Otpremanje fascikle ili datoteka u biblioteku dokumenata

Otpremanje fascikle ili datoteka u biblioteku dokumenata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da otpremite datoteke u biblioteci dokumenata u SharePoint Online i SharePoint Server 2019 samo ćete ih prevući sa računara i otpuštajući ih u biblioteku dokumenata. Pomoću većine pregledača, možete takođe da otpremite fascikle i datoteke koje sadrže.

Važno: Pre nego što možete da otpremite ili kreirajte datoteke u biblioteci dokumenata, vaš administrator mora da vam dozvolu za doprinošenje biblioteci.

Napomene: 

Da biste otpremili fascikle ili datoteke u biblioteci dokumenata

Važno: 

 • Da biste otpremili fascikle sa računara u biblioteku dokumenata SharePoint Online možete da koristite Microsoft Edge, Mozilla FireFox ili Google Chrome. Internet Explorer 11 ne podržava otpremanje fascikle.

 • Klasični iskustva i starije verzije programa SharePoint podržava otpremanje fascikle u biblioteke u bilo kom pregledaču.

 • Da biste pronašli verziju SharePoint koristite, pogledajte članak koju verziju sistema SharePoint koristim?

 1. Otvorite biblioteku dokumenata u kojoj želite da otpremite fascikle ili datoteke.

 2. Na računaru, kliknite na dugme Start Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 , tip istraživač datoteka, a zatim izaberite stavku Istraživač datoteka. Idite do fascikle ili datoteke koje želite da otpremite.

 3. Izaberite datoteke ili fascikle u Istraživaču datoteka i prevucite i otpustite fascikle ili datoteke na stranici biblioteke dokumenata. Pri otpremanju fascikle u biblioteci dokumenata, sve datoteke koje se nalaze u fascikli automatski otpremaju kao i.

 4. Možete takođe da izaberete otpremanje iz menija biblioteke glavni dokument i izaberite stavku datoteke ili ako vaš pregledač ne podržava ga fascikle iz menija.

  Office 365 otpremanje datoteke ili fascikle u biblioteci dokumenata

  Ako pregledač ne podržava fascikle, kada kliknete na dugme Otpremi, otvoriće se stranica Izbor datoteke za otpremanje u kojem možete da izaberete jednu ili više datoteka.

  SharePoint Odaberite datoteku za otpremanje u dijalogu.
 5. Izaberite datoteke ili fascikle koje želite da otpremite, a zatim kliknite na dugme Otvori Ako otpremate datoteke ili izaberite stavku Izaberi fasciklu ako koju otpremate fascikle.

Napomena: Za prikaz ili uređivanje svojstava za datoteku ili fasciklu, kada je otpremite u biblioteku dokumenata, pogledajte članak Prikazivanje i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata.

Takođe možete da premestite ili kopirate fasciklu, datoteku, ili vezu u biblioteci dokumenata nakon što ste ih dodali u biblioteku.

Ako otpremate velikih datoteka--ili više datoteka koje dodate u velike ukupnu veličinu--u biblioteci dokumenata, možda će se greške zbog ograničenja veličine datoteke u Office 365 i SharePoint Online ili vremenskog ograničenja greške u svojoj verziji programa Internet Explorer. Koraci koje možete preduzeti da biste dobili oko ovih grešaka uključuju:

 • Neki tipovi datoteka u biblioteci dokumenata su blokirani iz bezbednosnih razloga. Za više detalja o blokiranim tipovima datoteka potražite u članku tipovi datoteka koje ne mogu dodati na listu ili biblioteku.

 • Neke biblioteke dokumenata imaju ograničenja koja možete da ograničite koliko datoteka možete da otpremite odjednom. Na primer, ako u biblioteci dokumenata podešen da zahtevaju određeni tip sadržaja ili zahtevaju određeno polje, samo datoteku možete otpremiti jedan po jedan.

 • Ako ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, ažurirajte svoju kopiju sistema Office.

Ponekad lokacija administratori podešavanje dodatni zahtevi u biblioteci dokumenata koje ćete možda za rad sa. Možete uključiti ove zahteve:

Zahtevaju odjavljivanje:    Vlasnici lokacija možete podesiti u biblioteci dokumenata da zahtevaju da odjavite datoteke pre uređivanja ih (i proverite ih kada završite). Ako dokument biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka je odjavljena vam kada je prvo otpremite. Morate da prijavite datoteku pre nego što druge osobe mogle da je uređuju. Da biste saznali više o odjavljivanju, pogledajte članak ili provera prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata.

Praćenje verzija datoteka:    Možete da dodate zamenite postojeću datoteku izmenjenu verziju datoteke. Ako biblioteka dokumenata podešena da pratite verzije, možete da dodate izmenjeni datoteku kao novu verziju koja postaje deo istorije verzija datoteka. Ako otpremate novu verziju datoteke, razmislite o kucate komentara o promenama u ovoj verziji tako da možete lakše da pratite istoriju datoteke. Da biste saznali više o kreiranju verzija, pogledajte članak Kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?

Popunjavanje svojstava datoteke:    Kada dodate datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata, koji može biti potrebno i da popunite obrazac (u oknu sa informacijama o) sa informacijama o stavci, kao što su njen opis, ime sektora ili broj projekta. Da biste saznali više o uređivanju informacija o datoteke, fascikle ili vezu, pogledajte članak Prikazivanje i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata.

Odobri prosleđen sadržaj:    Vlasnici lokacija mogu Podešavanje biblioteke tako da zahteva odobrenje sadržaja pre nego što ga postaje vidljiv drugim osobama koje koriste biblioteku. Kao autor, možete da vidite datoteku koja je navedena i rad sa njima, ali niko drugi ne mogu. Na primer, odeljenje za pravna može da zahteva odobrenje pre nego što dokumente postala javna. Da biste saznali više, pogledajte članak zahtevanje odobrenja stavki sa liste lokacije ili u biblioteci.

Nekoliko reči o otpremanju fascikle i verzije pregledača

SharePoint daje prednost mogućnost da biste otpremili fascikle koja je ugrađena u pregledaču. Samo pregledači koji uključuju mogućnost je Microsoft Edge. Chrome i Mozilla Firefox. U ovom trenutku, Internet Explorer ne podržava otpremanju fascikle.

Da biste pronašli verziju SharePoint koristite, pogledajte članak koju verziju sistema SharePoint koristim?

Da biste saznali verziju programa Internet Explorer imate, pogledajte informacije o verzijama programa Internet Explorer.

Dobro je.

Ažurirani oktobar 2018.

Ovaj članak je korisno? Ako je tako, recite nam na dnu ove stranice. Ako nije bilo korisno, javite koji je zbunjujuće ili nedostaje. Koristićemo povratne informacije da još jednom proverite činjenice, dodajte informacije i ažuriranje ovog članka.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×