Otvaranje radne sveske u pregledaču

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Možete da otvorite radnu svesku u pregledaču na nekoliko načina:

 • Otvorite radnu svesku u pregledaču za prikazivanje i pregledanje.

 • Otvorite snimka radne sveske u Microsoft Excel 2010, da biste radili sa vidljive informacije u radnoj svesci, kao što su sadržaj ćelije.

 • Otvorite dovršavanje radne sveske u Excel 2010, za rad sa bilo kog elemenata radne sveske, uključujući informacije o vezi formula i podataka.

Kada otvorite radnu svesku u pregledaču, Web prikazivač prikazuje radnu svesku u prikazu radnog lista ili imenovane stavke. Na radnom listu autora izabrali ovaj prikaz kada je objavljen na radnom listu.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Otvaranje radne sveske u pregledaču

Otvaranje radne sveske u programu Excel

Više informacija o prikazima

Otvaranje radne sveske u pregledaču

Obično možete da otvorite radnu svesku u pregledaču tako što ćete kliknuti na ime radne sveske u biblioteci dokumenata ili tako što ćete koristiti u padajućem meniju koji se pojavljuje kada markirate ime radne sveske. Da biste mogli da automatsko otvaranje radne sveske za prikazivanje tako što ćete kliknuti na njeno ime, morate da konfigurišete postavke u biblioteci dokumenata.

Otvorili radnu svesku i pregledali je

Da biste prikazali radne sveske pomoću padajućeg menija, izvršite sledeće korake:

 1. Otvorite biblioteku dokumenata koja sadrži radnu svesku.

 2. Postavite pokazivač na stavku radne sveske.

 3. Kliknite na strelicu pored nje.

 4. Izaberite stavku Prikaži u Veb pregledaču.

Otvaranje radne sveske u programu Excel

Važno: Autor Web segmenta možete prilagoditi traci sa alatkama prikazivača zasnovane na vebu da biste sakrili na ikonu Otvori u programu Excel . Ako se ne možete da otvorite radnu svesku iz Veb segmenta u programu Excel, obratite se administratoru lokacije za više informacija.

Možete da otvorite radnu svesku zasnovanu na pregledaču u Excel 2010, ako imate Excel instaliran na vašem računaru. Postoje dva načina da to uradite: Otvorite celu radnu svesku tako da možete da uredite ga ili otvorite ograničenu radnu svesku koja se naziva snimak.

Otvaranje radne sveske u programu Excel

Da biste otvorili radnu svesku zasnovanu na pregledaču u programu Excel, izvršite sledeće korake:

 1. Otvorite radnu svesku u pregledaču iz biblioteke dokumenata ili otvorite stranicu sa Web segmentima koja sadrži radnu svesku u EWA Veb segmenta.

 2. Na traci sa alatkama prikazivača Veb kliknite na strelicu pored dugmeta Otvori meni.

 3. Kliknite na dugme Otvori u programu Excel.

Prikazivač kopira celu radnu svesku na svoj računar, a zatim je otvoriti u programu Excel. U kopiji uključuje sve promene koje ste napravili u trenutnoj sesiji, kao što je sortiranje i filtriranje, i uključuje ponovo obračunate formule i osvežene podatke za povezivanje. Kada se radna sveska se otvara u programu Excel, možete da pregledate i izmenite. Kada završite, možete da sačuvate radnu svesku na lokalnom računaru ili ponovo da objavite radnu svesku na SharePoint lokaciju.

Otvaranje snimka radne sveske

Snimak je ograničena verzija radne sveske. Snimak u osnovi čuva vidljive informacije i uklanja skrivene informacije kao što su formule, veze i skriveni podaci.

Da biste otvorili snimka radne sveske u programu Excel, sledite ove korake:

 1. Otvorite radnu svesku u pregledaču iz biblioteke dokumenata ili otvorite stranicu sa Web segmentima koja sadrži radnu svesku u EWA Veb segmenta.

 2. Na traci sa alatkama prikazivača Veb kliknite na strelicu pored dugmeta Otvori meni.

 3. Izaberite stavku Otvori snimak u programu Excel.

Sledeća tabela opisuje informacije koje je uključeno u snimak.

Informacije

Opis

Oblikovanje

Sva oblikovanja, stilovi i teme ćelije.

Vidljive informacije o koordinatnoj mreži

Sve trenutno prikazane ćelije, kolone, redovi i radni listovi.

Vrednosti ćelije

Trenutne vrednosti teksta, broja i datuma u ćelijama i date vrednosti formula i funkcija.

Objekti

Excel tabele, grafikoni, izveštaji izvedene tabele i izveštaji izvedenog grafikona.

Sledeća tabela opisuje informacije koje snimak uklanja.

Informacije

Opis

Lične informacije

Informacije o privatnosti koje mogu da se nalaze u radnoj svesci, kao što su korisničko ime ili lične sažete informacije u svojstvima dokumenta.

Uslovno oblikovanje

Sva uslovna oblikovanja.

Skriveni podaci

Skrivene ćelije, redovi, kolone i radni listovi.

Formule

Sve formule i funkcije radnog lista programa Microsoft Excel.

Interaktivne funkcije

Sve interaktivne funkcije, kao što su razvijanje i skupljanje nivoa podataka u izveštaju izvedene tabele, filtriranje i sortiranje Excel tabele i radnog lista i grupisanje i razgrupisavanje podataka sa strukturom.

Veze

Sve veze sa spoljnim izvorima podataka i keširanim podacima.

Povezano sa Vebom

Hiperveze i opcije za objavljivanje na Vebu.

Više informacija o prikazima

Kada sačuvate Excel radne sveske na SharePoint lokaciji, možete da odlučite da sačuvate radnu svesku dovršeno ili da biste sačuvali određene Imenovane stavke. Kada otvorite radnu svesku u pregledaču, ne možete da promenite prikaze u istoj sesiji.

Cela radna sveska    u ovom prikazu, Veb prikazivač prikazuje sve radne listove i sve informacije o radnim listovima. Autor radne sveske možete da navedete da li želite da prikažete sve radne listove u radnoj svesci ili samo određene radne listove.

Imenovane stavke    U ovom prikazu Web prikazivač prikazuje samo navedeni imenovane stavke iz radne sveske. Imenovane stavke može biti nešto od sledećeg: grafikon, Excel tabela, izveštaj izvedene tabele, izveštaj izvedenog grafikona ili imenovani opseg ćelija. Prikaz imenovane stavke je koristan kada (korisnik ili autor radne sveske) želite da uradite sledeće:

 • Prikazivanje određene stavke u radnoj svesci, kao što je grafikon ili tabelu, i sakrij sve druge informacije. Na primer, kao autor radne sveske, možda ćete želeti da delite rezime grafikona, ali skrivanje aktuelnih podataka iz bezbednosnih razloga.

Ponudi korisnicima mogućnost da izaberete određene stavke iz prikaza padajuće liste na traci sa alatkama. Prikaz padajuće liste prikazuje samo imenovane stavke u radnoj svesci. To ne prikazuje pojedinačne radne listove.

Više informacija o tome kako da kreirate imenovane stavke u Excel radne sveske potražite u članku pomoć za Microsoft Office Excel.

Radne sveske u prikazu imenovane stavke i dalje možete da prikažete okna " parametar " ili da prihvatite korisničkog unosa vrednosti za parametre, čak i ako imenovane stavke ne sadrži definisanih parametara. Na primer, pretpostavimo da je imenovane stavke grafikona. Autor radne sveske mogu Definisanje parametara tako da korisnici mogu za unos vrednosti podataka za grafikon, čak i ako prikaz imenovane stavke ne prikazuje podatke sa grafikonom.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×