Otvaranje dokumenta posle greške oštećenja datoteke

Ponekad datoteka može da se ošteti tako da Word, Excel ili PowerPoint ne mogu da je otvore normalno. Ali nije sve izgubljeno. Komanda Otvori i popravi možda može da oporavi datoteku.

  1. Izaberite stavkuWordOtvoriExcelPregledajte , a zatim idite na lokaciju ili fasciklu u kojoj se skladišti dokument (#a0), radne sveske (#a1) ili prezentacija (PowerPoint). Nemojte pokušavati da otvorite datoteku iz odeljka Nedavno jer vas to neće odvesti u dijalog „Otvaranje“.

    Napomene: 

    • Ako koristite Office 2013, izaberite lokaciju, na primer OneDrive ili lokalni računar, a zatim izaberite stavku Potraži.

    • Ako koristite Office 2010, ne morate da kliknete na dugme Potraži.

  2. Kliknite na željenu datoteku, a zatim na strelicu pored dugmeta Otvori i izaberite stavku Otvori i popravi.

    Otvori i popravi

Sprečavanje budućeg oštećenja datoteke

Do problema sa oštećenjem datoteke obično dolazi kada se datoteka uskladišti na USB uređaju koji se isključi dok je uređaj otvoren u operativnom sistemu Windows. Oštećene datoteke možete sprečiti koristeći ikonu " bezbedno uklanjanje hardvera " na Windows traci zadataka. Ako ne vidite ikonu, kliknite na strelicu nagore na sistemskoj traci poslova da biste prikazali skrivene ikone.

U slučaju otkazivanja ili nestanka struje, prethodnu verziju datoteke možete da oporavite ako ste uključili funkciju „Automatsko spasavanje“ u sistemu Office.

Ako koristite Microsoft 365 skladištite datoteke na OneDrive i korišćenje automatskog čuvanja može da pomogne u zaštiti promena.

Koraci za rešavanje problema u određenoj aplikaciji

Za više informacija o popravljanju oštećenih Office datoteka u programima Excel, Word ili PowerPoint idite na sledeće članke:

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×