Otpremanje datoteka ili fotografija u OneDrive u operativnom sistemu Android

Otpremanje datoteka ili fotografija u OneDrive u operativnom sistemu Android

Koristite aplikaciju OneDrive za otpremanje fotografija i video zapisa sa uređaja (uključujući automatski), kreirajte nove fascikle i premestite fotografije i video zapise iz jedne OneDrive fascikle u drugu.

Napomena: Ovaj članak se odnosi na OneDrive na uređajima koji koriste Android 5,0 (sladoledu sendviиa) ili novije verzije.

Automatski otpremajte fotografije ili video zapise koje ste napravili naOneDrive

Napomena: Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

Kad se prvi put prijavite u OneDrive, pojavljuje se pitanje da li želite da automatski otpremate fotografije i video zapise koje snimite u uslugu OneDrive. Dodirnite dugme Uključi da biste uključili automatsko otpremanje. Tu mogućnost možete da uključite i iz postavki. Evo kako:

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite ikonu Ja Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS na dnu aplikacije, a zatim dodirnite stavku Postavke OneDrive postavke .

 2. Dodirnite Otpremanje sa kamere.

 3. Postavite Otpremanje sa kamere na Uključeno.

Napomene: 

 • Rezervna kopija fotoaparata je dostupna samo na uređajima koji koriste Android 5,0 (sladoledu sendviиa) ili noviji.

 • Da biste očuvali bateriju uređaja prilikom preuzimanja, potvrdite izbor u polju za potvrdu Otpremanje samo tokom punjenja.

 • Kad ste povezani sa Wi-Fi mrežom, sve fotografije i svi video zapisi otpremaju se u originalnoj veličini. Ako želite da koristite mobilnu mrežu, otvorite aplikaciju OneDrive pa Postavke, dodirnite stavku Rezervna kopija kamere, zatim stavku Otpremi koristeći i na kraju odaberite stavku Wi-Fi i mobilna mreža.

 • Snimci kamere na uređaju se otpremaju na OneDrive, umesto da se sinhronizuju. To znači da možete da obrišete otpremljene fotografije i video zapise sa vašeg uređaja, što ne utiče na kopije u usluzi OneDrive.

 • Ikona OneDrive oblaka može da se pojavi nakratko u Android obaveštenjima kao deo normalnog procesa otpremanja.

Za naloge OneDrive for Business:

 1. Proverite da li ste prijavljeni u aplikaciju sa nalogom na koji želite da otpremite fotografije.

 2. Izaberite Meni Ikona „Osoba“ u aplikaciji OneDrive za iOS > Slike.

 3. U prikazu „Slike“, iz statusa otpremanja sa kamere u iskačućem prozoru, izaberite Uključi. (Ako već imate omogućeno otpremanje sa kamere na drugom nalogu, izaberite stavku Promeni umesto toga.)

 4. Potvrdite da želite da uključite optremanje sa kamere. (Ako ste izabrali Promeni u prethodnom koraku, potvrdite da želite da promenite nalog za otpremanje sa kamere).

 5. Ponovo potvrdite da ste izabrali ispravan nalog.

Ručno otpremanje fotografija ili datoteka

Ako je vaš uređaj podešen da automatski otprema slike u OneDrive, slike koje snimite uređajem će biti u fascikli OneDrive Snimci kamere. Ne morate ručno da ih otpremate u OneDrive.

 1. Otvorite OneDrive aplikaciju.

 2. Idite do fascikle u koju želite da dodate datoteke.

 3. Dodirnite stavku dodaj Dugme „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za Android na vrhu ekrana, a zatim dodirnite stavku Otpremi.

  Otpremi u OneDrive

 4. Dodirnite i držite da biste izabrali datoteku ili datoteke koje želite da otpremite. Otpremaju se u fasciklu koju ste otvorili.

Kreiranje fascikle

Fascikle možete da dodate u prikaz Datoteke ili u bilo koju drugu fasciklu u usluzi OneDrive.

 1. U prikazu ili fascikli gde želite novu fasciklu, dodirnite stavku dodaj Dugme „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za Android na vrhu ekrana, a zatim dodirnite stavku Kreiraj fasciklu.

  Otpremi u OneDrive

 2. Otkucajte ime za fasciklu, a zatim dodirnite U redu.

Premeštanje datoteka u drugu fasciklu u usluzi OneDrive

 1. U aplikaciji OneDrive dodirnite i držite da biste izabrali datoteku ili datoteke koje želite da premestite, a zatim dodirnite stavku Premesti.

  Premeštanje datoteka u OneDrive

 2. Na stranici Izbor odredišne fascikleDodirnite fasciklu u koju želite da premestite datoteke, a zatim dodirnite stavku Premesti ovde.

Savet: Da biste kreirali novu fasciklu za ove premeštene datoteke, dodirnite stavku dodaj Dugme „Dodaj“ u aplikaciji OneDrive za Android , a zatim Kreiraj fasciklu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Imate povratne informacije?
OneDrive UserVoice je mesto za predloge funkcija koje želite da dodamo u OneDrive. Iako ne možemo da garantujemo određene funkcije ili termine, odgovorićemo na svaki predlog sa najmanje 500 glasova.

Idite na OneDrive UserVoice.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×