Otvaranje i korišćenje deljenog poštanskog sandučeta u aplikaciji Outlook Web App

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako imate dozvolu za puni pristup deljenom poštanskom sandučetu koje se pojavljuje u adresaru, možete da koristite Outlook Web App ili verziju za desktop računare Outlook da biste otvorili to poštansko sanduče.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Zašto koristiti deljene poštanske sandučiće? Deljeno poštansko sanduče olakšava određenoj grupi korisnika da prate i šalju e-poštu sa javnog pseudonima e-pošte kao što je info@contoso.com ili kontakt@contoso.com. Kada neko iz grupe odgovori na poruku poslatu u deljeno poštansko sanduče, odgovor izgleda kao da je iz deljenog poštanskog sandučeta, a ne od pojedinačnog korisnika. Možete takođe dadeljeno poštansko sanduče koristite i kao deljeni kalendar tima.

Važno: Administrator vaše organizacije mora da kreira deljeno poštansko sanduče i da Vas doda u grupu korisnika kako biste mogli da ga koristite. Za više informacija, pogledajte Kreiranje deljenog poštanskog sandučeta.koje opisuje šta je potrebno da administrator uradi.

Želite li da otvorite deljeno poštansko sanduče koristeći Outlook umesto programa Outlook Web App? Pogledajte članak Upravljanje poštom i kalendarskim stavkama druge osobe.

Ovaj članak se odnosi na Outlook Web App koji koristi organizacija koja upravlja serverima e-pošte koji koriste Exchange Server 2013 ili 2010. Ako koristite Office 365 ili Exchange Server 2016, program e-pošte je Outlook na vebu. Pomoć u vezi sa programom Outlook na vebu potražite u članku Dobijanje pomoći za Outlook na vebu.

Ovaj metod se preporučuje ako želite da istovremeno nadgledate e-poštu iz primarnog poštanskog sandučeta i deljenog poštanskog sandučeta. Pored toga, kada dovršite ovaj zadatak, deljeno poštansko sanduče i njegove fascikle prikazuju se u levom oknu za navigaciju svaki put kada otvorite Outlook Web App.

 1. Prijavite se na svoj nalog u Outlook Web App.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na primarno poštansko sanduče u levom oknu za navigaciju, a zatim odaberite stavku Dodavanje deljene fascikle. (Vaše ime je na primarnom poštanskom sandučetu.)

 3. U dijalogu Dodavanje deljene fascikle otkucajte ime ili e-adresu osobe koja deli poštansko sanduče sa Vama,a zatim izaberite stavku Dodajte.

Deljeno poštansko sanduče prikazuje se u Vašoj listi fascikla u Outlook Web App. Fascikle deljenog poštanskog sandučeta možete da proširite ili skupite, kao i one iz primarnog poštanskog sandučeta. Deljeno poštansko sanduče možete i da uklonite sa Vaše liste fascikli. Da biste ga uklonili, kliknite desnim tasterom miša na deljeno poštansko sanduče i izaberite stavku Brisanje.

Da biste primili obaveštenja o novim porukama u prijemno poštansko sanduče Deljeno poštansko sanduče, morate da Otvaranje deljenog poštanskog sandučeta u zasebnom prozoru pregledača.

Preporučujemo da ovaj metod koristite ako želite da vidite e-poštu za deljeno poštansko sanduče i upravljate njom u posebnom prozoru pregledača.

 1. Prijavite se na Vaš nalog u Outlook Web App.

 2. Na Outlook Web App traci za navigaciju odaberite svoje ime. Zatim se pojavljuje lista.

 3. IzaberiteOtvorite drugo poštansko sanduče.

 4. Otkucajte adresu e-pošte drugog poštanskog sandučeta koje želite da otvorite, a zatim izaberite Otvoriti. Ili, počnite da kucate, a zatim izaberite Pretraga kontakata i imenika da biste pronašli poštansko sanduče koje želite da otvorite. Izaberite deljeno poštansko sanduče koje želite da otvorite, a zatim izaberite Otvoriti. Druge Outlook Web App sesije se otvara u zasebnom prozoru, što omogućava pristup drugom poštanskom sandučetu.

Savet: Ako pogrešno e-adresu poštanskog sandučeta, rezultat je „podudaranje nije pronađeno”. Pokušajte da ponovo otkucate e-adresu.

 1. Izaberite stavku Nova pošta iznad liste fascikli. U oknu za čitanje pojavljuje se obrazac nove poruke.

 2. Kliknite na Još Ikona „Još“ ili „Još opcija“ , a zatim izaberite Prikaži Obrazac. Ta opcija vam pokazuje da će osobe koje prime e-poruku videti da ona dolazi iz deljenog poštanskog sandučeta, a ne sa vašeg naloga e-pošte.

  Napomena: Kada prvi put koristite Deljeno poštansko sanduče da biste poslali e-poruku, nećete videti ime naloga deljenog poštanskog sandučeta za Prikaži Obrazac iz padajućeg menija. Kod prvog korišćenja, izbrišite vaše ime, otkucajte ime deljenog poštanskog sandučeta umesto vašeg imena i zatim pošaljite poruku. Ubuduće, ime deljenog poštanskog sandučeta će biti prikazano u padajućoj listi pored stavke Prikaži Obrazac i možete da ga izaberete.

 3. Da biste dodali primaoce, otkucajte ime bilo koje osobe iz fascikle kontakata ili sa spiska adresa organizacije odnosno otkucajte e-adresu u Za ili Cc. Kada prvi put unesete ime neke osobe, Outlook Web App traži adresu te osobe. Ubuduće ime će biti keširano da bi se ubuduće brže pronašlo.

 4. Otkucajte temu.

 5. Otkucajte poruku koju želite da pošaljete.

 6. Kada je vaša poruka spremna za slanje, izaberite Pošalji.

Jedna od dobrih stvari prilikom korišćenja deljenog poštanskog sandučeta jeste to što svako ko ima pristup deljenom poštanskom sandučetu ima i potpuni pristup kalendaru. Događaje u kalendaru možete da pravite, uređujete i brišete. Koristite deljeni kalendar onako kako biste koristili svoj kalendar. Evo kratke liste stvari koje možete da uradite sa kalendarom deljenog poštanskog sandučeta:

 • Obavestite tim kada idete na odmor ili kada ćete biti odsutni.

 • Kreirajte sastanak tima.

 • Uredite događaje kalendara koje je neko drugi kreirao.

 • Otkažite sastanak koji je neko drugi kreirao.

Da biste pristupili deljenom kalendaru, uradite sledeće:

 1. Prijavite se u poštansko sanduče pomoću Outlook Web App, a zatim izaberite Kalendar.

 2. Kliknite desnim tasterom miša Ostali kalendari, a zatim izaberite stavku Otvori kalendar.

  Outlook Web App – otvaranje menija kalendara

 3. U Iz direktorijuma, unesite sve delove imena kalendara koji želite da otvorite, a zatim izaberite Pretraga kontakata i direktorijuma da biste pronašli kalendar koji želite da otvorite. Izaberite deljeni kalendar koji želite da otvorite, a zatim izaberite Otvori.

  Outlook Web App – dijalog „Otvaranje kalendara“

 4. Deljeni kalendar se prikazuje na spisku fascikli „Kalendar“.

  Outlook Web App sa izabranim deljenim kalendarom poštanskog sandučeta

Više opštih informacija o korišćenju kalendara u Outlook Web App, pogledajte Kalendar u Outlook Web aplikaciji.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×