Otkrivanje virusa u sistemu SharePoint Online

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office 365 može zaštiti okruženje od malvera tako što ćete otkrivanje virusa u datotekama koje korisnici otpremanje SharePoint Online. Datoteke skeniraju viruse nakon što oni su otpremljene. Ako datoteka nalazi zaraženi, svojstvo je podesite tako da korisnici mogu da preuzmete ili sinhronizujete datoteke.

Važno: Ove antivirusni mogućnosti u SharePoint Online su način da sadrže viruse. One nisu namenjene kao jednu tačku odbrane od malvera za okruženje. Savetujemo svi korisnici da procenite i primenite zaštitu antimalware na razne slojeve i primenite najbolje prakse za obezbeđivanje infrastruktura za preduzeća. Za više informacija o strategije i najboljim praksama potražite u članku Bezbednost najbolje prakse za Office 365.

Šta se dešava kada zaražena datoteka se otprema SharePoint Online?

Office 365 koristi uobičajene mašina za otkrivanje virusa. Mašina pokreće asinhrono unutar SharePoint Onlinei skenirati datoteke kada su su otpremljene. Kada se datoteka nalazi sadrži virus, biće označeno zastavicom tako da ga nije moguće preuzeti ponovo. April 2018, uklonili smo ograničenje 25 MB za skenirane datoteke.

Evo šta se dešava:

  1. Korisnik otpremate datoteke SharePoint Online.

  2. Mašina za otkrivanje virusa skenira datoteku.

  3. Ako je pronađen virus, virusa mašina podešava svojstva u datoteku koja ukazuje da to nije.

Šta se dešava kada korisnik pokuša da biste preuzeli zaraženu datoteku pomoću pregledača?

Ako je datoteka sadrži virus, korisnici mogu da preuzmu datoteku iz SharePoint Online pomoću pregledača.

Evo šta se dešava:

  1. Korisnik otvara Veb pregledača i pokušava da preuzmete zaražena datoteka iz SharePoint Online.

  2. Korisnik je dat upozorenje da virus otkriven, i daje opciju da biste preuzeli datoteku i pokušate da je očistite koristeći sopstveno od virusa.

Šta se događa kada OneDrive klijenta za sinhronizaciju pokuša da sinhronizujete zaražena datoteka?

Da li korisnici sinhronizujete datoteke sa Novi klijent za sinhronizaciju usluge OneDrive (OneDrive.exe) ili na prethodnu OneDrive for Business klijenta za sinhronizaciju (Groove.exe), ako datoteka sadrži virus, klijent za sinhronizaciju neće Preuzmite ga. Klijent za sinhronizaciju će prikazati obaveštenje datoteke nije moguće sinhronizovati.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×