Outlook Web App Light > Adresar

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako vaš Outlook Web App izgleda kao slika iz nastavka, koristite osnovnu verziju programa Outlook Web App. To može biti zato što ste izabrali opciju da koristite light verziju, ili koristite Veb pregledač koji ne podržava standardnu verziju programa Outlook Web App.

Outlook Web App Light

Light verziju programa Outlook Web App je osnovnim u izgled i funkcija od standardne verzije programa Outlook Web App. Takođe je na osnovu HTML, tako da možete bolje radili sa pomoćne tehnologije kao što su čitači ekrana. Detaljna poređenja light verziju i standardne verzije, u članku Poređenje standardne i light verzija programa Outlook Web App.

Light verzija programa Outlook Web App ima manje funkcija za rad sa vaše organizacije adresara od standardne verzije. Možete da izaberete stavke iz vaše organizacije adresara ili sa fasciklama kontakata u poštanskom sandučetu. Takođe možete da pošaljete poruku tako što ćete uneti SMTP adresu poštanskog sandučeta na koju želite da pošaljete poruku u red za ili Cc u novoj poruci.

Ne želite light verziju programa Outlook Web App. Gde se nalazi na standardnu verziju?

Ako niste odabrali light verziju, samo se odjavite, a zatim koristite podržani pregledač da biste se ponovo prijavite.

Ako odaberete da li opcijama light verziju, evo kako da se vratite na standardnu verziju programa Outlook Web App:

 1. U light verziji izaberite stavke Opcije > Verzija programa Outlook Web App.

 2. Opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi osnovnu verziju programa Outlook Web App.

 3. Odaberite stavku Sačuvaj.

 4. Odjavite se iz light verziju, zatvorite pregledač i zatim se prijavite ponovo koristite podržani pregledač. Možda ćete morati da biste zatvorili sve otvorene prozore pregledača pre nego što se ponovo prijavite.

 • Kliknite na ikonu adresara na vrhu prozora programa Outlook Web App

 • Kliknite u polje Za ili Cc u novoj poruci

Kad otvorite adresar pomoću ikone na vrhu prozora programa Outlook Web App, videćete samo adresar. Kad adresar otvorite tako što kliknete u polje Za ili Cc u novoj poruci, videćete adresar i polja Za, Cc i Bcc.

Pomoću polja Adresar na vrhu stranice izaberite skup adresa koji želite da vidite. Ovo polje podrazumevano prikazuje adresar organizacije, ali možete da odaberete adresar koji želite da vidite. Na primer, možete da odaberete stavku Kontakti sa liste dostupnih adresara, ili da izaberete fasciklu „Kontakti“ u oknu za navigaciju.

Vrh stranice

Postoji nekoliko načina da pronađete adresu u adresaru organizacije ili u fascikli „Kontakti“. Kad je adresar otvoren, možete da otkucate ime osobe koju tražite u polju Pronađi nekoga, a zatim pritisnite taster Enter ili kliknite na ikonu pretrage. Podudaranja će se prikazati u prozoru adresara. Da biste videli kontakt, kliknite na njegovo ime. Da biste obrisali rezultate pretrage i vratili se u adresar, izaberite stavku Obriši rezultate ove pretrage.

Pretrage adresara su ograničene na adresar koji trenutno pregledate.

Ukoliko ste već otvorili novu poruku, možete otkucati imena osoba kojima želite da pošaljete poruku u polja Za ili Cc. Imena će biti automatski razrešena ukoliko su jedinstvena ili ste ih već koristili.

Vrh stranice

Imate više opcija za adresiranje poruke.

 • Kada otvorite novu poruku ili odgovarate ili prosleđujete poruku u oknu za navigaciju se pojavljuje lista sa nedavnim primaocima. Kliknite dvaput na ime da biste ga premestili u polje Za. Takođe možete izabrati ime i kliknuti na polje Za, Ccili Bcc da biste ga premestili u to polje.

 • Ako ime koje želite ne pojavi na listi Najnovijih primalaca , otkucajte imena ili pseudonima e-pošte u poljima za, Cci Bcc . Posebne više imena tako što ćete koristiti tačkom i zarezom. Kliknite na dugme Proveri imena na traci sa alatkama da biste rešili imena. Ako postoji jedinstveni podudaranje u adresaru, primalac će biti označena kao nerešena. Sve problema imena pojavljuju se crvenom bojom i pojavljuje se lista primalaca moguća podudaranja u oknu za navigaciju. Da biste rešili ime, izaberite ime ili imena koja želite sa liste tako što ćete kliknuti na njih. Ako postoji podudaranje, provera pravopisa u ime primaoca ili direktno Unesite svoju e-adresu (primer: adam@contoso.com).

  Nije moguće poslati e-poruke da biste nerešene adrese primalaca.

 • Možete da pronađete i neko tako što ćete uneti njegovo ime u polje Pronalaženje neke osobe na vrhu prozora Outlook Web App . Zatim pritisnite taster Enter ili kliknite na ikonu "Pretraži". Podudaranja će se prikazati u oblasti za pretragu. Da biste dodali ime poruku, izaberite polje za potvrdu pored imena, a zatim kliknite na dugme za, Ccili Bcc da biste dodali ime primaocima poruke. Da biste obrisali rezultate pretrage i vratili u adresaru, kliknite na dugme Obriši rezultate pretrage.

  Kada prikazujete primaocima poruke prozora, pretrage adresara su ograničene na adresar izabran na vrhu prozora Outlook Web App .

 • Kliknite na polje Za, Cc, ili Bcc da biste otvorili oblast za pretraživanje. Ovo vam omogućava da tražite osobu u adresaru organizacije. Pošto nađete osobu u oblasti za pretraživanje, dodajte ime e-poruci tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu pored imena i kliknuti na polje Za, Cc, ili Bcc. Kada završite adresiranje poruke kliknite na dugme Gotovo ili Zatvori.
  Bcc primaoci će primiti kopiju poruke, ali njihova imena se neće pojaviti na listi primalaca. Bcc primaoci ne mogu da vide imena ostalih Bcc primaoca.

Vrh stranice

Imate više opcija za adresiranje poziva za sastanak.

 • Kada otvorite novi poziv za sastanak ili odgovaranje ili prosleđivanje poziva za sastanak, listu Najnovijih primalaca će se pojaviti u oknu za navigaciju. Kliknite dvaput na ime da biste ga premestili na polje obavezno . Možete takođe da izaberete ime i zatim kliknite na dugme da, opcionalniili resursi da biste ga premestili u tom polju.

 • Ako ime koje želite ne pojavi na listi Najnovijih primalaca , otkucajte ime ili e-pošte pseudonim u polje za, opcionalniili resursi . Posebne više imena tako što ćete koristiti tačkom i zarezom. Kliknite na dugme Proveri imena na traci sa alatkama da biste rešili imena. Ako postoji jedinstveni podudaranje u adresaru, primalac će biti označena kao nerešena. Sve problema imena pojavljuju se crvenom bojom i pojavljuje se lista primalaca moguća podudaranja u oknu za navigaciju. Da biste rešili ime, izaberite ime ili imena koja želite sa liste tako što ćete kliknuti na njih. Ako postoji podudaranje, provera pravopisa u ime primaoca ili direktno Unesite svoju e-adresu (primer: adam@contoso.com).

  Poziv za sastanak ne može da se poslati nerešene adrese primalaca.

 • Možete da pronađete i neko tako što ćete uneti njegovo ime u polje Pronalaženje neke osobe na vrhu prozora Outlook Web App . Zatim pritisnite taster Enter ili kliknite na ikonu "Pretraži". Podudaranja će se prikazati u oblasti za pretragu. Da biste dodali ime pozivu za sastanak, izaberite polje za potvrdu pored imena, a zatim kliknite na dugme da, opcionalniili resursi da biste dodali ime primaocima poruke. Da biste obrisali rezultate pretrage i vratili u adresaru, kliknite na dugme Obriši rezultate pretrage.

  Kada prikazujete primaocima poruke prozora, pretrage adresara su ograničene na adresar izabran na vrhu prozora Outlook Web App .

 • Kliknite na dugme da, opcionalniili resursi da biste otvorili oblasti pretrage. Ovo omogućava da pretražujete osoba u adresaru organizacije. Kada pronađete osobe u oblast za pretraživanje, dodajte ime e-poruku tako što ćete potvrditi izbor u polju za potvrdu pored imena, a zatim izabrati stavku da, opcionalniili resursi. Kada završite sa adresiranje poruke, kliknite na dugme Završi ili Zatvori.

Vrh stranice

Obično ne možete da dodate imena ili grupe u vašoj organizaciji adresar ili dodaj potfascikle. Neke organizacije i da ograničite izmena sopstvene spisak. Upravljanje adresara se obično obavlja ljudski resursi ili informacije o tehnologiji osoblja u vašoj organizaciji. Umesto toga, Dodajte osobe u kontakte.

Šta ako želim više da saznam?

Za informacije o radu sa kontaktima i grupama kontakata sledite putanju Outlook Web App Light > Kontakti.

Drugi povezani članci uključuju:

Outlook Web App Light > Pošta

Outlook Web App Light > Kalendar

Opcije > Neželjena e-pošta

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×