Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Otpremanje fotografija i datoteka u OneDrive

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Datoteke možete da dodate u OneDrive na različite načine, a zatim da im pristupite sa bilo kog mesta.

Pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Korišćenje veb sajta OneDrive

U zavisnosti od toga koji veb pregledač koristite, možete da otpremate datoteke veličine do 20 GB.

Napomena: Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke u OneDrive aplikaciju za stone računare, umesto da koristite dugme „Otpremi“ na veb sajtu.

 1. Prijavite se pomoću Microsoft naloga na OneDrive veb sajt, a zatim potražite lokaciju na koju želite da dodate datoteke.

 2. Izaberite stavku Otpremi.

  Otpremanje datoteka ili slika u OneDrive

 3. Izaberite datoteke koje želite da otpremite, a zatim izaberite stavku Otvori.

Saveti: 

 • Datoteke možete i da prevučete iz programa „Istraživač datoteka“ direktno na datoteke na OneDrive veb sajtu.

 • U pregledaču Google Chrome ili Microsoft Edge možete i da otpremite fascikle pomoću opcije Fascikla u meniju Otpremanje odnosno da prevučete fascikle na veb sajt.

 • Saznajte više o načinima za organizovanje i pronalaženje fotografija u usluzi OneDrive.

Korišćenje programa „Istraživač datoteka“ za kopiranje ili premeštanje datoteka u OneDrive

Datoteke možete da kopirate ili premestite iz fascikle u fasciklu u usluzi OneDrive, odnosno iz drugih fascikli na računaru. Kada premeštate datoteke, uklanjate ih sa računara i dodajete u OneDrive. Prevucite datoteke sa liste datoteka iz desnog okna u OneDrive u levom oknu.

Snimak premeštanja datoteke u drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

U operativnom sistemu Windows 10

U novim instalacijama operativnog sistema Windows 10 za mnoge korisnike koji ispunjavaju uslove, datoteke se podrazumevano čuvaju u usluzi OneDrive, a ne na računaru u operativnom sistemu Windows 10. To znači da tim datotekama možete da pristupite sa bilo kog uređaja koji može da se poveže sa internetom i one su zaštićene u slučaju da se računar ošteti. Podrazumevane postavke za čuvanje možete da promenite bilo kada. Saznajte kako da odredite gde se datoteke čuvaju ili da ih premestite u uslugu OneDrive.

U operativnom sistemu Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Datoteke i fascikle možete automatski da dodajete u OneDrive sa računara, bez posete veb sajtu OneDrive. Datoteke koje na ovaj način dodajete u OneDrive mogu da budu veličine do 20 GB.

Možete da čuvate direktno u OneDrive iz Microsoft Office datoteka (kao što su Word dokumenti i Excel radni listovi), PDF datoteka i drugih dokumenata. Ako računar ima ugrađenu kameru, automatski možete da čuvate kopije fotografija koje snimate direktno u usluzi OneDrive, tako da uvek imate rezervnu kopiju. Da biste bili sigurni da je računar postavljen tako da čuva automatski, proverite OneDrive postavke.

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana i dodirnite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara. (Ako koristite miš, postavite pokazivač miša u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

 2. Za dokumente, izaberite stavku OneDrive, a zatim uključite Čuvanje dokumenata u OneDrive podrazumevano.

 3. Za fotografije, izaberite kamere rad, i zatim odaberite stavku otpremanje fotografija na kvalitetaili za veća rezolucija kopije, odaberite stavku Otpremi fotografije najbolji kvalitet.

Kada premeštate datoteke, uklanjate ih sa računara i dodajete u OneDrive.

 1. Kliknite na strelicu pored OneDrive i odaberite Ovaj računar.

 2. Potražite datoteke koje želite da premestite, a zatim prevucite nadole po njima ili kliknite desnim tasterom miša na njih da biste ih izabrali.

 3. Izaberite stavku Iseci.

 4. Kliknite na strelicu pored dugmeta ovaj računar i odaberite OneDrive da potražite fasciklu u vaš OneDrive.

 5. Brzo prevucite sa vrha ili dna ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša da biste otvorili komandama aplikacije i izaberite stavku Nalepi.

Korišćenje aplikacije OneDrive za stone računare

Ako imate Windows 7, Windows Vista ili Mac, možete da instalirate besplatnu OneDrive aplikaciju za računare za automatsko otpremanje datoteka i fascikli na OneDrive. Datoteke koje otpremate pomoću aplikacije za računare mogu biti veličine do 20 GB.

Korišćenje aplikacije za mobilne uređaje

Datoteke možete da otpremate u OneDrive pomoću OneDrive aplikacije za mobilne uređaje za Android, iOS ili Windows Phone. Da biste saznali kako, pogledajte sledeće teme:

Koristite OneDrive za Android

Koristite OneDrive za iOS

Koristite OneDrive na Windows Phone uređaju

Iz sistema Microsoft Office ili usluge Office 365

U bilo kom Office dokumentu izaberite stavke Datoteka > Sačuvaj kao, odaberite OneDrive, a zatim odaberite fasciklu u kojoj želite da sačuvate datoteku.

Dugme „Sačuvaj kao“ sa uslugom OneDrive kao podrazumevanom lokacijom

Napomene: 

 • Microsoft može da ograniči broj datoteka koje možete da otpremite u OneDrive svakog meseca.

 • Poštujte autorska prava i vodite računa o tome šta delite na mreži. Kopiranjem ili deljenjem neovlašćenog materijala krši se Microsoft ugovor o pružanju usluga.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Posetite OneDrive centar pomoći.

Potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×