Otvaranje datoteka iz menija „Datoteka“

Kartica „Otvori“ u meniju „Datoteka“ prikazuje listu datoteka koje ste nedavno otvarali i ona sadrži veze ka mestima na kojima često skladištite datoteke.

Otvoreno mesto u programu Word 2013

Lista „Nedavne“ prikazuje datoteke koje ste nedavno otvorili sa bilo kog uređaja. Ako ova lista bude nezgrapna, možete da uklonite datoteke iz nje. Samo kliknite desnim tasterom miša na ime datoteke, a zatim izaberite stavku Ukloni sa liste. Možete da vršite druge promene na listi „Nedavne“. Da biste saznali više, pogledajte članak Prilagođavanje liste nedavno korišćenih datoteka. Ako ne koristite listu nedavno korišćenih datoteka i želite da pređete direktno na pregledanje fascikli, koristite Ctrl+F12 da biste direktno otvorili dijalog Otvaranje.

Da biste pristupili datotekama iz Microsoft 365 grupa ili SharePoint online biblioteka dokumenata, kliknite na lokacije – vezu ka preduzeću. Dobićete listu najčešće korišćenih grupa i sajtova koje možete izabrati. Izaberite željenu stavku i potražite datoteku koju želite da otvorite.

Kliknite dvaput na stavku Računar da biste došli do lokalnih datoteka, uključujući prenosive fleš disk jedinice. Takođe možete da izaberete neku od lokacija na koju vam nalog omogućava da odete, prijavite se ako je neophodno, a zatim otvorite željenu datoteku. Da biste dodali novu lokaciju, izaberite stavku Dodaj mesto.

Savet: Ako želite da zaobiđete datoteku > Otvorite i uvek koristite dijalog Open , uradite sledeće: izaberite stavku datoteke > Opcije > Sačuvaj, a zatim potvrdite izbor u polju za potvrdu Ne pokazuj bekstejdž prilikom otvaranja ili čuvanja datoteka . Zatim zatvorite i ponovo otvorite sve otvorene Office aplikacije. Imajte u vidu da ova promena utiče samo na ono što vidite kada pritisnete kombinaciju tastera CTRL + O da biste pristupili dijalogu otvorene datoteke.

Pretraga datoteke

Ako imate dokument na računaru, ali niste sigurni u kojoj je tačno fascikli on sačuvan, možete ga pronaći ako znate makar deo imena dokumenta ili deo teksta koji se nalazi u dokumentu. Kliknite na dugme Potraži na dnu liste mesta sa leve strane. Kada se pojavi dijalog Otvaranje, otkucajte tekst koji želite da pretražite u polju Pretraga u gornjem desnom uglu i pritisnite taster Enter. Pojaviće se lista podudarnih dokumenata koje možete odabrati.

Takođe pogledajte

Na Mac računaru, biranjem menija " datoteka ", a zatim Otvorite (ili jednostavno pritisnete Command + O), možete da se otvorite u dijalogu "Otvaranje datoteke".

Dijalog "Otvaranje datoteke" u programu Microsoft Word za Mac za Office 365

Napomena: Na Office 2016 za Mac možda ćete morati da kliknete na dugme lokacije na mreži da biste dobili ovaj dijalog.

Da biste pristupili datotekama iz Microsoft 365 grupa ili SharePoint online biblioteka dokumenata, kliknite na lokacije – vezu ka preduzeću. Dobićete listu najčešće korišćenih grupa i sajtova koje možete izabrati. Izaberite željenu stavku i potražite datoteku koju želite da otvorite.

Kliknite dvaput na Mac računaru da biste dobili lokalne datoteke, uključujući prenosive fleš diskove.

Da biste dodali novu lokaciju, izaberite stavku Dodaj mesto.

Nedavna lista prikazuje datoteke koje ste nedavno otvorili sa bilo kog uređaja. Ako ova lista bude nezgrapna, možete da uklonite datoteke iz nje. Samo kliknite desnim tasterom miša na ime datoteke, a zatim izaberite stavku Ukloni iz nedavne. Ako imate datoteku koju želite da se uvek pojavi na ovoj listi, bez obzira na to koliko ste joj nedavno pristupili, zadržite pokazivač iznad te datoteke i izaberite ikonu PIN na desnoj strani da biste je zakačili na listu. Ponovo kliknite na PIN da biste ga otkačili kada više ne želite da bude zadržana trajno na listi.

Imate pitanje na koje nismo odgovorili ili povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Pogledajte odeljak Kako da pošaljem povratne informacije o sistemu Microsoft Office?

Slušamo!

Ben je razmotren od Bena 30.2018 kao rezultat vaših povratnih informacija. Ako vam je to pomoglo, a posebno ako niste, kliknite na kontrole povratnih informacija ispod i ostavite nam neke konstruktivne povratne informacije kako bismo mogli da nastavimo da je poboljšamo.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×