Otpremanje fascikle ili datoteka u biblioteku dokumenata

Otpremanje fascikle ili datoteka u biblioteku dokumenata

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da otpremite datoteke u biblioteci dokumenata u SharePoint tako što ćete ih prevući sa računara i otpuštajući ih u biblioteku dokumenata. 

Napomena: Otpremanje datoteka u biblioteci pokriva klasični iskustva.

Prevucite i otpustite u biblioteci dokumenata

  1. Otvorite biblioteku dokumenata u kojoj želite da otpremite fascikle ili datoteke.

  2. Izaberite datoteke ili fascikle na računaru i prevucite i otpustite fascikle ili datoteke na stranici biblioteke dokumenata. 

    Važno: Internet Explorer 11 ne podržava otpremanje fascikle.

Ako otpremate velikih datoteka--ili više datoteka koje dodate u velike ukupnu veličinu--u biblioteci dokumenata, možda će se greške zbog ograničenja veličine datoteke u SharePoint Online ili vremenskog ograničenja grešaka u svojoj verziji programa Internet Explorer. Evo nekih koraka koje možete da preduzmete da biste izbegli ove greške:

  • Neki tipovi datoteka u biblioteci dokumenata su blokirani iz bezbednosnih razloga. Za više detalja o blokiranim tipovima datoteka potražite u članku tipovi datoteka koje ne mogu dodati na listu ili biblioteku.

  • Neke biblioteke dokumenata imaju ograničenja koja možete da ograničite koliko datoteka možete da otpremite odjednom. Na primer, ako u biblioteci dokumenata podešen da zahtevaju određeni tip sadržaja ili zahtevaju određeno polje, samo datoteku možete otpremiti jedan po jedan.

  • Ako ne vidite opciju za prevlačenje i otpuštanje datoteka, ažurirajte svoju kopiju sistema Office.

Ponekad lokacija administratori podešavanje dodatni zahtevi u biblioteci dokumenata koje ćete možda za rad sa. Možete uključiti ove zahteve:

Obavezno odjavljivanje:    Vlasnici lokacija možete podesiti u biblioteci dokumenata da zahtevaju da odjavite datoteke pre uređivanja ih (i proverite ih kada završite). Ako dokument biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka je odjavljena vam kada je prvo otpremite. Datoteku morate prijaviti da bi druge osobe mogle da je uređuju. Da biste saznali više o odjavljivanju, pogledajte članak ili provera prijavljivanje datoteka u biblioteci dokumenata.

Praćenje verzija datoteka:    Možete da dodate zamenite postojeću datoteku izmenjenu verziju datoteke. Ako biblioteka dokumenata podešena da pratite verzije, možete da dodate izmenjeni datoteku kao novu verziju koja postaje deo istorije verzija datoteka. Ako otpremate novu verziju datoteke, razmislite o kucate komentara o promenama u ovoj verziji tako da možete lakše da pratite istoriju datoteke. Da biste saznali više o kreiranju verzija, pogledajte članak Kako kreiranje verzija funkcioniše na listi ili u biblioteci?

Popunjavanje svojstava datoteke:    Kada dodate datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata, koji može biti potrebno i da popunite obrazac (u oknu sa informacijama o) sa informacijama o stavci, kao što su njen opis, ime sektora ili broj projekta. Da biste saznali više o uređivanju informacija o datoteke, fascikle ili vezu, pogledajte članak Prikazivanje i uređivanje informacija o datoteke, fascikle ili vezu u biblioteci dokumenata.

Potvrda prosleđenog sadržaja:    Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva odobrenje sadržaja da bi ga mogle videti druge osobe koje koriste biblioteku. Vi, kao autor, možete videti navedenu datoteku i koristiti je, ali to ne može niko drugi. Na primer, pravni sektor može zahtevati odobrenje da bi dokumenti postali javni. Da biste saznali više, pogledajte članak Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacije.

Nekoliko reči o otpremanju fascikle i verzije pregledača

SharePoint daje prednost mogućnost da biste otpremili fascikle koja je ugrađena u Microsoft Edge, Google Chrome i Mozilla Firefox. Internet Explorer ne podržava otpremanju fascikle.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×