Otvaranje dokumenta posle greške oštećenja datoteke

Ponekad datoteka može da se ošteti tako da Word, Excel ili PowerPoint ne mogu da je otvore normalno. Ali nije sve izgubljeno. Komanda Otvori i popravi možda može da oporavi datoteku.

  1. Kliknite na dugme Datoteka > Otvori, a zatim idite na lokaciju ili fasciklu u kojoj je uskladišten dokument (Word), radna sveska (Excel) ili prezentacija (PowerPoint). Nemojte pokušavati da otvorite datoteku iz odeljka Nedavno jer vas to neće odvesti u dijalog „Otvaranje“.

    Napomena:  Word, Excel ili PowerPoint 2007 nemaju karticu Datoteka. Umesto toga kliknite na dugme „Office“ Slika dugmeta , a zatim izaberite stavku Otvori.

  2. Kliknite na željenu datoteku, a zatim na strelicu pored dugmeta Otvori i izaberite stavku Otvori i popravi.

    Otvori i popravi

Sprečavanje budućeg oštećenja datoteke

Do problema sa oštećenjem datoteke obično dolazi kada se datoteka uskladišti na USB uređaju koji se isključi dok je uređaj otvoren u operativnom sistemu Windows. Oštećenje datoteka možete da sprečite pomoću ikone „Bezbedno ukloni hardver“ na Windows traci zadataka. Ako ne vidite ikonu, kliknite na strelicu nagore na sistemskoj traci poslova da biste prikazali skrivene ikone.

U slučaju otkazivanja ili nestanka struje, prethodnu verziju datoteke možete da oporavite ako ste uključili funkciju „Automatsko spasavanje“ u sistemu Office.

Koraci za rešavanje problema u određenoj aplikaciji

Za više informacija o popravljanju oštećenih Office datoteka u programima Excel, Word ili PowerPoint idite na sledeće članke:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×