Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Datoteke možete da dodate u OneDrive na različite načine, a zatim da im pristupite sa bilo kog mesta.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Korišćenje veb sajta OneDrive

U zavisnosti od toga koji Veb pregledač koristite, možete da otpremite datoteke najviše 15 GB po veličini. (Ovo ograničenje je po datoteci, ne ukupna.)

Napomena: Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka, preporučujemo da dodate datoteke OneDrive aplikaciji za stone računare, umesto da koristite dugme " Otpremi " na Veb lokaciji.

 1. Prijavite se pomoću Microsoft naloga, a zatim potražite lokaciju na kojoj želite da dodate datoteke na Veb lokaciji OneDrive.

 2. Izaberite stavku Otpremi.

  Otpremanje datoteka ili slika u OneDrive

 3. Izaberite datoteke koje želite da otpremite, a zatim izaberite stavku Otvori.

Saveti: 

 • Takođe možete prevući datoteke iz istraživača datoteka ili Mac Nalazač pravu datoteka na Veb lokaciji OneDrive .

 • U pregledaču Google Chrome ili Microsoft Edge možete i da otpremite fascikle pomoću opcije Fascikla u meniju Otpremanje odnosno da prevučete fascikle na veb sajt.

 • Saznajte više o načinima za organizovanje i pronalaženje fotografija u usluzi OneDrive.

Pomoću istraživača datoteka ili Mac Nalazač da kopirate ili premestite datoteke OneDrive

Možete da kopirate ili premestite datoteke između fascikli u okviru OneDriveili iz drugih fascikli na vašem računaru. (Kada premeštate datoteke iz drugih fascikli na vašem računaru u OneDrive fasciklu, ste ih uklonite sa računara i njihovog dodavanja OneDrive.)

Istraživač datoteka i Mac Nalazač ako želite da kopirate stavke umesto da biste ga premestili, kliknite desnim tasterom miša na datoteku ili fasciklu i izaberite stavku Kopiraj, zatim otvorite fasciklu OneDrive (ili potfascikli) i kliknite desnim tasterom miša > Nalepi kopiju stavki za OneDrive .

Da biste premestili datoteku pomoću programa Windows Explorer datoteku, prevucite datoteke sa liste datoteka u desnom oknu OneDrive u oknu sa leve strane.

Snimak premeštanja datoteke u drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

Da biste premestili datoteku pomoću Mac Nalazač, prevucite datoteke sa liste datoteka u desnom oknu OneDrive u oknu sa leve strane (ako imate OneDrive tamo naveden u okviru "Omiljene lokacije"). Posle nekog vremena Nalazač će prebacite da prikažete postojeće OneDrive datoteke i fascikle u oknu sa desne strane, a možete da prevučete datoteku u potfascikli po vašem izboru.

Mac Nalazač prozor koji prikazuje prevlačenja i otpuštanja da premestite datoteke

U operativnom sistemu Windows 10

U novim instalacijama operativnog sistema Windows 10 za mnoge korisnike koji ispunjavaju uslove, datoteke se podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive, a ne na računaru u operativnom sistemu Windows 10. To znači da tim datotekama možete da pristupite sa bilo kog uređaja koji može da se poveže sa internetom i one su zaštićene u slučaju da se računar ošteti. Podrazumevane postavke za čuvanje možete da promenite bilo kada. Saznajte kako da odredite gde se datoteke čuvaju ili da ih premestite u uslugu OneDrive.

U operativnom sistemu Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Datoteke i fascikle možete automatski da dodajete u OneDrive sa računara, bez posete veb sajtu OneDrive. Datoteke koje dodate u OneDrive ovaj način može da bude najviše 15 GB po veličini. (Ako se prijavite pomoću poslovnog ili školskog naloga, maksimalna veličina datoteke je 15 GB.)

Možete da čuvate direktno u OneDrive iz Microsoft Office datoteka (kao što su Word dokumenti i Excel radni listovi), PDF datoteka i drugih dokumenata. Ako računar ima ugrađenu kameru, automatski možete da čuvate kopije fotografija koje snimate direktno u usluzi OneDrive, tako da uvek imate rezervnu kopiju. Da biste bili sigurni da je računar postavljen tako da čuva automatski, proverite OneDrive postavke.

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

 2. Za dokumente, izaberite stavku OneDrive, a zatim uključite Čuvanje dokumenata u OneDrive podrazumevano.

 3. Za fotografije, izaberite kamere rad, i zatim odaberite stavku otpremanje fotografija na kvalitetaili za veća rezolucija kopije, odaberite stavku Otpremi fotografije najbolji kvalitet.

Kada premeštate datoteke, uklanjate ih sa računara i dodajete u OneDrive.

 1. Kliknite na strelicu pored OneDrive i odaberite Ovaj računar.

 2. Potražite datoteke koje želite da premestite, a zatim prevucite nadole po njima ili kliknite desnim tasterom miša na njih da biste ih izabrali.

 3. Izaberite stavku Iseci.

 4. Kliknite na strelicu pored dugmeta ovaj računar i odaberite OneDrive da potražite fasciklu u vaš OneDrive.

 5. Brzo prevucite sa vrha ili dna ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša da biste otvorili komandama aplikacije i izaberite stavku Nalepi.

Korišćenje aplikacije OneDrive za stone računare

Ako imate Windows 7, Windows Vista ili Mac, možete da instalirate besplatnu OneDrive aplikaciju za računare za automatsko otpremanje datoteka i fascikli na OneDrive. Datoteke koje otpremite korišćenje aplikacije za računare može da bude najviše 20GB po veličini.

Korišćenje aplikacije za mobilne uređaje

Datoteke možete da otpremate u OneDrive pomoću OneDrive aplikacije za mobilne uređaje za Android, iOS ili Windows Phone. Da biste saznali kako, pogledajte sledeće teme:

Iz sistema Microsoft Office ili usluge Office 365

U bilo kom Office dokumentu izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao, odaberite OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Dugme „Sačuvaj kao“ sa uslugom OneDrive kao podrazumevanom lokacijom

Napomene: 

 • Microsoft može da ograniči broj datoteka koje možete da otpremite u OneDrive svakog meseca.

 • Poštujte autorska prava i vodite računa o tome šta delite na mreži. Kopiranjem ili deljenjem neovlašćenog materijala krši se Microsoft ugovor o pružanju usluga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×