Otvorite PowerPoint prezentacije u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Postoje dva načina da proverite da li prezentacije kreirane u programu PowerPoint 2007 ili novijoj verziji može se otvoriti u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji:

 • u programu PowerPoint 2007 ili noviju verziju: Čuvanje prezentacije u PowerPoint 97-2003 formatu datoteke (.ppt).

 • U programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji: instalirajte ispravke i konvertore u svojoj verziji programa PowerPoint, što će vam omogućiti da prikažete noviji format datoteke (.pptx).

Čuvanje prezentacije kao PowerPoint 97-2003 datoteke

 1. U PowerPoint 2013 ili noviju verziju, otvorite prezentaciju koju želite da otvorite u programu PowerPoint 97-2003.

 2. Izaberite stavke datoteka > Sačuvaj kao i odaberite gde želite da sačuvate prezentaciju.

 3. U polje Ime datoteke unesite ime prezentacije ili prihvatite ponuđeno ime datoteke.

 4. U meniju Sačuvaj kao tip izaberite stavku PowerPoint prezentacija, a zatim izaberite stavku PowerPoint 97-2003 prezentacija.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Datoteka će biti sačuvana kao datoteka PowerPoint 97-2003 prezentacije (.ppt) koju možete da otvarate u verzijama od PowerPoint 97 do 2003.

  Napomene: Dodatne informacije o radu sa različitim formatima datoteka potražite u odeljku Otvaranje prezentacije kreirane u drugoj verziji programa PowerPoint. Možete i da proverite da li PowerPoint 2013 prezentacija može da se otvori u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji.

  • Nema Sačuvaj kao je neophodna za korišćenje programa PowerPoint 2007 ili PowerPoint 2010 za otvaranje datoteke kreirane u novijim verzijama. Format datoteke (.pptx) već je kompatibilan sa PowerPoint 2013 i novije verzije.

  • Prezentacije ugrađeno PowerPoint 2013 ili novije verzije možda će izgubiti neke funkcije i efekti kada sačuvate u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji. To je zato što te funkcije ili efekti nisu dostupne u starijim verzijama PowerPoint . Za informacije o funkcijama koje mogu nestati, pogledajte PowerPoint funkcije objavljuju u 2013 ili novije verzije se ponašaju drugačije u ranijim verzijama.

  • SmartArt grafike i neki vizuelni objekti koji su dostupni u novim verzijama programa PowerPoint nisu dostupni u verzijama programa PowerPoint 97-2003. Ako ih sačuvate kao PowerPoint 97-2003 datoteku, grafički objekti se konvertuju u rasterske slike. Na taj način im se čuva izgled, ali se ograničava njihovo uređivanje ili promena.

 1. U PowerPoint 2010, otvorite prezentaciju koju želite da sačuvate kao datoteku PowerPoint 97-2003.

 2. Izaberite stavke datoteka > Sačuvaj kao.

  U dijalogu „Sačuvaj kao“, u meniju „Sačuvaj kao tip“ izaberite željeni tip datoteke.

 3. U polju Ime datoteke unesite ime za prezentaciju ili nemojte uneti ništa da biste prihvatili predloženo ime datoteke.

 4. Na Navigaciona traka izaberite lokaciju na kojoj želite da sačuvate prezentaciju ili nemojte izabrati ništa da biste prihvatili predloženu lokaciju.

 5. Sa desne strane Sačuvaj kao tip, izaberite stavku PowerPoint prezentacija, a zatim izaberite stavku PowerPoint 97-2003 prezentacija.

 6. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Datoteka će biti sačuvana kao datoteka PowerPoint 97-2003 prezentacije (.ppt) koju možete da otvarate u verzijama od PowerPoint 97 do 2003.

Važno: PowerPoint 97-2003 ne prepoznaje SmartArt grafike i noviji vizuelne objekte koji su dostupni u PowerPoint 2010 i će ih konvertovati u rasterske slike da biste zadržali njihov izgled. Ne možete da promenite određene aspekte rasterske slike, kao što je debljina linije, boja za popunjavanje i druga svojstva određene PowerPoint 2010 .

 1. U Office PowerPoint 2007, otvorite prezentaciju koju želite da sačuvate kao datoteku PowerPoint 97-2003.

 2. Kliknite na dugme Slika dugmeta Dugme Microsoft Office, postavite pokazivač na strelicu pored dugmeta Sačuvaj kao, a zatim izaberite stavku PowerPoint 97-2003 prezentacija.

  Pojaviće se dijalog Čuvanje kao.

 3. U polju Ime datoteke unesite ime za prezentaciju ili nemojte uneti ništa da biste prihvatili predloženo ime datoteke.

 4. U listi Sačuvaj u izaberite lokaciju na kojoj želite da sačuvate prezentaciju ili ništa da biste prihvatili predloženu lokaciju.

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj.

  Datoteka će biti sačuvana kao datoteka PowerPoint 97-2003 prezentacije (.ppt) koju možete da otvarate u verzijama od PowerPoint 97 do 2003.

Važno: 

 • Prezentacije ugrađeno Office PowerPoint 2007 možda će izgubiti neke funkcije i efekti kada sačuvate u programu PowerPoint 2003 ili starijoj verziji. To je zato što te funkcije ili efekti nisu dostupne u starijim verzijama programa PowerPoint.

 • PowerPoint 97-2003 ne prepoznaje novu SmartArt grafiku i vizuelne objekte koji su dostupni u Office PowerPoint 2007i će ih konvertovati u rasterske slike da biste zadržali njihov izgled. Ne možete da promenite određene aspekte rasterske slike, kao što je debljina linije, boja za popunjavanje i druga svojstva određene Office PowerPoint 2007 .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×