Otpremanje datoteka u biblioteku

Datoteke sa računara možete da prevučete da biste ih otpremili u OneDrive for Business biblioteku ili SharePoint lokaciju tima. Takođe možete da pregledate i otpremite datoteku.

Napomena: Ovaj članak opisuje iskustvo u sistemu SharePoint Server i klasično iskustvo u usluzi SharePoint online. Ako koristite novo iskustvo u SharePoint Online, pogledajte članak otpremanje fascikle ili datoteka u biblioteku dokumenata.

Napomena: Da biste mogli da otpremite datoteke u biblioteku ili ih napravite u njoj, administrator vam mora dati dozvolu da doprinosite biblioteci. Osim toga, pojedini tipovi datoteka u biblioteci su blokirani iz bezbednosnih razloga. Više informacija potražite u članku Tipovi datoteka koji se ne mogu dodati na listu ili u biblioteku.

Pogledajte kako da kopirate datoteke i fascikle sa računara

Pogledajte ovaj video da biste saznali kako da kopirate datoteke u uslugu OneDrive for Business i na lokaciju tima.

Vaš pregledač ne podržava video. Instalirajte Microsoft Silverlight, Adobe Flash Player ili Internet Explorer 9.

Otpremanje datoteka iz istraživača datoteka u OneDrive for Business biblioteku ili u biblioteku lokacija

 1. Otvorite OneDrive biblioteku ili biblioteku SharePoint lokacije.

  Snimak ekrana biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Server 2016
 2. Izbor otpremanja na vrhu biblioteke dokumenata

  Biblioteka dokumenata sa istaknutim dugmetom „Otpremi“
 3. U dijalogu Dodavanje dokumenta možete da izaberete stavku Potraži da biste otpremili pojedinačne datoteke. U zavisnosti od verzije sistema SharePoint koju koristite, možda ćete moći da otpremite i više datoteka odjednom tako što ćete držati pritisnut bilo taster CTRL ili taster Shift i izabrati najmanje dve datoteke.

 4. Kada izaberete datoteku ili datoteke za otpremanje, kliknite na dugme u redu.

 1. Otvorite OneDrive biblioteku ili biblioteku SharePoint lokacije.

  Snimak ekrana biblioteke dokumenata u sistemu SharePoint Server 2016
 2. Na računaru izaberite stavku započni Windows dugme „Start“ u operativnom sistemu Windows 8 i Windows 10 , a zatim Istraživač datoteka.

  Meni „Start“ sa istaknutim istraživačem datoteka

  Premestite se u fasciklu sa dokumentima koje želite da otpremite.

 3. Prevucite datoteke u prostor u SharePoint biblioteci gde piše prevucite datoteke ovde. U biblioteci bi trebalo da se prikaže „Ovde otpustite“ kada datoteku zadržite iznad nje.

  Prevlačenje datoteka u biblioteku
 4. Trebalo bi da vidite kako se datoteke pojavljuju u biblioteci dokumenata dok pristižu u nju.

Napomene: 

 • Najbolje prevlačite i otpustite radi najbolje pomoću pregledača Google Chrome. Komanda Upload je dobra alternativa u drugim pregledačima.

Ako u biblioteku otpremate velike datoteke – ili više datoteka koje su zajedno veoma velike – možda će se pojaviti greške zbog ograničenja veličine za datoteke u sistemu SharePoint ili greške zbog vremenskog ograničenja u vašoj verziji programa Internet Explorer. Evo nekih koraka koje možete da preduzmete da biste izbegli ove greške:

 • Otpremite 100 ili manje datoteka pomoću prevlačenja i otpuštanja.

 • Ako ste korisnik usluge Office 365 ili SharePoint Online, izbegavajte otpremanje datoteka većih od 15 GB, što je podrazumevana maksimalna veličina datoteke.

 • Ako organizacija održava primenu sistema SharePoint na serveru, obratite se administratoru servera da biste utvrdili ili povećali graničnu vrednost veličine datoteke kako biste prilagodili veličinu datoteka koje otpremate. Podrazumevano ograničenje veličine je 250 MB, ali može da se poveća do 10 GB.

 • Ako za veličine datoteka koje premašuju 10 GB u sistemu SharePoint Server, ili 15 GB u SharePoint Online, vidite poruku „Radim na tome" koja ne nestaje, sledite uputstva u članku Microsoft podrška: Greška programa Internet Explorer kada se server ne odaziva „Vremensko ograničenje za povezivanje je isteklo“

 • Ako imate Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive dostupnu, koristite je za otpremanje velikih datoteka ili više datoteka. Sinhronizacija ih automatski otprema u pozadini kada ste na mreži. Više informacija potražite u članku Sinhronizovanje datoteka pomoću usluge OneDrive u operativnom sistemu Windows.

Prilikom otpremanja datoteka i fascikli morate biti svesni dužine putanje i imena datoteke. SharePoint Online i OneDrive for Business podržava do 400 znakova za ime datoteke i dužinu putanje. SharePoint Server verzije podržavaju do 260 znakova za ime datoteke i dužinu putanje.

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva da odjavite datoteke kako biste mogli da ih uređujete (i prijavite ih kada završite). Ako biblioteka zahteva odjavljivanje, datoteka se odjavljuje za vas kada je prvi put otpremite. Datoteku morate prijaviti da bi druge osobe mogle da je uređuju. Više informacija o odjavljivanju potražite u članku Odjavljivanje, prijavljivanje ili odbacivanje promena u datotekama u biblioteci

Vlasnici lokacija mogu podesiti biblioteku tako da zahteva odobrenje sadržaja da bi ga mogle videti druge osobe koje koriste biblioteku. Vi, kao autor, možete videti navedenu datoteku i koristiti je, ali to ne može niko drugi. Na primer, pravni sektor može zahtevati odobrenje da bi dokumenti postali javni. Da biste saznali više, pogledajte članak Zahtevanje odobrenja stavki na listi ili u biblioteci lokacije.

Možete da dodate datoteku koja će zameniti postojeću redigovanom verzijom. Ako je biblioteka podešena da prati verzije, onda datoteka koju dodate postaje najnovija verzija, a starija datoteka postaje deo istorije verzija datoteke. Ako otpremate novu verziju datoteke, ne bi bilo loše da unesete komentare o tome šta je promenjeno u toj verziji kako biste lakše mogli da pratite istoriju datoteke. Da biste saznali više o kreiranju verzija, pogledajte članak Kako funkcioniše kreiranje verzija na listi ili u biblioteci?.

Da biste saznali više, pročitajte ove članke:

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×