Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Datoteke možete da dodate u OneDrive na različite načine, a zatim da im pristupite sa bilo kog mesta.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Korišćenje veb sajta OneDrive

U zavisnosti od toga koji veb pregledač koristite, možete da otpremate datoteke veličine do 10 GB.

 1. Prijavite se pomoću Microsoft naloga na OneDrive veb sajt, a zatim potražite lokaciju na koju želite da dodate datoteke.

 2. Izaberite stavku Otpremi.

  OneDrive.com otpremanje

 3. Izaberite datoteke koje želite da otpremite, a zatim izaberite stavku Otvori.

Saveti: 

 • Datoteke možete i da prevučete iz programa „Istraživač datoteka“ direktno na datoteke na OneDrive veb sajtu.

 • U pregledaču Google Chrome ili Microsoft Edge možete i da otpremite fascikle pomoću opcije Fascikla u meniju Otpremanje odnosno da prevučete fascikle na veb sajt.

 • Saznajte više o načinima za organizovanje i pronalaženje fotografija u usluzi OneDrive.

Korišćenje programa „Istraživač datoteka“ za kopiranje ili premeštanje datoteka u OneDrive

Datoteke možete da kopirate ili premestite iz fascikle u fasciklu u usluzi OneDrive, odnosno iz drugih fascikli na računaru. Kada premeštate datoteke, uklanjate ih sa računara i dodajete u OneDrive. Prevucite datoteke sa liste datoteka iz desnog okna u OneDrive u levom oknu.

Snimak premeštanja datoteke u drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

U operativnom sistemu Windows 10

U novim instalacijama operativnog sistema Windows 10 za mnoge korisnike koji ispunjavaju uslove, datoteke se podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive, a ne na računaru u operativnom sistemu Windows 10. To znači da tim datotekama možete da pristupite sa bilo kog uređaja koji može da se poveže sa internetom i one su zaštićene u slučaju da se računar ošteti. Podrazumevane postavke za čuvanje možete da promenite bilo kada. Saznajte kako da odredite gde se datoteke čuvaju ili da ih premestite u uslugu OneDrive.

U operativnom sistemu Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Datoteke i fascikle možete automatski da dodajete u OneDrive sa računara, bez posete veb sajtu OneDrive. Datoteke koje na ovaj način dodajete u OneDrive mogu da budu veličine do 10 GB.

Možete da čuvate direktno u OneDrive iz Microsoft Office datoteka (kao što su Word dokumenti i Excel radni listovi), PDF datoteka i drugih dokumenata. Ako računar ima ugrađenu kameru, automatski možete da čuvate kopije fotografija koje snimate direktno u usluzi OneDrive, tako da uvek imate rezervnu kopiju. Da biste bili sigurni da je računar postavljen tako da čuva automatski, proverite OneDrive postavke.

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

 2. Za dokumente dodirnite ili izaberite stavku OneDrive, a zatim uključite opciju Podrazumevano čuvaj dokumente u usluzi OneDrive.

 3. Za fotografije dodirnite ili izaberite stavku Snimci kamere, a zatim odaberite stavku Otpremaj fotografije dobrog kvaliteta, odnosno za višu rezoluciju odaberite stavku Otpremaj fotografije najboljeg kvaliteta.

Kada premeštate datoteke, uklanjate ih sa računara i dodajete u OneDrive.

 1. Dodirnite strelicu pored stavke OneDrive ili kliknite na nju i odaberite stavku Ovaj računar.

 2. Potražite datoteke koje želite da premestite, a zatim prevucite nadole po njima ili kliknite desnim tasterom miša na njih da biste ih izabrali.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Iseci.

 4. Dodirnite strelicu pored stavke „Ovaj računar“ ili kliknite na nju i odaberite stavku OneDrive da biste potražili fasciklu u usluzi OneDrive.

 5. Prevucite ka sredini sa gornje ili donje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša da biste otvorili komande aplikacije, a zatim dodirnite stavku Nalepi ili kliknite na nju.

Korišćenje aplikacije OneDrive za stone računare

Ako imate Windows 7, Windows Vista ili Mac, možete da instalirate besplatnu OneDrive aplikaciju za računare za automatsko otpremanje datoteka i fascikli na OneDrive. Datoteke koje otpremate pomoću aplikacije za računare mogu biti veličine do 10 GB.

Korišćenje aplikacije za mobilne uređaje

Datoteke možete da otpremate u OneDrive pomoću OneDrive aplikacije za mobilne uređaje za Android, iOS ili Windows Phone. Da biste saznali kako, pogledajte sledeće teme:

Koristite OneDrive za Android

Koristite OneDrive za iOS

Koristite OneDrive na Windows Phone uređaju

Iz sistema Microsoft Office ili usluge Office 365

U bilo kom Office dokumentu izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao, odaberite OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Dugme „Sačuvaj kao“ sa uslugom OneDrive kao podrazumevanom lokacijom

Napomene: 

 • Microsoft može da ograniči broj datoteka koje možete da otpremite u OneDrive svakog meseca.

 • Poštujte autorska prava i vodite računa o tome šta delite na mreži. Kopiranjem ili deljenjem neovlašćenog materijala krši se Microsoft ugovor o pružanju usluga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Posetite OneDrive centar pomoći.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×