Otpremanje datoteke ili fotografije u OneDrive za iOS

Otpremanje datoteke ili fotografije u OneDrive za iOS

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koristite aplikaciju OneDrive za otpremanje fotografija i video zapise sa uređaja (uključujući i automatski), kreiranje nove fascikle i premeštanje fotografija i video zapisa iz jedne OneDrive fascikle u drugu.

Otpremite fotografije ili video zapisa

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana.

 2. Zatim dodirnite opciju za pravljenje fascikle, snimanje fotografije ili video zapisa odnosno otpremanje postojeće stavke.

  Snimak ekrana menija „Dodavanje“ u aplikaciji OneDrive za iOS

  • Ako odaberete da snimite fotografiju ili Video, otvara se vaš uređaj kamere aplikacije. Može biti zatraženo da li želite OneDrive da pristupite kameru – tapnite na dugme da da biste dozvolili slika sačuvati u OneDrive.

   Savet: OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

  • Ako Odaberete postojećedodirnete, veze pojavljuju fotografije aplikaciju na uređaju. Pronađite slike koje želite da otpremite, izaberite ih, a zatim na gornjoj traci dodirnite gotovo.

Automatski otpremajte fotografije ili video zapise koje ste napravili naOneDrive

Napomene: 

 • Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

 • Fotografije otpremljene kroz funkciju „Otpremanje sa kamere“ automatski će biti sortirani po godini i mesecu u ugnežđenim fasciklama u fascikli „Snimci kamere". Imajte na umu da premeštanje, preimenovanje ili brisanje ovih fascikli nije podržano ili se ne preporučuje u ovom trenutku.

Za lične OneDrive naloge:

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite ikonu „Ja“ Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS u gornjem levom delu ekrana, a zatim dodirnite stavku Postavke OneDrive postavke .

 2. U okviru Postavke izaberite stavku Otpremanje sa kamere, a zatim uključite Otpremanje sa kamere da bi se fotografije i video zapisi automatski otpremali u OneDrive.

  Napomena: Da biste podesili uređaj da slike otprema čak i kada aplikacija OneDrive nije aktivna, dodirnite stavku Otpremaj u pozadini.

 3. Da biste osigurali automatsko otpremanje video zapisa, uključite opciju Uključivanje video zapisa.

  Napomene: 

  • Sve fotografije i video zapisi otpremaće se u svojoj originalnoj veličini kad ste povezani sa Wi-Fi mrežom. Ako želite da koristite vašu mobilnu mrežu, dodirnitePostavke, dodirniteOtpremanje sa kamere i onda uključite opciju Koristi mobilnu mrežu.

  • Snimci kamere na uređaju se otpremaju na OneDrive, umesto da se sinhronizuju. To znači da možete da obrišete otpremljene fotografije i video zapise sa vašeg uređaja, što ne utiče na kopije u usluzi OneDrive.

  • OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

Za naloge OneDrive for Business:

 1. Proverite da li ste prijavljeni u aplikaciju sa nalogom na koji želite da otpremite fotografije.

 2. Izaberite ikonu „Ja“ Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS > Fotografije.

 3. U prikazu „Slike“, iz statusa otpremanja sa kamere u iskačućem prozoru, izaberite Uključi. (Ako već imate omogućeno otpremanje sa kamere na drugom nalogu, izaberite stavku Promeni umesto toga.)

 4. Potvrdite da želite da uključite optremanje sa kamere. (Ako ste izabrali Promeni u prethodnom koraku, potvrdite da želite da promenite nalog za otpremanje sa kamere).

 5. Ponovo potvrdite da ste izabrali ispravan nalog.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fasciklu koju želite da se nova fascikla, dodirnite stavku Dodaj Ikona „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana, a zatim dodirnite Kreiraj fasciklu.

 2. U okviru ime fascikle, dodirnite kom piše „Nova fascikla” i otkucajte željeno ime za fasciklu, zatim dodirnite stavku Kreiraj.

Premeštanje datoteka u drugu OneDrive fasciklu

 1. Izaberite datoteke koje želite da premestite, dodirnite još Ikona "još" u aplikaciji OneDrive za iOS na vrhu ekrana, a zatim dodirnite stavku Premesti.

  Savet: Fascikle, kao i pojedinačne datoteke, možete da premestite u drugu fasciklu.

 2. Pojavljuje se lista Datoteke. Dodirnite fasciklu u koju želite da premestite datoteke, a zatim stavku Premesti.

Savet: Da biste kreirali novu fasciklu za ove premeštene datoteke, na dnu liste datoteke , dodirnite stavku Nova fascikla. Unesite ime za novu fasciklu, a zatim dodirnite stavku Kreiraj.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili One Drive for Business podršci sa PC ili Mac računara, otvorite centar aktivnosti, izaberite stavku Više > Pošalji povratne informacije > Ne sviđa mi se nešto.

One Drive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×