Outlook Web App Light

Saznajte više o light verziji programa Outlook Web App i kako da pristupite light verziju ili standardnu verziju programa Outlook Web App o podržanim pregledačima.

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako Outlook Web App izgleda kao na slici ispod, koristite light verziju programa Outlook Web App. Ako ste videli light verziju i niste je izabrali, to znači da koristite stari veb pregledač koji ne podržava redovnu verziju. Možda nećete moći da instalirate veb pregledač koji podržava redovnu verziju. Razgovarajte sa IT administratorom ili službom za pomoć da biste videli da li možete da instalirate noviju verziju veb pregledača.

Snimak ekrana u prijemnom sandučetu u programu Outlook Web App Light

Light verzija programa Outlook Web App mnogo je jednostavnija od standardne verzije, i po izgledu i po funkcionalnosti. Pošto je light verzija programa Outlook Web App zasnovana na HTML-u, bolje radi sa pomoćnim tehnologijama kao što su čitači ekrana.

Osnovna verzija radi i sa pregledačima koji ne podržavaju standardnu verziju programa Outlook Web App. Pogledajte članak podržani pregledači za Outlook Web App.

Ovaj članak pruža informacije koje će vam pomoći da pristupite na standardnu verziju programa Outlook Web Appi veze da biste saznali više o light verziji programa Outlook Web App.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Ako niste odabrali light verziju, samo se odjavite, a zatim koristite podržani pregledač da biste se ponovo prijavite.

Ako ste odabrali light verziju postavkama i koristite podržani pregledač, evo kako da se vratite na standardnu verziju programa Outlook Web App:

 1. U light verziji izaberite stavke Opcije > Verzija programa Outlook Web App.

 2. Opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi osnovnu verziju programa Outlook Web App.

 3. Izaberite stavku Sačuvaj.

 4. Odjavite se iz light verziju, zatvorite pregledač i prijavite se ponovo koristite podržani pregledač. Možda ćete morati da biste zatvorili sve otvorene prozore pregledača pre nego što može da bi ponovo da se prijavite.

Ako koristite pregledač koji podržava standardnu verziju programa Outlook Web App, ali želite da koristite light verziju:

 • U standardnoj verziji, idite na Postavke > Postavke prikaza > verzija aplikacije Outlook Web App.

 • Potvrdite izbor u polju za potvrdu koristi light verziju programa Outlook Web App .

 • Izaberite u redu tako sačuvali promenu.

 • Odjavite se iz standardnoj verziji, zatvorite pregledač i ponovo se prijavite. Možda ćete morati da biste zatvorili sve otvorene prozore pregledača pre nego što može da bi ponovo da se prijavite.

Da biste saznali više o tome kako da koristite light verziju, kliknite na jednu od ovih veza:

Light verzija programa Outlook Web App ima manje funkcija od standardne verzije: više informacija potražite u članku Poređenje standardne i light verzije programa Outlook Web App.

Neke funkcije mogu se postaviti u standardnoj verziji programa Outlook Web App ili u programu Outlook, a zatim koristiti u light verziji. Na primer:

 • Pravila prijemnog poštanskog sandučeta uskladištena su na serveru koji hostuje poštansko sanduče i radiće bez obzira na to koji klijent (light verziju programa Outlook Web App ili neki drugi program za rad sa e-poštom) koristite za pristup nalogu.

 • Prosleđivanje e-pošte.

 • Grupe kontakata. U light verziji, možete da koristite grupe koje ste kreirali u Outlook Web App ili Outlook, ali ne možete da kreirate ili ih izmenite.

 • Zadaci i beleške. Možete da čitate zadatke i beleške koje ste kreirali u programu Outlook Web App ili Outlook.

 • Povezivanje sa drugim nalozima e-pošte ili prekidanje veze sa njima.

Sledeća lista prikazuje neke funkcije dostupne u standardnoj verziji, ali ne i u light verziji programa Outlook Web App:

 • Sedmične ili mesečne prikaze kalendara.

 • Pristup deljenim poštanskim sandučićima ili deljenim kalendarima.

 • Uvoz ili izvoz poruka ili kontakata.

 • Kreiranje ili promena zadataka ili beležaka.

Ako light verzija programa Outlook Web App ne odgovara vašim potrebama i ne možete da koristite podržani pregledač, probajte neku od ovih drugih opcija za pristup poštanskom sandučetu:

 • Outlook. Ako vaša organizacija obezbeđuje Outlook, pokrećete sa laptop ili stonom računaru. Više informacija potražite u članku POP i IMAP postavke naloga.

 • Korišćenje mobilnog uređaja. Za detaljna uputstva za telefon ili tablet računaru, uključujući Android, iPad i iPhone, pogledajte članak Opcije za mobilne uređaje na Outlook.com ili Outlook na vebu.

 • Koristite e-poštu koji podržava POP ili IMAP protokola. Da biste saznali postavke potrebne za POP ili IMAP, uključujući ime Exchange Server pogledajte Opcije > o.

Ako poruka koju očekujete nije u prijemnom poštanskom sandučetu, evo nekoliko ideja za rešavanje tog problema.

 • Proverite fasciklu neželjene e-pošte.

 • Ako je e-pošte povezanog naloga, to je povučeni u light verziji programa Outlook Web App svakih sat.

 • Obratite se pošiljaocu da biste se uverili da je poruka poslata na ispravnu e-adresu.

 • Osvežite pregledač koristeći kombinaciju tastera SHIFT+F5. Poruke su dostupne čim ih server primi.

Šta treba da uradim ako imam drugi problem?

Pokušajte da objavite pitanje u Zajednici Microsoft.

Dobijanje pomoći

Za pomoć, odaberite Pomoć na traci sa alatkama.

Neke funkcije opisane u dokumentaciji Pomoć možda neće biti dostupne u zavisnosti od usluge ili od toga da li je administrator za vašu organizaciju isključio te funkcije.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×