Otkrivanje ransomvera i oporavak datoteka

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Office 365 Home i Office 365 Personal pretplatnika, Ransomware otkrivanja vas obaveštava o datotekama OneDrive napadnut i vodi vas kroz proces vraćanja datoteka. Ransomware je tip zlonamernog softvera (malver) dizajniran za blokiranje pristupa datotekama dok novac.

Kada Office 365 otkrije ransomware sličnosti, ćete primiti e-poruke iz Microsoft Office 365.

 1. Kliknite na vezu u e-poruku ili idi na Veb lokaciji OneDrivei ćete provedemo kroz proces oporavka, koji uključuje:

 2. Potvrdite da su zaražene datoteke.

 3. Čišćenje svim vašim uređajima.

 4. Vraćanje u prethodno stanje OneDrive.

Snimak ekrana Ransomware otkrivanje e-poruku od korporacije Microsoft

Savet: Možete da pratite ovaj proces, čak i ako niste primili e-poruke, ali mislite da vaše datoteke mogu biti ugrožena od ransomware sličnosti.

Koraci za proces ransomware za otkrivanje i oporavak na Veb lokaciji OneDrive

Ako Office 365 otkrivena ransomware sličnosti, videćete znake ransonware otkrivena ekrana kada odete na Veb lokaciji OneDrive (možda ćete morati da se prijavim u prvi). Kliknite na dugme da biste počeli da biste počeli .

Snimak ekrana znake ransomware otkrivena ekrana na Veb lokaciji OneDrive

Korak 1: Potvrdite da su zaražene datoteke

Na na da ove datoteke izgledaju kako treba? ekran, pokazaćemo vam neke sumnjive datoteke. Ako imate pogrešno ime ili sufiks, ili ne izgleda kako treba kada ih otvorite sa liste, su verovatno ugrožen tako što ćete ransomware.

Snimak ekrana rade ove datoteke izgled desnoj strani ekrana na Veb lokaciji OneDrive

 1. Izaberite datoteku da biste je otvorili u prikazivaču na mreži. (Ovo neće da preuzmu datoteku na uređaj).

 2. Ako ne vidite datoteku, imate opciju da biste ga preuzeli na uređaj tako da možete da je otvorite.

 3. Ponovite korake 1 i 2 za onoliko datoteke onako kako želite da vidite.

 4. Ako se datoteka, izaberite stavku moje datoteke su zaražene da biste se premestili na sledeći korak u procesu oporavka ransomware. U suprotnom, ako datoteka izgleda dobro, a niste sasvim sigurni nisu inficirani sa ransomware, izaberite stavku moje datoteke su u redu.

  Ako odaberete da moje datoteke su u redu, ćete izađete ransomware oporavak i koju ćete se vratim na korišćenje OneDrive kao i obično.

Korak 2: Očistite svim vašim uređajima

Na ekranu za Čišćenje svim vašim uređajima , videćete uputstva za čišćenje svim vašim uređajima kojoj koristite OneDrive. Pre nego što vratite datoteke, važno je da koristite anivirus softver za čišćenje svim vašim uređajima. U suprotnom, datoteka može se šifrovane ponovo kada ste ih vratite u prethodno stanje.

Snimak ekrana Clean uređaji ekrana na Veb lokaciji OneDrive

 1. Kliknite na vezu za verziju operativnog sistema Windows koju koristite i sledite uputstva u ovom članku.

 2. Ponovite korak 1 za sve druge uređaje kojoj koristite OneDrive.

 3. Kada dovršite korake u člancima, vratite se na stranicu očistite svim vašim uređajima na Veb lokaciji OneDrive i odaberite jednu od ovih dugmadi:

  • Moji uređaji su čiste. Kliknite na ovo dugme kada ste završili sa čišćenje svim vašim uređajima i spremni ste za pomeranje na poslednji korak u procesu oporavka, što je za vraćanje datoteka iz OneDrive.

  • Antivirusni program ne može da očistite svim svojim uređajima. Kliknite na ovo dugme nakon što ste pokušali da očistite uređajima i otkrili da ne možete da očistite svim vašim uređajima iz bilo kog razloga. Sada ćete biti na stranici Poništavanje uređajima koji prikazuje informacije o tome kako da uspostavite početne vrednosti uređajima.

   Snimak ekrana ostalih uređaja na Veb lokaciji OneDrive

   Pratite veze na osnovu vaš operativni sistem. Kada ste oиistio ili poništavanje svim vašim uređajima, vratite se na Veb lokaciji OneDrive da biste se vratili na stranicu Poništi uređaje , potvrdite Moji uređaji su svi čist ili uspostavljanje početnih vrednosti , a zatim izaberite u redu.

Korak 3: Vraćanje datoteka iz OneDrive

Poslednji korak po svim vašim uređajima čist je da vratite u prethodno stanje OneDrive.

Kad stignete do ovaj korak, vreme i datum tu ransomware otkrivena će automatski biti izabran za vas.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Saznajte kako da pronađete izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive ili Prikaz prethodne verzije Office datoteka.

Pronađite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Pogledajte na OneDrive pomoć centra.

Takođe pogledajte

Office 365 više opcija za zaštitu

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×