Otvaranje datoteka za čitanje ili uređivanje

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

Datoteku uskladištenu u alatki „Datoteke“ možete otvoriti ako je na računaru instalirana aplikacija koja podržava taj tip datoteke.

Ako pokušate da otvorite nepodržane datoteke, prikazaće se dijalog Otvaranje pomoću u kojem se od vas traži da navedete program koji treba koristiti. Više informacija o dijalogu Otvaranje pomoću potražite u Windows dokumentaciji.

  1. Da biste otvorili datoteku, kliknite dvaput na nju.

  2. Ako želite, uredite i sačuvajte datoteku u aplikaciji.

    Imajte u vidu da se uređivanja čuvaju lokalno u aplikaciji, ali se još uvek ne dele sa drugim članovima radnog prostora.

  3. Da biste ispravke delili sa drugim članovima radnog prostora, na Windows statusnoj traci kliknite na prozor SharePoint radnog prostora.

  4. Kada budete upitani, izaberite opcije za čuvanje promena u programu SharePoint Workspace.

Ako datoteku u programu SharePoint Workspace želite da sačuvate kao različitu verziju, u polju Sačuvaj datoteku kao otkucajte novo ime. Podrazumevano ima datoteke je ime originalne datoteke.

Kliknite na dugme Da da biste sačuvali promene u programu SharePoint Workspace. Ako ste uneli novo ime datoteke, nova datoteka se prikazuje na listi. Originalna datoteka (sa originalnim sadržajem datoteke) i dalje je navedena.

Kliknite na dugme Ne da biste odložili čuvanje promena u programu SharePoint Workspace. Ovo možete da uradite ako želite da izvršite dodatna uređivanja pre slanja promena svim članovima radnog prostora. Međutim, imajte u vidu da ako kliknete na dugme Ne kada se datoteka zatvori, izgubićete sva uređivanja od poslednjeg čuvanja datoteke u programu SharePoint Workspace.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×