Otklanjanje odeljaka na pogrešnom mestu u programu OneNote

Office 365 pretplata, Office 2019, OneNote 2016, OneNote 2013, OneNote 2010

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Odeljci na pogrešnom pojavljuju se u beležnici kada OneNote pokuša da sinhronizujete promene u odeljku beležnice, ali ne možete da pronađete datoteku odeljka. Kada se to dogodi, na listi „Beležnica“ se pojavljuje ikona „Odeljci na pogrešnom mestu".

Odeljci na pogrešnom mestu ostaće u deljenoj beležnici sve dok OneNote ne pronađe novu lokaciju odeljka ili dok ih vi ili neko drugi ne premesti ili izbriše.

Napomena: Premeštanje i brisanje odeljaka koji su na pogrešnom mestu razlikuje se od preraspoređivanja odeljka ili brisanja odeljka koji ne želite.

Premeštanje odeljka na pogrešnom mestu u drugu beležnicu

Ako odeljak deljene beležnice nije moguće sinhronizovati, ali želite da zadržite informacije koje on sadrži, premestite nesinhronizovani odeljak u drugu beležnicu.

 1. Kliknite na Odeljci na pogrešnom mestu u listi Beležnice.

 2. Kliknite desnim tasterom miša na karticu odeljka na pogrešnom mestu koji želite da premestite, a zatim odaberite stavku Premeštanje ili kopiranje.

 3. U dijalogu Premeštanje ili kopiranje odeljak izaberite beležnicu ili lokaciju na koju želite da premestite odeljak sa.

Brisanje odeljka na pogrešnom mestu iz beležnice

Ako namerno izbrišete odeljak i više ne morate da sinhronizujete ili čuvate promene u njemu, možete da izbrišete odeljak na pogrešnom mestu.

 1. Kliknite na Odeljci na pogrešnom mestu u listi Beležnice.

 2. Na listi odeljaka na pogrešnom mestu kliknite desnim tasterom miša na ime odeljka koji želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši.

Važno: Kada pratite prethodne korake, trajno brišete odeljak. Ako niste sigurni da li to želite da uradite, umesto toga premestite odeljak u neki drugi deo beležnice.

Ikona Odeljci na pogrešnom mestu će se pojaviti u donjem delu na traci za navigaciju, iznad ikone Sve beležnice :

The Misplaced Sections button on the OneNote Navigation Bar

1. ikonu beležnice

2. Ikona "neklasifikovane beleške"

3. pogrešnom odeljke ikona

4. Ikona "svih Beležnica"

Odeljci na pogrešnom mestu takođe može da se pojavi u sledećim situacijama:

 • Napravili ste promene u odeljku koji je izbrisana na deljenoj lokaciji, od strane drugog korisnika.

 • Napravili ste promene u odeljku koji je premeštena na drugu lokaciju od strane drugog korisnika. Ako je odeljak premešten u drugu deljenu beležnicu koja je otvorena na računaru, OneNote može da ponovo otkrije datoteku odeljka i ispravno sinhronizuje promene da biste ga na novu lokaciju. U ovom slučaju, ikona Odeljci na pogrešnom mestu nestaje kada promene se sinhronizuju.

Odeljci na pogrešnom mestu ostaće u deljenoj beležnici sve dok OneNote ne otkrije novu lokaciju odeljka ili dok ih vi ili drugi korisnik premestite ili izbrišete odeljak na pogrešnom mestu.

Premeštanje odeljka na pogrešnom mestu u drugu beležnicu

Ako odeljak deljene beležnice više nije moguće sinhronizovati, ali želite da zadržite informacije koje on sadrži, nesinhronizovani odeljak možete da premestite u drugu beležnicu. Ovo uklanja iz deljene beležnice uz očuvanje njen sadržaj.

 1. Kliknite desnim tasterom miša na karticu odeljka na pogrešnom mestu koji želite da premestite, a zatim kliknite na dugme Premesti u priručnom meniju.

 2. U dijalogu Premesti odeljak u uradite nešto od sledećeg:

  • Da biste premestili ispred druge kartice odeljka trenutnog odeljka, izaberite odredišnu karticu na listi, a zatim kliknite na dugme Premesti ispred.

  • Da biste premestili iza druge kartice odeljka trenutnog odeljka, izaberite odredišnu karticu na listi, a zatim kliknite na dugme Premesti iza.

  • Da biste premestili u trenutni odeljak u drugu grupu odeljaka ili u beležnicu koja ne sadrži odeljke, izaberite odredišnu grupu odeljaka ili beležnicu na listi, a zatim kliknite na dugme Premesti u.

   Savet: Da biste kreirali novu grupu odeljaka, izaberite lokaciju na listi i zatim kliknite na dugme Kreiraj novu grupu odeljaka pre nego što premestite trenutni odeljak.

Brisanje odeljka na pogrešnom mestu iz beležnice

Ako odeljak deljene beležnice namerno izbrisan i više ne morate da sinhronizujete ili čuvate promene, uradite sledeće:

 1. Na dnu na traci za navigaciju, kliknite na Odeljci na pogrešnom mestu Slika dugmeta .

 2. Na listi odeljaka na pogrešnom mestu kliknite desnim tasterom miša na ime odeljka koji želite da izbrišete, a zatim izaberite stavku Izbriši.

  Važno: Kada izbrišete odeljak na pogrešnom mestu, informacije koje on sadrži biće trajno odbačene. Ako niste sigurni da li želite da trajno odbacite odeljak na pogrešnom mestu, možete da ga premestite na drugi deo beležnice umesto da je izbrišete.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×