Otvaranje i korišćenje deljenog poštanskog sandučeta u aplikaciji Outlook Web App

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate dozvolu za puni pristup deljenom poštanskom sandučetu koje se pojavljuje u adresaru, možete da koristite Outlook Web App ili verzije za računare Outlook da biste otvorili to poštansko sanduče.

Zašto koristiti deljene poštanske sandučiće? Deljeno poštansko sanduče olakšava za određene grupe osoba za nadgledanje i slanje e-pošte iz javne e-adresu kao što je info@contoso.com ili contact@contoso.com. Kada osobe u grupi odgovori na poruke poslate u deljeno poštansko sanduče, odgovor se pojavljuje iz deljenog poštanskog sandučeta, ne od pojedinačnih osobe. Takođe možete da koristite deljeno poštansko sanduče kao deljene tima kalendara.

Važno: Administrator za vašu organizaciju mora da kreira deljeno poštansko sanduče i možete dodati u grupu korisnika pre nego što možete da ga koristite. Više informacija potražite u članku Kreiranje deljenog poštanskog sandučeta, koji opisuje šta je administrator mora da uradi.

Želite li da otvorite deljeno poštansko sanduče koristeći Outlook umesto programa Outlook Web App? Pogledajte članak Upravljanje poštom i kalendarskim stavkama druge osobe.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Otvaranje deljenog poštanskog sandučeta

Postoje dva načina za otvaranje deljenog poštanskog sandučeta pomoću programa Outlook Web App. Možete da isprobate oba metoda i vidite koji vam više odgovara.

Ovaj metod koristite ako želite da bi se nadgledao e-pošte iz primarnog poštanskog sandučeta i deljeno poštansko sanduče u isto vreme. Pored toga, kada dovršite ovaj zadatak, deljeno poštansko sanduče i njegove fascikle se prikazuju u levom oknu za navigaciju svaki put kada otvorite Outlook Web App.

 1. Prijavite se na nalog u usluzi Outlook Web App.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na primarno poštansko sanduče u levom oknu za navigaciju, a zatim odaberite stavku Dodaj deljenu fasciklu. (Ime je na primarnog poštanskog sandučeta.)

 3. U dijalogu Dodavanje deljene fascikle otkucajte ime ili e-adresu osobe koja deli poštansko sanduče sa vama i zatim kliknite na dugme Dodaj.

Deljeno poštansko sanduče se prikazuje na listi fascikli u Outlook Web App. Možete da razvijanje ili skupljanje fascikli deljeno poštansko sanduče sa primarnog poštanskog sandučeta. Takođe možete da uklonite deljeno poštansko sanduče sa spiska fascikli. Da biste ga uklonili, kliknite desnim tasterom miša na deljeno poštansko sanduče, a zatim kliknite na dugme Ukloni deljenu fasciklu.

Ovaj metod koristite ako želite da pregledate i upravljate e-poštu za deljeno poštansko sanduče u posebnom prozoru pregledača.

 1. Prijavite se na nalog u usluzi Outlook Web App.

 2. Na traci za navigaciju Outlook Web App , kliknite na svoje ime. Pojavljuje se lista.

 3. Izaberite stavku Otvori drugo poštansko sanduče.

 4. Otkucajte e-adresu drugog poštanskog sandučeta koje želite da otvorite, a zatim kliknite na dugme Otvori. Druge Outlook Web App sesije se otvara u zasebnom prozoru, što omogućava pristup drugog poštanskog sandučeta.

Savet: Ako pogrešno e-adresu poštanskog sandučeta, rezultat je „podudaranje nije pronađeno”. Pokušajte da ponovo otkucate e-adresu.

Slanje e-poštu iz deljenog poštanskog sandučeta

 1. Kliknite na dugme Nova pošta iznad liste fascikli. Obrazac za novu poruku se otvara u oknu za čitanje.

 2. Kliknite na dugme još Ikona „Još“ ili „Još opcija“ , a zatim izaberite Prikaži od. Ova opcija vam prikazuje da osobe koje primaju e-poruku će videti da dođe iz deljenog poštanskog sandučeta i ne nalog e-pošte.

  Belešku: Prvi put koristite deljeno poštansko sanduče da biste poslali e-poruku, nećete videti ime deljenog poštanskog sandučeta naloga za Prikazivanje iz padajućeg menija. Za prvo korišćenje, izbrišite vaše ime otkucajte ime deljenog poštanskog sandučeta umesto imena i zatim pošaljite poruku. U budućnosti, ime deljenog poštanskog sandučeta će biti prikazan u padajućoj listi pored stavke Prikaži iz, a možete da ga izaberete.

 3. Da biste dodali primaoce, otkucajte ime za svakoga ko je u fasciklu Kontakti ili lista adresa organizacije ili otkucajte e-adresu u polje za ili Cc . Prvo unesite ime osobe, Outlook Web App traži adresu te osobe. U budućnosti, ime se keširaju tako brzo reši.

 4. Otkucajte temu.

 5. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

 6. Kada poruka bude spremna za slanje, kliknite na dugme Pošalji .

Korišćenje deljenog kalendara

Jedna od dobrih stvari prilikom korišćenja deljenog poštanskog sandučeta jeste to što svako ko ima pristup deljenom poštanskom sandučetu ima i potpuni pristup kalendaru. Događaje u kalendaru možete da pravite, uređujete i brišete. Koristite deljeni kalendar onako kako biste koristili svoj kalendar. Evo kratke liste stvari koje možete da uradite sa kalendarom deljenog poštanskog sandučeta:

 • Obavestite tim kada idete na odmor ili kada ćete biti odsutni.

 • Kreirajte sastanak tima.

 • Uredite događaje kalendara koje je neko drugi kreirao.

 • Otkažite sastanak koji je neko drugi kreirao.

Da biste pristupili deljeni kalendar, uradite sledeće:

 1. Prijavite se u poštansko sanduče pomoću Outlook Web App, a zatim izaberite stavku Kalendar.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na stavku DRUGI KALENDARI, a zatim izaberite stavku Otvori kalendar.

  Outlook Web App – otvaranje menija kalendara

 3. U okviru Iz direktorijuma pronađite deljeni kalendar koji želite da otvorite. Izaberite deljeno poštansko sanduče koje želite da otvorite i kliknite na dugme Otvori.

  Outlook Web App – dijalog „Otvaranje kalendara“

 4. Deljeni kalendar se prikazuje na spisku fascikli „Kalendar“.

  Outlook Web App sa izabranim deljenim kalendarom poštanskog sandučeta

Opšte informacije o tome kako da koristite kalendar u Outlook Web Apppotražite u članku kalendara u programu Outlook Web App.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×