijavljivanje i odjavljivanje

Šta je sa porukama i prilozima?

Neželjena pošta i phishing

O phishingu

Fascikla „Neželjena e-pošta“

Šta ako želim više da saznam?

Putovanje sa aplikacijom Outlook Web App

Outlook Web App možete koristiti na bilo kom računaru koji ima veb pregledač i internet vezu. Internet kafići, biblioteke i terminali za javni pristup kao što su internet kiosci nude korisnicima pristup internetu jeftino ili potpuno besplatno. Ali pošto su računari koji pružaju uslugu dostupni javnosti, potrebno je da preduzmete mere predostrožnosti da biste pomogli u zaštiti podataka i privatnosti.

Preporučuje se da aplikaciju Outlook Web App koristite samo na bezbednim lokacijama.

Prijavljivanje i odjavljivanje

Postoje neki jednostavni koraci koje možete da preduzmete da biste zaštitili nalog kada koristite računar ili uređaj koji nisu vaši.

  • Uverite se da niko ne posmatra dok kucate korisničko ime i lozinku pri prijavljivanju.

  • Nikada nemojte izabrati opciju koja vam omogućava da sačuvate ime ili lozinku za kasniju upotrebu. Čak i ako nameravate da koristite isti računar tokom perioda od nekoliko dana, uvek otkucavajte ime i lozinku.

  • Odjavite se iz poštanskog sandučeta kada završite sa njim. Odjavljivanje pomaže pri sprečavanju osoba da koriste računar za pristupanje poštanskom sandučetu.

  • Zatvorite pregledač.

Šta je sa porukama i prilozima?

Pre nego što otvorite poruku, proverite da li je od nekoga kome verujete i od koga ste je očekivali.

Otvorite samo priloge primljene od osoba kojima verujete.

Najbolja opcija za otvaranje priloga kada koristite javni računar je da kliknete na vezu Otvori kao Veb stranicu (ili Otvori u pregledaču) pored imena priloga. Ovo vas štiti od potencijalne virusa i sprečava kopiju priloga iz kreiraju na računaru.

Ako želite da otvorite prilog direktno umesto da kao Veb stranice, sačuvajte ga u fascikli ili na lokaciju koju možete lako da pronađete, kao što su radna površina, i zatim je otvorite sa te lokacije. Većina pregledača vam opciju da biste otvorili datoteku ili da je sačuvate na disku kada kliknete na vezu za prilog. Kada koristite računar, možete da izbrišete prilog i Pražnjenje korpe za otpatke ili korpu za otpatke.

Neželjena e-pošta i phishing

Neželjena e-pošta, takođe poznata i kao bezvredna, može da zakrči mreže, zaguši servere e-pošte i pretrpa poštanske sandučiće neželjenim, možda i uvredljivim porukama i slikama.

Skrivene veze ka spoljnom sadržaju, takođe poznate i kao veb monitori automatski se blokiraju. Veb monitori mogu da obaveste pošiljaoce neželjene pošte o vašem prisustvu i naprave od vas još veću metu za neželjene e-poruke.

Više informacija o tome kako da upravljate neželjenom e-poštom potražite u članku Opcije > Neželjena e-pošta.

O phishingu

Phishing je specifična vrsta neželjene e-pošte kojom se pribavljaju lične informacije u svrhu krađe identiteta i drugih prevara. E-poruka phishinga izgleda kao da je došla od pouzdanog izvora kao što je vaša banka i često sadrži poslovni logotip i naizgled valjanu adresu za odgovaranje za pouzdani izvor. Te e-poruke su dizajnirane da bi vas navele da pošaljiocu date poverljive informacije koje inače ne biste slali preko interneta. To su obično informacije koje legitimna preduzeća nikada ne bi zatražila preko e-poruke.

Poruke phishinga se identifikuju na traci sa informacijama, bez obzira na to u kojoj se fascikli nalaze. Budite pažljivi sa porukama koje su identifikovane kao moguće poruke phishinga.

Fascikla „Neželjena e-pošta“

Pošta koja se identifikuje kao moguća neželjena e-pošta se automatski premešta u fasciklu neželjene e-pošte i svaki aktivni sadržaj unutar poruke kao što su veze ili izvršni kodovi je onemogućen. Sve poruke u fascikli neželjene e-pošte se mogu označiti kao valjane izborom poruke i klikom na dugme Nije neželjeno na traci sa alatkama. Kada se klikne na ovo dugme na izabranoj poruci, poruka se premešta u prijemno poštansko sanduče.

Napomena: Kada kliknete na dugme Isprazni neželjenu e-poštu, sadržaj fascikle neželjene e-pošte se trajno briše.

Šta ako želim više da saznam?

Outlook Web App Light

Outlook Web App Light > Pošta

Outlook Web App Light > Opcije

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×